|
Brownie |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165754
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane büyük yumurta
95 gram un
1 paket vanilya
25 gram kakao
Yarım çay kaşığı tuz
250 gram toz şeker
330 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sos tavasına çikolatayı alın ve eritin. Eriyen çikolatanın içerisine tereyağını ekleyin ve eriyip ilk sıcaklığı geçene kadar karıştırın. Yumurtalı karışımın içerisine çikolata karışımını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Fırın kabını yağlayın ve içerisine yağlı kâğıt yerleştirerek tekrardan yağlayın. Homojen kıvamdaki karışımı kaba aktarın ve spatula ile üzerini düzleştirin. 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişen brownie’yi çıkararak bir kenara alın ve 45 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra dilimlere ayırıp, sevdiklerinize servis edin.

|
Brownie |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177715
Gönderme Tarihi: 12.May.2024
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Brownie tarifi için öncelikle 150g tereyağını uygun bir tavaya alalım. Orta ateşte eritelim.
Yağ eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyelim. Ocağı kapatarak bir spatula yardımı ile karıştırarak çikolatayı eritelim.
Güzelce eriyen çikolatamızı bir kenara alalım ve ılımaya bırakalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ilıyan tereyağlı çikolatayı kek harcımıza ekleyelim. Mikserle güzelce karışana kadar çırpalım.
Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez tekrardan çırpalım.
Hazır olan kek harcını pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 22x22cm boyutlarındaki borcama aktaralım.
Önceden ısıtılmış 160°C fırında fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen browniyi fırından alalım. İlk sıcaklığının çıkması için bir telin üzerinde bekletelim.
Ardından dilimleyerek servis edelim.

|
Brownie |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178128
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
130 gram bitter veya sütlü çikolata
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı kakao
Tereyağını kızdırmadan eritin. Çikolatayı da dilimleyerek tereyağının içine atın ve onu da eritin. Akışkan, sos kıvamına gelmeli.
Ardından 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir kaba alıp 1-2 dakika kadar çırpın. Yumurta şeker karışımına çikolata tereyağı karışımını azar azar karıştıra karıştıra ekleyin.
Çikolata iyice karıştıktan sonra 1 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyin. Ardından 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edin. Son olarak da 1,5 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek ekleyin. Unu vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin.
Tüm malzemeleri ekledikten sonra spatulayla unu vanilyayı ve kakaoyu iyice hamura yedirin. Bu işlemi yaparken spatula kullanmalı hamuru yanlardan üste itekleyerek karıştırmalısınız.
Unun vanilyanın kakaonun iyice karıştığına emin olduktan sonra hamurumuzu yağlı kağıtla kapladığımız otuza yirmilik borcama yayarak dökün.
Hemen ardından hamurun üzerini düzleştirip önceden ısıtılmış 160-180 derecelik fansız fırında browniemizin üzeri çatlayana kadar 30-35 dakika pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Pişen browniemizi oda ısısında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Not: Unu, vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin. Dinlenen browni yağlı kağıttan daha da kolay ayrılır. Dinlendirdikçe browninin üzeri dalgalı olacaktır. Buzdolabında dinlendirirseniz tereyağı donacağından brownieniniz sertleşecektir. Eğer içi ıslak ıslakken tüketmek istiyorsanız 1 saatin sonunda tüketebilirsiniz.

|
Brownie |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178488
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bitter çikolata
200 gram tereyağı
4 büyük boy yumurta
200 gram toz şeker
100 gram un
50 gram kakao tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Bir tutam tuz
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Brownie kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Bir tencerede tereyağını ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin. Karıştırarak eritme işlemini tamamlayın ve tencereyi ocaktan alın.
Başka bir kapta yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın, açık sarı renk alana kadar çırpın.
Erimiş çikolata ve tereyağını, vanilya özütünü ve bir tutam tuzu yumurta karışımına ekleyin. Karıştırın.
Unu ve kakao tozunu ekleyerek spatula veya tahta kaşıkla karıştırın, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz brownie kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırının sıcaklığına ve brownienin kalınlığına göre değişebilir, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.

|
Browni |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179902
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 bardak şeker
300 gr bitter çikolata
2 dolu kaşık tereyağı
1 bardak un
Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.

|
Browni |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180020
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet olgun muz (yaklaşık 100 gr)
2 yemek kaşığı bal
1 adet büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı tam buğday unu (25 gr)
1/4 su bardağı kakao (25 gr, şekersiz)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
1 tutam tuz
Olgun muzu bir çatalla iyice ezin ve püre haline getirin. Bu, brownie'ye doğal bir tatlılık katacak.
Muzu, balı, yumurtayı, Hindistan cevizi yağını ve vanilya özütünü bir kapta iyice karıştırın.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Küçük bir fırın tepsisine (yaklaşık 15x15 cm) yağlı kağıt serin ve brownie karışımını tepsiye yayın. Karışım ince bir katman oluşturacaktır.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Brownie’nin içi hafif nemli kalmalıdır, kürdan testinde ortasına batırdığınız kürdan çok az ıslak çıkabilir.
Brownie’yi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 9 eşit dilime kesin.

|
Browni |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180278
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
166 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3 yumurta
1 bardak şeker
300 gr bitter çikolata
2 dolu kaşık tereyağı
1 bardak un
Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.

|
Browni |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182282
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2025
52 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kurabiye için:
Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı (ya da margarin)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet için:
1 bardak su
1 su bardağı şeker
Tarife başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için küçük boy bir tencere içerisine 1 su bardağı şeker ve bir bardak suyu ilave edin.
Karışımı kaynamaya bırakın. 5-6 dakika kaynadıktan sonra kenara alın ve ılıması için bekletin.
Cam karıştırma kasesi içerisine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kakao ve yumurtayı alın.
Çırpma teli yardımıyla homojen bir kıvam alan dek karıştırın.
Bir eleme aparatı kullanarak un, vanilya ve kabartma tozunu kakaolu karışım içerisine ilave edin ve elle yoğurmaya başlayın.
Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt serin ve tüm hamurları ceviz büyüklüğünde kopararak tepsiye dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve ardından 10 dakika kadar pişirin.
İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerinizi ılıyan şerbetin içerisine batırıp çıkarın.
Bir servis tabağına tüm kurabiyeleri alarak aynı işlemi tekrar edin.
Üzerine dilerseniz Antep fıstığı, Hindistan cevizi ya da fındık parçaları koyarak kurabiyeyi servise hazır hale getirebilirsiniz.

|
Browni |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182927
Gönderme Tarihi: 07.May.2025
32 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Dilerseniz içine damla çikolata veya ceviz ekleyebilirsiniz
Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.
Üzerine sütünü, yağını, vanilyasını ve kakaosunu ekleyin.
Kaptaki malzemeleri iyice çırpın.
Karışımdan 1 su bardağı kadar kenara ayırın. Eğer sosunu çok seviyorsanız biraz daha fazla ayırabilirsiniz.
Kapta kalan karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Eğer kaptaki sos karışımından 1 su bardağından fazla aldıysanız unu da o orana göre birkaç parmak azaltarak koyun.
Unlu karışımı tamamen homojen bir hal alana kadar iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı, yağladığınız fırın kabının içine dökün.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişen keki ılınması için dışarı alın.
Üzerine önceden ayırdığınız 1 su bardağı sosu her tarafına eşit yayılacak şekilde dökün.
Brownie kekiniz hazır.

|
Browni |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183017
Gönderme Tarihi: 13.May.2025
52 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
80-100 g bitter çikolata (isteğe bağlı)
Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
Browninin önce sosunu hazırlayın. Bir tencerede süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri karıştırıp kaynamadan ısıtın. Homojen bir kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (Bu sosun bir kısmı keke girmeden önce ayrılacak)
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar (5 dk) çırpın. Beyazlaşıp krema kıvamına gelmeli. Hazırladığınız kakaolu sostan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan sosu yumurta-şeker karışımına ekleyin.
Süt, sıvı yağ, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. (İsterseniz doğranmış bitter çikolata da ekleyin.)
Yağlanmış dikdörtgen ya da kare borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yapın: Çok kuru olmamalı, hafif nemli çıkarsa ideal.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine ayırdığınız soğuk sosu dökün. Kekin her yerine eşit dağılmasına dikkat edin. Brownie'yi buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin, soğuyunca dilimleyin. Üzerine fındık, Antep fıstığı veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

|
|