|
|
Buğdaylı Tavuk Çorbası |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4845
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
ML® Buğdaylı Çorba için tıklayın
|
Buğdaylı Tavuk Çorbası |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17287
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
2,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy kuru soğan
tuz
8 su bardağı tavuk suyu
Akşamdan buğday ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, tencereye tereyağı alınır, ısınıp eriyince ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir, daha sonra haşlanmış buğday, konserve mısır, haşlanmış didiklenmiş tavuk eti, tuz, tavuk suyu katılır, kaynama noktasına gelince ocak kısılır, 5 dakika sonra ateşten alınır.
|
Buğdaylı Tavuklu Çorba |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106581
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2015
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. tavuk eti
2 soğan
1 su bardağı dövme buğday
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Tavuk ve soğanı pişirin, tavuğun etlerini didikleyin. Akşamdan ıslatılmış buğdayı, tavuk etlerini ve tavuk suyunu güvece koyup kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. Un, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve iki su bardağı suyu ile çırpın, çorbanın içine ekleyip 15 dakika daha pişirin. Servis kasesine alarak servis yapın.
|
|
Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri
|
|