|
Bulgurlu Börek |
|
sabire şensoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc145988
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019
815 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Pilavlık bulguru üzerini geçinceye kadar su koyup haşlayın ve suyunu süzün. Haşlanan bulgurun üzerine ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, baharatlarla tatlandırın. Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin. Her bir şeridin uç kısmına bolca iç malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın. Kızgın bol sıvı yağda börekleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Bulgurlu Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108688
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 çay bardağı çiğköftelik bulgur
1 çay bardağı ceviz içi
1 demet maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı dolma baharı
3 adet yufka
2 adet yumurta
Galeta unu
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda kıyma ile beraber kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, pulbiber, dolma baharatı, tuz ve dövülmüş cevizi kıymaya ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemin üzerine yaydıktan sonra her birini 8 eşit üçgen şeklinde kesin. Her parçanın geniş tarafına hazırladığınız içten koyup sigara böreği şeklinde sarın. Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Bulgurlu Yufka Böreği |
|
madlen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18154
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
6,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
300 gr kıyma
2 soğan
1 çay bardağı haşlanmış bulgur
2 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Bulgur, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.
Üç yufkayı üst üste yerleştirin. 8 eşit üçgen kesin. Her üçgenin üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp kıymalı ve bulgurlu harçtan birer çorba kaşığı ilave edin. Üçgen yufkaları 2 parmak eninde gevşekçe sarın. Yufkalar ve kıymalı iç malzeme bitene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız börekleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
|
Bulgurlu Börek (Hazır Yufkadan) |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17491
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı galeta unu
İç malzeme için:
200 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz,
pulbiber,
kimyon
İç malzemeyi hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp kıyma ve soğanı kavurun. Bulgur, tuz, pulbiber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Daha sonra suyu ekleyip pişirin ve pilav gibi demlendirin.
İki yufkayı üst üste yerleştirip üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Yoğurt, sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırpın, yufkaların üzerine sürün. Her parçanın içine hazırladığınız bulgurlu ve kıymalı içten yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan bir yumurtanın sarısını sürün ve galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
|
|