| 
 
 
 | 
Bükme | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69910 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2011 
4,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
Yanm tattı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
Üzerlerine:
 
Margarin
 
İçi için:
 
1 kg ıspanak
 
3 adet orta boy soğan
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı + yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı nane
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ispanağı ayıklayıp yeşil yapraklarını ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 su bardağı sıvıyağ ile kavurun. Yumurtaları çırpın. Yarım çay bardağı sıvıyağda omlet şeklinde pişirin. Ispanak, soğan, nane ve tuzu omlete ekleyip iyice karıştırın. Un ve tuzu bir kaba alın. Aldığı kadar su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru 20 eşit parçaya bölün. Her bir hamuru ince yufka şeklinde açın. Açtığınız yufkanın yarısına ıspanaklı içten koyup yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Yapışmaz yüzeyli tavada ya da sacın üzerinde pişirin. Pişen bükmeleri tabağa aldıktan sonra yağlayıp servis yapın.
  
 | 
Bükme | 
  | 
bahar gibi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70606 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011 
1,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı don yağı
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
100 gr hşhaş
 
1 baş soğan
 
1'er çay kaşığı tuz karabiber
 
 
Unu, tuzu ve ılık suyu katarak hamuru yoğururuz. Hamuru yoğurduktan sonra sofra boyu açarız. Onu yağ ve haşhaş ile yağlarız ve rulo şeklinde katlarız. Katladıktan sonra tekrar lokma lokma keseriz. O lokmaları da dikdörtgen şeklinde açarız. Diğer tarafta haşladığımız mercimeği kaşıkla ezeriz. İçine yağda kavurduğumuz soğanı ve tuzu, karabiberi de katıp hepsini karıştırırız. Dikdörtgen şeklindeki hamura bu içten koyup katlarız. Onu yağladığımız tepsiye dizeriz. Tekrar üzerine yağ sürüp fırına göndeririz.
  
 | 
Bükme | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170691 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Keçi Beyaz Peyniri 100 Gram
 
Sızma Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
 
Kekik 1 Çay Kaşığı
 
Su 1 Kilogram
 
Ispanak 1 Kilogram
 
 
Bükmenin hamuru aynı yufka hamuru onun yapılışı gibi.
 
Hamurları aç ayrı bir kapta ıspanakları dogra ve içine sotelenmiş veya rendelenmiş soganı ve peyniri rendele baharatlarını at yagını at karıştır, içi hazır.
 
Yufka hamurunu aç içine koy yarısın sonra kapa sacda pişir çayla ye.
  
 | 
Bükme | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177720 
Gönderme Tarihi: 12.May.2024 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un 
 
1 su bardağı ılık su
 
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
Hamur katlarına sürmek için:
 
3 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Mercimekli iç harç için:
 
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 
1/4 demet doğranmış maydanoz
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
1/2 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın. 
 
Orta kısmını parmak uçlarınızla havuz şeklinde açıp ılık su, üzüm sirkesi ve tuzu ekleyin. 
 
Tüm malzemeyi orta kısımlardan kenarlara doğru karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
 
Üzerine hafif nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında, 30 dakika kadar dinlendirin.
 
Kullanacağınız haşhaşı bir havanda dövüp kalın tabanlı bir tavada, kısık ateşte ısıtın. 
 
Sonrasında ocaktan alıp soğuttuktan sonra sıvı yağla karıştırın.
 
Oda sıcaklığında dinlenen hamuru, ortadan ikiye kesip merdane ya da oklava yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. 
 
Açtığınız ilk hamurun üzerine yağlı haşhaş karışımını sürüp dört kenarından zarf şeklinde katlayın.
 
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp kalan haşhaşlı karışımı üzerine sürdükten sonra zarf şeklinde katladığınız ilk hamuru da orta kısmına alıp yine zarf şeklinde kapatın.
 
Hazırladığınız hamuru öncelikle altı eşit parçaya bölün. Sonrasında her bir hamur parçasını da iki eşit parçaya bölüp on iki adet hamur bezesi elde edin.
 
İç harcı için; haşlanmış yeşil mercimek, doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ayrı bir kasede karıştırın.
 
İnce ince açtığınız haşhaşlı hamur bezelerinin her birine hazırladığınız mercimekli iç harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın.
 
Mercimekli bükme rulolarını hafif aralıklarla fırın tepsisine dizip üzerlerini yağlayın. 
 
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin. 
 
Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |