| 
 
 
 | 
Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68643 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011 
5,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
14 adet 50 santim çapında baklava yufkası
 
1 kg. yağ (El dayanabilecek hararette)
 
Şurubu:
 
1+1/2 kg. şeker
 
750 gr. su
 
2 gr. limon tuzu
 
 
Şurup malzemesini hep beraber bir dakika kaynatın. Baklava hamuru hazırlayarak 14 yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp hamurları 20x30 kutrunda kesiniz ve rutubetli bir bezin altına koyunuz. Bir demet hamur alıp bir tanesini mermerin üzerine koyarak bir ucuna çubuğu koyup hamuru çubuğun üzerinden aşırtıp 2 parmak önüne kadar kapayınız ve çubuğun kenarına kapanmış hamurun üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık veya badem veya ceviz koyup sıkmadan çubukla hamuru 3 santim etek bırakarak sarınız. Hamuru iki ucundan sıkarak büzünüz ve mermerin üzerine çubuktan çıkararak diziniz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ilk çıkardığınız hamurdan başlayıp hamurun tek kısmı içeri gelmek sartıyle yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz. Yağını ilâve edip fırında pişirdikten sonra yağını süzdürüp. Şurubunu sıcak sıcak hemen döküp soğuyunca ortalarına yeşil fıstık koyup servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
Bülbül Yuvası | 
  | 
banyan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70724 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011 
2,762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
226 gr tuzsus tereyağ
 
1 su bardağı yeşil fıstık
 
Şerbeti için:
 
2 bardak şeker
 
2 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz. Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz. Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz. Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz. Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz. Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz. Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor. Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz. Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek . Hemen kuruyup parcalanmamasi icin. Uzerlerine erittigimiz tereyağıni gezdirip ,firina veriyoruz (375 F).Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 02.10.2015
  
 | 
Baklava Yufkasından Bülbül Yuvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182851 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
30 yaprak baklavalık yufka
 
150 gram tereyağı (eritilmiş)
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şeker ve suyu bir tencereye alarak karıştırın, şekerin tamamen erimesini sağlayın.
 
Karışımı kaynamaya bırakın ve kaynadıktan 10 dakika sonra birkaç damla limon suyu ekleyin.
 
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
 
Şerbet kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Bir yaprak baklavalık yufkayı tezgaha serin ve üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
 
Üzerine ikinci bir yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağlayın.
 
Yufkanın bir kenarını yaklaşık iki parmak genişliğinde içe katlayın.
 
Şiş veya ince bir çubuk yardımıyla, son iki parmak kalacak şekilde yufkayı rulo şeklinde sarın.
 
Sardığınız yufkayı iki tarafından büzerek dikkatlice şişten çıkarın.
 
Ortası dolu bir yuvarlak olacak şekilde iki ucunu birleştirin ve fırına dayanıklı bir tepsiye dizin.
 
Hazırladığınız yuvarlak yufkaların ortasına 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık koyun.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
 
Tatlı şerbeti tamamen çekene kadar dinlendirin.
 
Üzerini antepfıstığı veya cevizle süsleyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |