|
Buharda Köfte |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123666
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
989 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Tavuk (fileto) 600 gr
Pirinç 300 gr
Soğan 100 gr
Su 480 ml
Sarımsak 6 gr
Tuz
Baharatlar
Filetoyu yıkayın. Eti, soğanı, sarımsağı kıyma makinesinden geçirin, tuz ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz kıymadan köfteleri yapın. Pirinci yıkayın, çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su dökün, tuz ekleyin ve karıştırın. Buharlı pişirici kabını koyun ve köfteleri kabın içine yerleştirin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu BUHARLA PİŞİRME, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Buhar Köftesi |
|
Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz |
Kısa URL: https://ml.md/lc76464
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr yağlı kuzu kıyma
1 kase pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Soğan doğranır, bütün malzeme eklenir ve bütünleşene kadar su eklemeden yoğrulur. Harçtan iri ceviz kadar parçalar alınır, önce top gibi yapılır, sonra üzerine bastırarak yassılaştırılır. Köfeler metal bir kevgire tek sıra halinde dizilir. Kaynamakta olan suyun üzerine oturtulur. Kapak kapatılır, yarım saat pişirilir.
|
|