| 
 
 
 | 
Buharda Pişmiş Sebzeli Tavuk | 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144506 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
1,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık sıvı yağ
 
1 parça yağsız kemiksiz tavuk göğsü
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 adet limon
 
1 diş sarımsak
 
100 gram brokoli
 
55 gram karnabahar
 
Yarım yer elması
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
55 gram maydanoz
 
 
Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tavuk göğsünün üzerine biraz yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafını buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin.
 
Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |