| 
 
 
 | 
Bulgurlu Börek | 
  | 
sabire şensoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2019 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145988 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019 
916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
250 gram beyaz peynir
 
Bir tutam maydanoz
 
Bir tutam dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Pilavlık bulguru üzerini geçinceye kadar su koyup haşlayın ve suyunu süzün. Haşlanan bulgurun üzerine ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, baharatlarla tatlandırın. Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin. Her bir şeridin uç kısmına bolca iç malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın. Kızgın bol sıvı yağda börekleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Börek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108688 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015 
1,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet soğan
 
250 gram kıyma
 
1 çay bardağı çiğköftelik bulgur
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
 
1 çay kaşığı dolma baharı
 
3 adet yufka
 
2 adet yumurta
 
Galeta unu
 
 
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda kıyma ile beraber kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, pulbiber, dolma baharatı, tuz ve dövülmüş cevizi kıymaya ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemin üzerine yaydıktan sonra her birini 8 eşit üçgen şeklinde kesin. Her parçanın geniş tarafına hazırladığınız içten koyup sigara böreği şeklinde sarın. Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Yufka Böreği | 
  | 
madlen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18154 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007 
6,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
 
3 yufka
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
300 gr kıyma
 
2 soğan
 
1  çay bardağı haşlanmış bulgur
 
2  yumurta
 
Yarım su bardağı galeta unu 
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
 
 
Soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Bulgur, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.
 
Üç yufkayı üst üste yerleştirin. 8 eşit üçgen kesin. Her üçgenin üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp kıymalı ve bulgurlu harçtan birer çorba kaşığı ilave edin. Üçgen yufkaları 2 parmak eninde gevşekçe sarın. Yufkalar ve kıymalı iç malzeme bitene kadar işleme devam edin.
 
Hazırladığınız börekleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Bulgurlu Börek (Hazır Yufkadan) | 
  | 
elvan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17491 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
2,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik Gerekli malzeme:
 
4 yufka
 
1  su bardağı yoğurt
 
2  yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı galeta unu
 
İç malzeme için:
 
200 gr kıyma
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz, 
 
pulbiber, 
 
kimyon
 
 
İç malzemeyi hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp kıyma ve soğanı kavurun. Bulgur, tuz, pulbiber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Daha sonra suyu ekleyip pişirin ve pilav gibi demlendirin.
 
İki yufkayı üst üste yerleştirip üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
 
Yoğurt, sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırpın, yufkaların üzerine sürün. Her parçanın içine hazırladığınız bulgurlu ve kıymalı içten yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
 
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan bir yumurtanın sarısını sürün ve galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |