| 
 
 
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68228 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
2,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase pilavlık bulgur
 
1 kuru soğan
 
2-3 dal taze soğan
 
1 adet domates
 
2-3 adet yeşil biber
 
Bir tutam maydanoz
 
Bir tutam dereotu
 
Biraz zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Bulgurun üzerine 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın.Bulgur suyunu çekip pişince derin bir kaseye alın. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı, kuru soğanı, domatesi ve biberleri doğrayın ve soğuyan bulgura ekleyin. Zeytinyağını, tercihe göre nar ekşisi veya limon suyu ile tuzunu koyup karıştırın.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
beyzam nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2012 
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71357 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012 
2,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
5 adet pazı yaprağı
 
1 adet domates salçası
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 adet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Tencereye bulguru koyup üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika demlenmeye bırakın. Bu arada bir kabın içine domatesi rendeleyin. Üzerine soğanı da rendeleyin ve ovalayın, böylece soğanla domates birbirine karışacak. İçine kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyin. İsterseniz çok ince kıyılmış ve bir miktar haşlanmış pazı yapraklarını da üzerine ekleyin. Tenceredeki şişmiş bulgurun içine tüm bu malzemeleri koyun, salçayı da içine ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyip servis tabağına alın. İstenirse içine nar ekşisi konulabilir. Baharat olarak kimyon çok yakışır.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72586 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
2,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 limon
 
6 salatalık
 
1 tatlı kalığı salça
 
 
Bulgurun üzerine bir buçuk bardak sıcak su döküp üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Bu arada salatalıkları da ortadan ikiye uzunlamasına kesip içlerini oyun. Suyunu çekip şişen bulguru kaşıkla karıştırın. Üzerine çok ince doğranmış maydanozları ve cevizi ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağının içinde salçayı ezin. Bulgurun üzerine gezdirip iyice karıştırın. Salatadan yaptığınız kayıkların içlerine paylaştırın.
 
 
Not: İsterseniz domatesle süsleyebilirsiniz. Servis yaparken nar ekşisi de dökebilirsiniz.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
devlet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75080 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012 
2,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı ince bulgur
 
Yarım demet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
200 Gr. mantar
 
200 Gr. kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
5 adet yumurta
 
5 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Bulgurlar derince bir kapta 1 çay bardağı kaynar su ile haşlanır ve demlenmeye bırakılır. Salçalar, biber, tuz, kimyon ilave edilip iyice yoğrulur. Maydanoz ve taze soğan incecik kıyılıp bulgura eklenir. Diğer yanda yumurtalar iyice çırpılır. Bir tavaya yağ konulup kızdırılır. Ve çırpılmış yumurtalar eklenip omlet yapılır. Pişen omlet parçalara ayrılır ve bulgura eklenir. Bir güzel harmanlanır. Göbek salatadan çanaklar oluşturulur. Ve içlerine hazırlanan salatadan doldurulur. Soğutmadan servis yapılır.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
sedan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2008 
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79466 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2012 
1,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 adet taze soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet sarı biber
 
1 adet salatalık
 
1 adet havuç
 
1 limonun suyu
 
1 çay bardağı sıcak su
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Marul
 
 
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık beş dakika bekleyerek şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış taze soğanı, kırmızı biberi, sarı biberi, salatalığı ve rendelenmiş havucu bulgura ilave edip karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon suyu ve baharatları ekleyip yıkanmış marul yapraklarının içinde servis yapın.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88679 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
3 domates
 
5 dal taze soğan
 
2 çorba kaşığı pul biber
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 limon
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Tuz, karabiber, nane, maydanoz
 
 
Bulgura sıcak suyu koyun, tencerenin kapağını kapatıp şişmesini bekleyin. Soğanı ince kıyıp tuzla ovun. Maydanozu, rendelenmiş domatesi, pul biberi ekleyin. Doğradığınız taze soğanı bulgurun üzerine ekleyip harmanlayın. Yağını, nar ekşisini ve limonu ekleyip servis tabağına aktarın.
  
 | 
Bulgurlu Salata | 
  | 
Handan Gürsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2013 
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90959 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013 
2,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur 
 
2 adet domates 
 
2 adet çarliston biber 
 
1/2 su bardağı bezelye 
 
1/2 su bardağı mısır 
 
2 adet salatalık 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
Limon suyu 
 
Tuz 
 
Kırmızıbiber 
 
Nane
 
 
Bulguru, üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak suda şişmeye bırakın. Bulgur şişince; doğranmış domates, çarliston biber, haşlanmış mısır, bezelye ve baharatlarla harmanlayın. Salatalık ve yeşilliklerle karıştırıp tabağa alın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "aytop" tarafından gönderildi. 10.12.2014
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
duygusal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105426 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2015 
1,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kahve fincanı ince bulgur
 
2 kahve fincanı sıcak su
 
2 demet maydanoz
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
 
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip şişmesini sağlayın. Maydanozu ince kıyın, biberi ve domatesleri zar şeklinde doğrayın, bulgurla karıştırın. Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökerek harmanlayın. Servis tabağına alın.
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
senet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Sincan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107700 
Gönderme Tarihi: 19.May.2015 
1,714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı iri bulgur (ya da buğday)
 
2 adet taze soğan
 
1 kırmızıbiber
 
1 salatalık
 
1 limonun suyu
 
1 çay bardağı sıcak su
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve istenilen baharatlar
 
 
İri pilavlık bulguru bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika bekleyip şişmesini sağlayın. Buğday kullanacaksınız akşamdan ıslatıp iyice haşlayın. Bu arada taze soğanı, kırmızıbiberi, sarı biberi ve salatalığı ince kıyıp bulgurun üzerine ilave edin. Karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "pembe orkide" tarafından gönderildi. 16.08.2015
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
müfettiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128109 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2017 
1,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
200 gr. pilavlık bulgur
 
2-3 bardak kaynar su
 
Yarım demet maydanoz
 
4-5 adet taze soğan
 
Bir tutam taze nane
 
1 büyük kırmızı biber
 
2 adet salatalık
 
1-2 sivri biber
 
1 limonun suyu
 
Tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı
 
 
Bulguru geniş bir tencereye alın, üzerini örtecek kadar kaynar su koyup beş dakika haşlayın. Maydanoz, soğan ve naneyi yıkayıp, suyu süzüldükten sonra incecik kıyın. Kırmızı biber, salatalık ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Bütün malzemeyi yeterince taze limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte karıştırarak servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134513 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan
 
2 adet sivribiber
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
2 diş sarımsak
 
2 limonun suyu
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz.
 
Derin bir kaba alıp ilkönce tuz ilave alıp karıştırıyoruz.
 
Közlenmiş biberi ve sivri biberi doğrayıp bulgurun içine ilave ediyoruz.
 
Ayrı bir kap da ise limonun suyunun içine sarımsak ve kırmızı pul biber ekleyip bulgurlu karışımın içine döküyoruz.
 
Marullarımızın ortasına karışımı doldurup servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
zorbey tunalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134685 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018 
1,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yarma buğday veya iri bulgur
 
1 yemek kaşığı domates Salçası
 
1 yemek kaşığı biber Salçası
 
1 adet kırmızı biber
 
2 adet çarliston biber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığıtuz
 
4-5 adet taze soğan
 
Bir tutam maydanoz
 
Bir tutam dereotu
 
2 yumurta
 
1 adet aysberg salata
 
 
Bulgur, bir tencerede 2,5 su bardağı su ile pilav gibi haşlanır ve demlenmeye bırakılır. Demlenince, soğumadan içine salçalar, pul biber, tuz, kimyon ilave edilip bir kaşıkla iyice karıştırılır. Maydanoz, dereotu ve taze soğan incecik kıyılıp bulgura eklenir. Diğer yanda yumurtalar iyice çırpılır. Bir tavaya yağ konulup kızdırılır. Ve çırpılmış yumurtalar tavada omlet yapılır. Pişen omlet parçalara ayrılır ve bulgura eklenir. Bir güzel harmanlanır. Aysberg salatadan yaprak yaprak alınır çanaklar oluşturulur. Ve içlerine hazırlanan salatadan doldurulur. Soğutmadan servis yapılır. Önemli bilgi : Yumurta çok önemli bir protein kaynağı olduğu gibi aynı zamanda bol miktarda demir, fosfor, kalsiyum, potasyum içerir. 1 orta boy yumurta yaklaşık 90 kaloridir.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
zekai 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2018 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136403 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018 
917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 soğan
 
5-6 dal taze soğan
 
2 domates
 
2-3 sivribiber
 
1 kırmızı soğan
 
10 kornişon turşu
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
4-5 marul yaprağı
 
Tuz
 
Pulbiber
 
1 tutam fesleğen
 
 
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp, soğanı pembeleştirin. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Maydanozu ve Fesleğeni ayıklayıp doğrayın. Taze soğanları temizleyip, ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın. Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.
 
 
Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine, nar ekşisi, veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz. İsterseniz Salataya haşlanmış yeşil mercimek de ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Salata | 
  | 
sonay durgun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142825 
Gönderme Tarihi: 19.May.2019 
844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak pilavlık bulgur
 
4 orta boy salatalık
 
2 orta boy domates
 
1 orta boy közlenmiş kırmızı biber
 
4 dal taze soğan
 
Çeyrek demet dereotu
 
Çeyrek demet nane
 
Çeyrek demet maydanoz
 
Sosu için:
 
5 kaşık zeytinyağı
 
2 kaşık taze sıkılmış limon suyu
 
1 kaşık nar ekşisi
 
1 diş sarımsak
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
Bulgurunuzu iyice yıkadıktan sonra yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın. Domateslerinizi, salatalıklarınızı ve közlenmiş kırmızı biber turşunuzu küp küp doğrayın. Taze soğan, dereotu, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Salatanın sosu için ise zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın.
 
Doğradığınız malzemeleri ve bulguru bir salata kasesine döküp iyice karıştırdıktan sonra üzerine sosunu döküp homojen dağılana kadar karıştırın. Salatanızı dilerseniz marul yapraklarının üzerine koyu servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157373 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2021 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
 
1 su bardağı şalgam suyu
 
1,5 su bardağı su
 
200 gr kornişon salatalık turşusu
 
Yarım demet maydanoz ve dereotu
 
2-3 dal kıvırcık
 
Kırmızılahana
 
4 tane taze soğan
 
4 veya 5 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Bulguru, su ve şalgam suyunda haşlayın.
 
Pilav gibi suyu çekene kadar kaynatın.
 
Diğer malzemeleri de doğranmış şekilde hazır tutun.
 
Pilav demlenince bir kenara alın.
 
Soğuyunca diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
 
Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174075 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023 
256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://torku.com.tr
 
 
500 gr Torku Çatalhöyük İri Pilavlık Bulgur
 
Su (Bulgurun üzerini 2 parmak geçecek kadar)
 
Tuz
 
Pulbiber
 
7-8 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 kase haşlanmış Mısır
 
1 kase küp küp doğranmış kornişon turşu
 
1 kase iri kıyılmış ceviz
 
1 adet ince doğranmış kapya biber
 
2 adet limon suyu
 
1 çay bardağı kararda zeytinyağı
 
Süslemesi İçin:
 
Nar
 
 
Bulguru tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su ve tuzu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyu çekene kadar dinlendiriyoruz. Pişen bulguru güzelce yıkayıp süzdürüyoruz. Derince bir kaba alıp geri kalan bütün malzemeyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184158 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2025 
184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir buçuk su bardağı pilavlık bulguru kaynar suda haşlayıp süzün.
 
6-7 dal taze soğanı ve 1 demet maydanozu da incecik kıyın.
 
3’er adet domates ve biberi küçük doğrayın.
 
Sebzeleri bulgura ilave edin.
 
Üzerine tuz, kimyon, pulbiber, iri kıyılmış 3 çorba kaşığı ceviz ve nar ekşisi katın.
 
Çok az acısos ekleyin.
 
Sızma zeytinyağı ilave edin.
 
Malzemeyi karıştırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |