|
|
Bulgurlu Lahana Sarması |
|
büyük sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56581
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010
26,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy lahana
1.5 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 limon
Tuz
Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın. Maydanozu kıyın. Soğanı küp küp doğrayın. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz, nane ve karabiberi bir kapta karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini 2 parçaya kesin. Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarından döşeyin. Lahana sarmalarını dizip üzerine sıvıyağ gezdirin. 1.5 su bardağı su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın. 45 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydonazla süsleyin.
|
BULGURLU LAHANA SARMASI |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87903
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. orta yağlı kıyma
Yarım kiloluk bir lahana
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 kaşık yağ
Birkaç parça kemikli et
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Lahana yaprakları ayrılarak yıkanır. Büyükçe bir kapta su kaynatılır. Kaynayan suyun içinde lahana fazla bekletilmeden haşlanır. Soğuk suda durulanıp damarlan çıkartılır. Lahana yapraklan 10'ar santim büyüklüğünde kesilir. Büyükçe bir kap içinde bulgur, kıyma, halka biçiminde kıyılmış bir baş soğan, tuz, karabiber, birlikte yoğrulur. Düzgün kesilen yapraklara uzunca sanlır ve yavaşça sıkılır. Başka bir halka doğranmış soğan yağda biraz kavrulur, Salça koyulur. 3,5 bardak su dökülerek kemikler içine koyulur. Kemikler pişinceye kadar yemeğin suyu kaynatılır. Tenceredeki sarılmış dolmalann üstüne et suyu boşaltılır. Yirmi dakika kadar orta ısıda pişirilir. Üzerine karabiber serpilerek sıcak servis yapılır.
|
|
Bulgurlu Lahana Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|