| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bulgurlu Muska Böreği | 
 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74299 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012 
1,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram kıyma
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı bulgur
 
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
 
1/2 tatlı kaşığı karabiber
 
1/2 tatlı kaşığı fesleğen
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
80 gram margarin
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet yumurta sarısı
 
ÜZERİ İÇİN:
 
Yeterince susam
 
 
İnce kıyım kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
 
Bulguru, salçasını, yeterince tuzunu, karabiberini, pul kırmızıbiberi ve 1/2 çorba kaşığı fesleğeni ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım.
 
Yeterince suyunu (2,5 su bardağı) ilave ederek, önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
 
Yufkaları üst üste yayıp, rulo şeklinde sardıktan sonra 4 parmak genişliğinde keselim.
 
Pilavı başka bir kaba boşaltıp, içine ceviz içini kattıktan sonra, harmanlayalım.
 
Şerit halinde kestiğimiz yufkaların uç kısmına içten koyup, muska şeklinde saralım.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısı sürerek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
 
Bulgurlu Kıymalı Muska Böreği | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158569 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021 
440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
1 su bardağı kalın bulgur
 
200 gram kıyma
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 adet kırmızı biber
 
1 tutam biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Yufkaları üst üste koyup boydan boya 10 şerit olacak şekilde kesin. Diğer taraftan bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su döküp kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayın. Sıvı yağda kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber ve biberiye ekleyin. Islattığınız bulgur, suyunu çektikten sonra karışıma ekleyin. Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra karıştırıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra şeritler halinde kestiğiniz her yufkanın ucuna 1 çorba kaşığı bulgurlu kıymalı harçtan koyup muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağlarını alması için kağıt havlu üstüne çıkartın. Soğumadan servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bulgurlu Muska Böreği Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |