| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buğdaylı Tavuk Çorbası | 
 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4845 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Su Bardağı Buğday
 
1 Bütün Tavuk
 
12 Su Bardağı Su
 
1 Kase Konserve Bezelye
 
1 Kereviz
 
1 Havuç
 
1 Dal Taze Soğan
 
4-5 Dal Maydanoz
 
2 Çorba Kaşığı Domates
 
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
 
4 Karabiber Tanesi
 
 
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Buğdaylı Çorba için tıklayın
 
  
 | 
 
Buğdaylı Tavuk Çorbası | 
 
  | 
Yüksel Eralp 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17287 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007 
2,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 çay bardağı buğday
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
tuz
 
8 su bardağı tavuk suyu
 
 
Akşamdan buğday ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, tencereye tereyağı alınır, ısınıp eriyince ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir, daha sonra haşlanmış buğday, konserve mısır, haşlanmış didiklenmiş tavuk eti, tuz, tavuk suyu katılır, kaynama noktasına gelince ocak kısılır, 5 dakika sonra ateşten alınır.
  
 | 
 
Buğdaylı Tavuklu Çorba | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106581 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2015 
1,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr. tavuk eti
 
2 soğan
 
1 su bardağı dövme buğday
 
1 çorba kaşığı un
 
1 yumurta sarısı
 
1 limon
 
5 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz
 
 
Tavuk ve soğanı pişirin, tavuğun etlerini didikleyin. Akşamdan ıslatılmış buğdayı, tavuk etlerini ve tavuk suyunu güvece koyup kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. Un, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve iki su bardağı suyu ile çırpın, çorbanın içine ekleyip 15 dakika daha pişirin. Servis kasesine alarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |