|
Bulgur Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95934
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
2,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
10 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 iri kuru soğan
2 fincan bulgur
2 yemek kaşığı. tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Soğanı soyup yıkayınız. Soğanı ince ince kıyınız.
Bulguru ayıklayınız.
Et suyu önceden hazır değilse, kemiklerle et suyu çıkartınız.
Domates kullanacaksanız, kabuklarını soyup zar şeklinde küçük doğrayınız. (Domatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyerek de kullanabilirsiniz.)
Soğanı soyduktan sonra mutlaka yıkayınız.
Et suyunu kaynatınız.
Ayrı bir tencerede yağla soğanı kavurunuz.
Bulguru ilave ettikten sonra kaynar et suyu ekleyiniz.
Bulgur yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ateşten alıp karabiberle servis yapınız.
Bulgurun pişme süresi, bulgurun cinsine ve tazeliğine göre değişeceğinden, kontrol ederek pişmişliğini anlayınız.
Yanında limon dilimleri, kıyılmış maydanoz ve karabiber veriniz.
Nane ve kırmızı pul biberle süsleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapılmasına dikkat ediniz.
Tabaklara çorbayı koymadan önce, tabakları ısıtmayı unutmayınız.
|
Bulgur Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc103621
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014
1,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı nane
yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir kaç dal taze nane
Yağ eritilir, salça kavrulur. Kuru nane ve baharatlar eklenir, en son yıkanmış mercimek ve bulgur eklenir. Hafif kavrulduktan sonra üzerine su eklenir. 15- 20 dk pişirilir. İstenirse blendırdan geçirilir. Üzerine taze nane ile servis yapılır.
|
Bulgur Çorbası |
|
aylak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131448
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018
1,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://annevebebek.gov.tr
3/4 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan (arzu edilirse)
5-6 su bardağı et suyu ya da su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Nane
Reyhan
Maydanoz (taze ya da kuru)
Tuz
Pulbiber
Tencereye yeşil mercimeği alıp, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
İnce doğranmış soğanı ekleyin.
Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mercimeklerin pişmesine yakın.bulguru ekleyerek 8-10 dakika, bulgurlar pişene kadar kaynatın. Daha sonra, kıvamını istediğiniz ölçüde ayarlayarak et suyu veya sıcak su ilave edin.
Tereyağı tavada eritin ve zeytinyağı ekleyin. Salçayı yağda kavurun. Pulbiberi ve kuru naneyi tavaya alın. Kaynamakta olan çorbaya, yağını ilave edin.Taze nane, maydanoz ve reyhanı, çorbaya ilave ederek 5 dakika kaynatın.
Sıcak servis yapın.
|
Bulgur Çorbası |
|
keskin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc132962
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
1,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı un
Aldığı kadar su
1 tutam tuz
1 diş sarımsak
Geniş bir tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım üzerine bir kaşık un ekleyelim ve unumuzu kavuralım. Daha sonra 1 çay bardağı ince bulgurumuzu tenceremize alalım ve unla beraber kavurmaya devam edelim. Unumuzu hafif pembeleşince göz kararı su dökelim, sarımsağı ve tuzunu ekleyelim. Bulgurlar pişene kadar çorbamızı kaynatalım. Daha sonra çorbamızı ateşten alalım. İsteğe bağlı üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz.
|
Bulgur Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149391
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 litre sıcak su
Tuz
Pul biber
Bulguru yıkayıp süzün.
Soğanı küp küp, biberleri ise halka halka doğrayın.
Domatesleri ise rendeleyin.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları ardından biberleri ekleyip kavurun.
Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak bulguru ve sıcak suyu da tencereye ilave edin.
Tuz ve pul biber de ilave ettikten sonra bulgurlar şişene kadar çorbanızı pişirin.
Üzerine kuru nane serpip sıcak servis edin.
|
Bulgur Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156045
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince kısırlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet çarliston biber
1 adet et bulyon (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
9 su bardağı sıcak su
Tuz
Dereotu
Bulgurları yıkayıp, süzün.
Bir tencereye sıvı yağı dökün.
İnce ince doğradığınız kuru soğanı üzerine ekleyip, orta hararetli ateşte biraz kavurun.
Daha sonra ince ince doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını da ekleyerek biraz kavurun.
Sonra üzerine bulguru ilave edip, karıştırın.
Üzerine sıcak su, et bulyon ve tuzunu ekleyin.
Kısık ateşte bulgurlar pişene kadar kaynatın.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotu serpin.
Not: Bulgur çorbanızı salçalı yapabileceğiniz gibi yoğurtlu da yapabilirsiniz. Terbiye ilave ederek de yapabilirsiniz. Terbiyenin kesilmemesi için gerekli işlemleri yaptıktan sonra herhangi bir zorluğu yoktur bu tarifin. Çorbanızın doyuruculuğunu arttırmak için haşladığınız 1 su bardağı yeşil mercimeği çorbanız kaynadıktan sonra ekleyebilir ve birazda bu şekilde kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Dilerseniz çorbanızın içerisine küçük bir parça haşlanıp didiklenmiş tavuk eti ekleyebilirsiniz.
|
|