Kısa URL: https://ml.md/lc162037
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
302 defa indirildi / yazdırıldı
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su bardağı buğday
1 su bardağı beyaz kuru fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz
Buğday ve kuru fasulye bir gece önceden ayrı ayrı ıslatılır ve yumuşatılır. Buğday iki el arasında ovularak yıkanır. Buğday ve kuru fasulye tuz ile birlikte suya konularak pişirilir. İyice pişince (helemenlenince) ateşten alınır. Soğan doğranıp tereyağda kavrulur. Pişmiş buğday ve kuru fasulyenin üzerine dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc139348
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2018
546 defa indirildi / yazdırıldı
Ilık suda buğday yarması hafifçe yıkanır. Küçük doğranan patates ve buğday yarması kaynayan suda kısık ateşte pişirilir.
Tavada tereyağı eritilir, doğranmış soğan, salça, kırmızı toz biber ve nane kavrulur, üzerine dökülür.