| 
 
 
 | 
Bulgurlu Pazı Sarması | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9318 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
2,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Demet Pazı
 
500 gr Orta Yağlı Kıyma
 
2 Yemek Kaşığı Salça
 
Yarım Demet Maydanoz
 
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
 
2 Adet Soğan
 
3 Yemek Kaşığı Margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.
 
Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.
 
Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
  
 | 
Bulgurlu Pazı Sarması | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100896 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2014 
1,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı bulgur
 
1 kg. pazı yaprağı
 
1 adet iri soğan
 
300 gram orta yağlı kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon
 
 
Bulgurları sıcak suyun içinde, kapağı kapalı bekletip, bulgurların yumuşayıp şişmesini sağlayın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırın ve 1-2 dakika bekletip hemen çıkarın. Suyunu iyice süzdürün. Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, salçayı, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu ve diğer baharatları, yumuşayan bulgurları ekleyin. Yağı eritip malzemenin üzerine gezdirin ve malzemeyi iyice yoğurun. Pazı yapraklarına bu malzemeyi bölüştürüp, sarın. Sarmaları tencereye aralıksız olarak dizin.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Pazı Sarması | 
  | 
dolma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131454 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018 
1,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://annevebebek.gov.tr
 
 
1 demet pazı
 
250 gr pilavlık bulgur
 
375 gr dana kıyma
 
3 soğan
 
2 diş sarımsak
 
140 ml ayçiçeği yağı
 
40 gr acısız biber salçası
 
70 gr domates salçası
 
5 gr limon tuzu
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
 
Pazı yapraklarını yıkayın. Kalın damarlı yerlerini ve saplarını bıçakla kesin.
 
Bir tencerede 3 su bardağı su kaynatıp yaprakları 3-4 dakika haşlayın. Süzdükten sonra soğuk su dolu bir kabın içine alın. Soğanların kabuğunu soyup ince doğrayın. Başka bir kapta bulgur, dana kıyma, kıyılmış sarımsak, ayçiçeği yağı, acısız biber salçası ve domates salçası, tuz, karabiber, limon tuzu ve limon suyunu karıştırın.
 
Yaprağa bir miktar harçtan koyup kenarlarını hafifçe kapatarak sıkıca sarın. Diğer yaprakları da aynı şekilde sarın. Büyük bir tencerede su kaynatın. Üzerine süzgeç yerleştirin. Süzgecin içine pazı sarmalarını yan yana olacak şekilde dizin. Tencerenin kapağını kapatıp sarmaları buharda 25 dakika pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Pazı Sarması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182674 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025 
108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bağ pazı
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 limon suyu
 
 
Bulguru sıcak suyla şişirin. Soğanı küçük doğrayıp yağda kavurun, salça ve baharatları ekleyin. Bulgurla harmanlayın. Pazı yapraklarını sıcak suda haşlayın, sarmalık hale getirin. İç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip limonlu suyla kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |