| 
 
 
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1280 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
500 gr. dana kıyma
 
3-4 çorba kaşığı ince bulgur
 
1 yumurta
 
Yarım demet dereotu
 
1-2 soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı yağ
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur. 
 
2- Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.
 
3- Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.
 
 
 ML® Bulgurlu Köfte için tıklayın
 
 
  
 | 
BULGUR KÖFTESI | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1806 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
3,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr kıyma
 
1 paket köftelik bulgur 
 
1 adet soğan 
 
6 adet  patates
 
karabiber
 
kimyon
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Patatesleri haşlayın, sıcakken ezip, içine bulgur dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Ilındığında  içine kıyma, kimyon, karabiber, ince doğranmış soğan ve tuz ilave edip yoğrun. Köfte şeklinde hazırlayıp, yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis yapın.
 
 
 ML® Harput Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4161 
Gönderme Tarihi: 26.May.2006 
3,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 su bardagi ince bulgur,
 
250 gr. yagsiz kiyma,
 
1 adet kuru soğan,
 
6-7 dal maydanoz,
 
Tuz, karabiber, kirmizibiber,
 
1 yemek kasigi salça,
 
2 dis sarmisak,
 
3 yemek kasigi tereyağı,
 
3-4 yemek kasigi un,
 
1 su bardagi nohut,
 
2 yemek kasigi sirke
 
 
YAPILIŞI
 
Bulguru sicak suyla yikayip, birakin. Sogani rendeleyin. Kiyma, sismis bulgur, yumurta, soğanin yarisi, tuz, kirmizibiber ve karabiber ekleyip iyice yogurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparip, yuvarlayin. Tereyağıini tencerede eritip, kalan soğani, dövülmüs sarmisagi kavurun. Salçayi ilave edin. Nohutlari aksamdan islatip, haslayin. Haslanmis nohutlari salçali sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayip, 3 su bardagi su ilave ettiginiz kaynar salçali suya atip, fazla karistirmadan 10-12 dakika pisirin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, servis yapin.
 
 
 ML® Bulgurlu Bükme Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5559 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006 
3,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyma
 
4 kaşık ince bulgur
 
1 yumurta
 
yarım demet kıyılmış dereotu
 
2 rendelenmiş kuru soğan
 
tuz
 
karabiber
 
 
Bütün malzemeyi iyice yoğurup küçük top  köfteler yapın. Sonra köfteleri sıvıyağda kızartıp tepsiye dizin. Ayrı bir yerde 1 kaşık salça 2 bardak suyu iyice karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin. Kısık ateşte köfteleri pişirin. Yanında patates kızartması ile servis yapın.
 
 
 ML® Bulamaçlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8725 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006 
3,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeleri: 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
250 gram yağsız kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
6-7 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı tereyağ
 
3-4 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı nohut
 
2 yemek kaşığı sirke
 
1 adet yumurta
 
 
YAPILIŞI: 
 
Bulguru sıcak suyla yıkayıp bırakın soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip kalan soğanı dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unu tepside yuvarlayıp 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp fazla karıştırmadan 10-12 dk. pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sevis yapın.
 
 
 ML® Susamlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Selçuk Tepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18175 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007 
4,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
Köfte harcı için:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
500 gr kıyma
 
1 büyük boy soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım su bardağı su
 
Yeterince sıvıyağ
 
 
Soğanı soyup kıyın. İnce köftelik bulgur ve 1 su bardağı sıcak suyu çukur bir kapta karıştırıp 15 dakika bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıyma, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yumuşamış bulgura ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
 
Yumurta, un ve suyu bir kapta iyice karıştırın. Köfteleri bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.  Sıcak  olarak servis yapın.
 
 
 ML® Domatesli Bulgur Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
BULGURLU KÖFTE | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23506 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
3,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gr dana kıyma
 
3-4 çorba kaşığı ince bulgur
 
1 yumurta
 
yarım demet dereotu
 
1-2 soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı yağ
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, karabiber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur. Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir. Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.
 
 
 ML® Dolu Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
seher yıldızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27409 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2008 
3,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr. yağsız kıyma
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
3-4 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı salça
 
3 su bardağı su Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın. Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin. Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun. Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın. Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin. Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun. Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Köfteleri içine dökün ve 10 dk. pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Bulgurlu Sucuk Köftesi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gülsuyu" tarafından gönderildi. 27.03.2019
  
 | 
BULGUR KÖFTESİ | 
  | 
uzman 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.03.2009 
Mesajlar: 17 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34514 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2009 
3,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 kg. kıyma
 
2 bardak ince bulgur
 
2'şer yumurta ve soğan
 
1'er kaşık un, katı yağ ve salça
 
maydanoz
 
karabiber
 
kırmızı pulbiber
 
kimyon
 
su
 
tuz.
 
 
Kıyma, yumurta, bulgur, un, 1 rendelenmiş soğan ve baharatları 1 fincan su ile karıştırıp yoğurun ve misket köfteler yapın. Yağda ince doğranmış soğanı pembeleştirin ve salçayı ekleyip bir iki çevirdikten sonra üzerine yeterince su koyup kaynatın. Su kaynayınca köfteler suya atıp 20 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
yorulmaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36242 
Gönderme Tarihi: 06.May.2009 
3,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 su bardağı ince bulgur
 
Yarım çay bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Önce bir kapta bulguru, yarım çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgur yumuşadıktan sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Macun haline gelinceye dek yoğurun. Sonra köfteden iri parçalar koparın. Elinizde yuvarladıktan sonra parmak şekli vererek, çok az bastırın. Bol sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Yine soğutup, kapaklı bir kaba alın. Dilediğiniz zaman yiyin.
 
 
Not: Bulgurlu köfteyi, domates sosu ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
erzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41910 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009 
5,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
400 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
 
1/2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
 
1 ORTA BOY SOĞAN
 
1 YUMURTA SARISI
 
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
 
TUZ, KARABİBER, KEKİ, KÖFTE BAHARATI (BİRER ÇAY KAŞIĞI)
 
SOSU İÇİN:
 
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
 
2-3 DİŞ SARMISAK
 
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 
1/4 LİMON SUYU
 
1/2 SU BARDAĞI SU
 
TUZ, KARABİBER, KEKİK
 
 
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ince bulguru rendelenmiş soğanı, tuzu, baharatları, yumurta sarısını ekleyip köfte harcını iyice yoğurarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda, ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü kızartalım. Sosu için, tavaya sıvı yağı alalım. Salçayı ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1/2 dk. kavuralım. Tuzu, şekeri, baharatları, limon suyunu ve suyu ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım köftelerin üzerine gezdirelim.
  
 | 
BULGUR KÖFTESİ | 
  | 
atölye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46608 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2010 
3,185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
250 gr. yağsız dana eti
 
2 çay bardağı köftelik ince bulgur
 
2 kaşık salça
 
2 kaşık margarin ya da sıvıyağ
 
tuz
 
karabiber
 
kimyon
 
1 soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
 
YAPILIŞI
 
Bulguru geniş bir kaba koyunuz. Üzerine 2 bardak sıcak su koyup, kapak kapatarak bulguru kabartınız. Bulgur kabarınca kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, ezilmiş sarımsağı, karabiberi, kimyonu koyup iyice yoğurunuz. Bir fırın tepsisini yağlayınız. Köfteden yumurta kadar parçalar alıp, oval şekil verip yağlanmış tepsiye diziniz. Aralarına yağı koyunuz. Salçayı sulandırıp köftelerin üzerine dökünüz. Tepsiyi fırına koyup orta hararette kurutmadan 15-20 dakika pişiriniz. Tabaklara alıp sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
seher yıldızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71497 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012 
2,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kıyma
 
1 soğan
 
1 çay bardağı bulgur
 
1 yumurta
 
2 dilim bayat ekmek
 
Yarım demet maydonoz
 
 
Ekmekleri ıslatıp soğanla rondodan geçirin. Kiyilmis maydanoz, kiyma, bulgur, yumurta ve baharatlari ekleyip iyice karisana kadar yogurun. Hamurdan kucuk parcalar koparip top seklinde koftecikler yapin. Tavada kızdırdığınız kofteleri kizartin.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
esile 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2012 
Mesajlar: 21 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84942 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2012 
2,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. köftelik bulgur
 
2 adet haşlanmış patates
 
2 adet soğan
 
Karabiber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
Tuz
 
Kimyon
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine bir miktar su serpin. Salça ilave edip azar azar su ekleyin, yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave ederek yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarışını koyup yayın, cevizli soğanı ekleyin. Üzerine kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95126 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2014 
2,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı ince bulgur
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı irmik
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı acı biber salçası
 
3 soğan
 
600 gram kıyma
 
200 gram ceviz içi
 
Kimyon, karabiber, isot, yenibahar, tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış cevizi koyun. Baharatları ekleyin. İnce köftelik bulgur, yumurta, irmik ve salçayı da katıp, ara sıra su ekleyip güzelce yoğurun. Macun kıvamına gelince elinizi suya batırıp parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Kızdırdığınız yağda kızartıp sıcak servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98980 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2014 
2,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağsız kıyma
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
4 dal maydanoz
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı salça
 
3 su bardağı su
 
3 çay kaşığı tuz
 
 
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
 
Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
 
Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
 
Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
 
Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
 
Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
 
Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
 
Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
 
Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
mülteci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112821 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015 
1,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg az yağlı kıyma
 
½ kg ince bulgur
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı salça veya domates rendesi
 
Tuz, karabiber, reyhan
 
1 yemek kaşığı yağ
 
 
Soğan rendelenir, kıyma, bulgur, tuz, karabiber ve reyhan ufalanarak iyice yoğrulur. Misketten biraz irice köfteler yapılır. Salça veya domatesler yağda biraz sotelendikten sonra suyu konulur su kaynamaya başlayınca köfteleri atılır. Köfteler pişince yemeğimiz hazırdır.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133560 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo köftelik bulgur
 
750 gr. kıyma
 
1 tane iri soğan
 
1 tutam maydanoz
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
Pul biber
 
 
Robotun içine bulguru ve kıymanın yarısından azını koyun. Rondodada çevirin.
 
Daha sonra bir kaba boşaltıp 1 yumurta kırın. Kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
 
Diğer bütün malzemeleride ekleyip güzelce yoğurun.
 
Elinizi ara ara suya batırarak köftelere şekil verin.
 
Tepside yağ ilave ederek yüksek ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Et Köfte | 
  | 
mışıl mışıl 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134456 
Gönderme Tarihi: 30.May.2018 
1,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo orta yağlı kıyma
 
Yarım kilo bulgur
 
1 adet soğan
 
Reyhan otu
 
Maydanoz
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı Köfte baharatı
 
Tuz
 
3 yumurta
 
 
Yumurta hariç bütün malzemeler 1 çay bardağı suyla 10 dakika yoğrulur daha sonra cevizden az büyük parçalar alınarak yuvarlanıp yassıltılr ortasına hafif basılarak göbek yapılır, köfteler tamamlanınca 15 dakika bekletir, bulgurların yumuşaması için daha sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılır.
 
Soslu biber kızartmasıyla servis yapılır.
 
Kadın budu köftenin bulgurlusudur.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte (Ankara) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176882 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2024 
185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
İnce bulgur
 
Dana eti (kıyma veya kuşbaşı doğranmış et)
 
Yoğurt
 
Biber salçası
 
Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar
 
Nar ekşisi
 
Sıvı yağ
 
Limon suyu
 
Taze soğan ve maydanoz (servis için)
 
Su
 
 
İnce bulgur bir kaba alınır ve üzerine sıcak su eklenerek şişmesi beklenir.
 
Dana eti yıkanır ve kuşbaşı doğranmışsa sotelenir. Kıyma kullanılıyorsa doğrudan baharatlarla yoğrulur.
 
Et suyu ayrı bir tencerede kaynatılır ve tuz eklenir.
 
Hazırlanan bulgur harcına sıvı yağ ve sıcak et suyu eklenir. Harç iyice yoğrulur.
 
Bulgur harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.
 
Yoğurt, biber salçası, tuz ve nar ekşisi karıştırılarak servis sosu hazırlanır.
 
Servis tabağına köfteler dizilir, üzerine yoğurtlu sostan gezdirilir.
 
Limon suyu gezdirilir ve taze soğan, maydanoz gibi malzemelerle süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |