| 
 
 
 | 
Bulgur Pilavı | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1808 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
3,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2  bardak bulgur
 
2 baş soğan
 
4 çorba kaşığı  margarin
 
250 gr kuşbaşı et 
 
2 domates 
 
4 bardak su  
 
2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
 
Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra  suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da  margarini eritip, soğanları pembeleştirin. 
 
Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun. Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra  bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.
  
 | 
Bulgur Pilavı | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1807 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
3,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket domatesli bulgur
 
2 adet domates
 
½ paket tereyağı
 
Yeteri kadar tuz
 
2 adet çarliston biber
 
1 adet soğan
 
 
Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.
 
 
Not: Tereyağı yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
 
 
 ML® Akasya Pilavı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Bulgur Pilavı | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc337 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005 
3,386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
250 gr. kuşbaşı et
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Bir tencere içinde 1 çorba kaşığı yağda ince kıyılmış soğan kızartılır. Küçük kesilmiş etlerle beraber kavrulur. Salça ilave edilerek orta ateşte pişirilir. 4 bardak kaynamış et suyunun içine bulgur salınır. Hafif ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Bir kenara çekilir. Yarım saat dinlendirilidikten sonra etle karıştırılır, servis yapılır.
 
 
 ML® Enginarlı Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
Bulgur Pilavı | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc192 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005 
4,773 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. bulgur
 
200 gr. yağ
 
1 Adet kuru soğan
 
5 adet sivri biber
 
1 adet iri domates
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 su bardağı su ya etsuyu
 
 
Bulguru iyice yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün, tencereyi ateşe koyun yağ ve ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Orta ateşte soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Halka şeklinde doğranmış biberi ve bulguru da ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Sonra kabuğu soyulup zar gibi doğranmış domatesi etsuyunu ve tuzunu katıp bir kere kuvvetlice kaynatıp karıştırdıktan sonra 15 dakika ağır ateşte pişirin. En az 10 dakika demlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.
 
 
 ML® Bulgur Pilavı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 18.11.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 |