| 
 
 
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarma | 
  | 
fakir babası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142993 
Gönderme Tarihi: 25.May.2019 
626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı bulgur
 
1 adet soğan rendesi
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 adet taze domates rendesi
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
300 gram kıyma
 
300 gram asma yaprağı
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
 
Tüm malzemeleri dolma harcı hazırladığınız şekilde bir araya getirin. Bulgurları soğuk suyla yıkayın ve haşlamadan kıyma harcına ekleyin. Dolmaları tencereye dizerken, tencerenin altına asma yapraklarından ve dilimlenmiş limonlardan ekleyebilirsiniz.
 
Bütün yaprakları içine harç doldurarak sıkıca sarıp yan yana dizin. Üzerine 1 domates rendeleyin. 1 bardak ılık su, zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da koyarak kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurtla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarma | 
  | 
mor salkım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135144 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018 
1,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 soğan
 
1 kaşık salça
 
1 tutam reyhan
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam tuz
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım limon suyu
 
Su
 
Yaprak
 
 
Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. İçine salça tuz karabiber sıvıyağ reyhan ve rendelenmiş soğanı ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz. Yapraklarımızı suda bekletip suyunu sıkıyoruz ve tezgahın üzerine serip iç harcı koyup sıkı sıkı sarıyoruz. Sarmalarımızı tencereye yerleştirip üzerilerine sıvıyağ tuz yarım limon suyu ve su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Sarma | 
  | 
nezoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107180 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2015 
1,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
1 demet taze nane
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı kırmızı mercimek
 
Baharatlar
 
 
Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulgur ve mercimeği de içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. 5 dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı zeytinyağlı sarma yapar ince uzun sarın. Tepsiye dizin. Üzerine de çok az su ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alın bol limon suyu ya da sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Sarma | 
  | 
F. Yücel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104945 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015 
1,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
400 gram kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Nane, karabiber
 
Tuz
 
2 çay bardağı pilavlık bulgur
 
 
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan ve domates koyup karıştırın. Üzerine salça, baharatlar ve bulguru koyup en son kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bu iç malzemeyi 3 dakika haşlayın. Süzülmüş asma yapraklarının içine koyup sarın tencereye dizin ve üzerine tereyağı koyup 1 su bardağı su ekleyin. 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Sarma | 
  | 
uykusuz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101553 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014 
2,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 adet soğan
 
3 adet kesme şeker
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 tutam tarçın
 
Tuz
 
Karabiber, kırmızı pul biber
 
200 gram salamura asma yaprağı
 
2 adet domates rendesi
 
1 adet limon
 
 
Bulguru bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş ve zeytinyağında 5 dakika kavrulmuş soğanı ve kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş domatesleri, şekeri ekleyerek harmanlayın. Çok az sıcak su bırakarak baharatları ilave edin. Asma yapraklarını sıcak suda 5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirip saplarını temizleyin. İç malzemeye zeytinyağını, tarçını, kuş üzümünü de ekleyip karıştırın ve yapraklara sarıp tencereye yerleştirin. Tüm malzeme bitince üzerine su döküp kapağı kapalı olarak 35-40 dakika kadar pişirin. Üzerine limon suyu ve bir miktar zeytinyağı gezdirip bir kenara alın. Soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarma | 
  | 
feminen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Frankfurt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96462 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2014 
1,889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yapım demet dereotu
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Nane, tuz, karabiber
 
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
 
 
Derin bir kabın içine rendelenmiş soğanı ve domatesi koyup karıştırın. Üzerine salça, baharat ve bulguru koyup en son kıyılmış yeşillikleri ekleyin ve bu iç malzemeyi 3 dakika haşlayıp, süzülmüş asma yapraklarının içine koyup sarın, tencereye dizin ve üzerine tereyağı koyup 1 su bardağı su ekleyin. 30 dakika pişirip servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Sarma | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93014 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013 
2,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram asma yaprağı
 
1,5 çay bardağı bulgur
 
2 sap taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, nane
 
 
Dolmanın tuzlu olmaması için yaprakları suda 10 dakika kadar haşlayın, ardından yıkayın. Tencerede kıyılmış taze soğanı zeytinyağıyla üç dakika çevirin, bulguru ekleyin. Baharatı, ezilmiş sarımsağı, bir su bardağı suyu ilave ederek ocaktan alın. Bu karışıma istenirse rendelenmiş domates eklenebilir. İç harçtan yaprakların içine yerleştirip düzgünce sarıp, tencereye dizin. Açılmasın diye pamuk iplikleriyle bağlarsanız görüntüsü güzel olacaktır. Yaklaşık 15 dakika pişirmek yeterlidir.
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarması | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72993 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012 
4,336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Salamura yaprak
 
340 gr yağlı kıyma
 
500 gr kalın bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
3 baş sarımsak
 
2 adet limon
 
2 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 paket margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Salamura yaprakları kaynar suya atıp, 2-3 dakika haşlayarak soğuk suya çıkartalım.
 
Soğuyunca saplarını kopartıp, ayıralım.
 
Yağlı kıymayı, bulguru, ince ince kıydığımız kuru soğanları, iki baş sarımsağı, domates salçasını, biber salçasını, 200 gr margarini, yeterince tuzu, karabiberi ve yenibaharı bir kabın içinde iyice yoğuralım.
 
Elde ettiğimiz bu dolma içinden bir miktar alarak yaprakların içine koyup, gevşek olarak saralım. Eğer sıkı sıkı sararsanız, pişerken dolmalar patlar.
 
Ayıkladığımız yaprakların saplarını ve yırtık yapraklarını dolma tenceresinin dibine serip, üzerine sardığımız dolmaları dizelim.
 
Geri kalan bir baş sarımsağı da dolmaların arasına serpiştirip, en üste de ince tranş halinde kestiğimiz limonları koyalım.
 
Geri kalan margarini de tencereye ilave edelim. Kalan yaprakları da tencerenin üzerine serip, üst seviyesine kadar su koyalım. Ağzı kapalı olarak önce hızlı, sonra kısık ateşte pişirelim.
 
Ocaktan indirerek en az 15-20 dakika demlendirip, sonra servis yapalım.
  
 | 
Bulgurlu Salamura Yaprak Sarması | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72310 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012 
3,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
 
2 soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay bardağı kırmızı mercimek
 
200 gram salamura asma yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tencereye 2 su bardağı kadar su koyup kaynatın. Yaprakları kaynayan suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Sap kısımlarını temizleyip bir kenara koyun. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharat koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bu karışım suyunu çekince yaprakların içine doldurup sıkı sıkı sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarma | 
  | 
Didar Şen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67230 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011 
3,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
400 gram kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Nane, tuz, karabiber
 
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
 
 
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan ve domates koyup karıştırın. Üzerine salça, baharatlar ve bulguru ve en son da kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bu iç malzemeyi, 3 dakika haşlanmış süzülmüş asma yapraklarının içine koyup sarın. Tencereye dizip tereyağı, 1 su bardağı su ekleyerek 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarma | 
  | 
Esra R. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64443 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011 
3,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kıyma
 
1 çay bardağı bulgur
 
1 demet maydanoz
 
1 adet soğan
 
1 demet taze nane
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
500 gr. asma yaprağı
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
Soğanı rendeleyip tereyağında üç dakika soteleyin. Yeşillikleri kıyın. Baharatları, bulguru, pirinci ve kıymayı soğumuş soğanla yoğurun. Yaprakları, iç malzemeden koyup sarın. Tencereye dizip üzerine 1.5 su bardağı su koyarak 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberle servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Yaprak Sarması | 
  | 
Selçuk Tepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18188 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007 
3,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme: 
 
500 gr taze asma yaprağı 
 
1.5 su bardağı sıcak su 
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı tozşeker 
 
Tuz
 
İç malzeme:
 
2 su bardağı bulgur
 
3 soğan
 
1 domates 
 
2 taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
1.5 çay bardağı zeytinyağı
 
1'er tatlı kaşığı kuşüzümü, dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
2 su bardağı sıcak su 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip kavurun. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
 
Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |