| 
 | 
| Brownie | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185165 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2025
 77 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 200 g tereyağı (eritilmiş)
 200 g bitter çikolata
 1 su bardağı un
 2 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilin
 Bir tutam tuz
 
 Benmari usulü (cam kâseyi kaynar suyun üzerine koyarak) ya da mikrodalgada eritip karıştırın.
 Ilınmaya bırakın.
 Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
 Ilınmış çikolata-tereyağı karışımını yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin.
 Un, kakao, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin. Spatula ile yavaşça karıştırın. Çok çırpmamaya dikkat edin.
 Yağlı kâğıt serilmiş kare veya dikdörtgen borcama harcı dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25–30 dakika pişirin.
 Brownie'nin içi hafif nemli kalmalı, kürdan testinde tamamen kuru çıkmamalı.
 Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra kare dilimler halinde kesin.
 
 Not: İçine ceviz, fındık, fıstık ekleyebilirsiniz. Daha yoğun çikolata tadı için ekstra çikolata parçaları eklemek harika olur. Brownie, piştikten sonra bir gün dinlenince tadı çok daha güzelleşir.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183017 Gönderme Tarihi: 13.May.2025
 90 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilin
 1 paket kabartma tozu
 1,5 su bardağı un
 80-100 g bitter çikolata (isteğe bağlı)
 Sosu için:
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı kakao
 Yarım su bardağı toz şeker
 
 Browninin önce sosunu hazırlayın. Bir tencerede süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri karıştırıp kaynamadan ısıtın. Homojen bir kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (Bu sosun bir kısmı keke girmeden önce ayrılacak)
 Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar (5 dk) çırpın. Beyazlaşıp krema kıvamına gelmeli. Hazırladığınız kakaolu sostan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan sosu yumurta-şeker karışımına ekleyin.
 Süt, sıvı yağ, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. (İsterseniz doğranmış bitter çikolata da ekleyin.)
 Yağlanmış dikdörtgen ya da kare borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yapın: Çok kuru olmamalı, hafif nemli çıkarsa ideal.
 Fırından çıkan sıcak kekin üzerine ayırdığınız soğuk sosu dökün. Kekin her yerine eşit dağılmasına dikkat edin. Brownie'yi buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin, soğuyunca dilimleyin. Üzerine fındık, Antep fıstığı veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182927 Gönderme Tarihi: 07.May.2025
 74 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı un
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket vanilya
 4 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 Dilerseniz içine damla çikolata veya ceviz ekleyebilirsiniz
 
 Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.
 Üzerine sütünü, yağını, vanilyasını ve kakaosunu ekleyin.
 Kaptaki malzemeleri iyice çırpın.
 Karışımdan 1 su bardağı kadar kenara ayırın. Eğer sosunu çok seviyorsanız biraz daha fazla ayırabilirsiniz.
 Kapta kalan karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin.
 Eğer kaptaki sos karışımından 1 su bardağından fazla aldıysanız unu da o orana göre birkaç parmak azaltarak koyun.
 Unlu karışımı tamamen homojen bir hal alana kadar iyice karıştırın.
 Daha sonra karışımı, yağladığınız fırın kabının içine dökün.
 Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişen keki ılınması için dışarı alın.
 Üzerine önceden ayırdığınız 1 su bardağı sosu her tarafına eşit yayılacak şekilde dökün.
 Brownie kekiniz hazır.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182282 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2025
 84 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kurabiye için:
 Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı (ya da margarin)
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı pudra şekeri
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Şerbet için:
 1 bardak su
 1 su bardağı şeker
 
 Tarife başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için küçük boy bir tencere içerisine 1 su bardağı şeker ve bir bardak suyu ilave edin.
 Karışımı kaynamaya bırakın. 5-6 dakika kaynadıktan sonra kenara alın ve ılıması için bekletin.
 Cam karıştırma kasesi içerisine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kakao ve yumurtayı alın.
 Çırpma teli yardımıyla homojen bir kıvam alan dek karıştırın.
 Bir eleme aparatı kullanarak un, vanilya ve kabartma tozunu kakaolu karışım içerisine ilave edin ve elle yoğurmaya başlayın.
 Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
 Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt serin ve tüm hamurları ceviz büyüklüğünde kopararak tepsiye dizin.
 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve ardından 10 dakika kadar pişirin.
 İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerinizi ılıyan şerbetin içerisine batırıp çıkarın.
 Bir servis tabağına tüm kurabiyeleri alarak aynı işlemi tekrar edin.
 Üzerine dilerseniz Antep fıstığı, Hindistan cevizi ya da fındık parçaları koyarak kurabiyeyi servise hazır hale getirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180278 Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
 201 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 3 yumurta
 1 bardak şeker
 300 gr bitter çikolata
 2 dolu kaşık tereyağı
 1 bardak un
 
 Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
 175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180020 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
 201 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet olgun muz (yaklaşık 100 gr)
 2 yemek kaşığı bal
 1 adet büyük yumurta
 1 çay kaşığı vanilya
 1/4 su bardağı tam buğday unu (25 gr)
 1/4 su bardağı kakao (25 gr, şekersiz)
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
 1 tutam tuz
 
 Olgun muzu bir çatalla iyice ezin ve püre haline getirin. Bu, brownie'ye doğal bir tatlılık katacak.
 Muzu, balı, yumurtayı, Hindistan cevizi yağını ve vanilya özütünü bir kapta iyice karıştırın.
 Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Küçük bir fırın tepsisine (yaklaşık 15x15 cm) yağlı kağıt serin ve brownie karışımını tepsiye yayın. Karışım ince bir katman oluşturacaktır.
 Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Brownie’nin içi hafif nemli kalmalıdır, kürdan testinde ortasına batırdığınız kürdan çok az ıslak çıkabilir.
 Brownie’yi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 9 eşit dilime kesin.
 
 
  
 
 | 
| Browni | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179902 Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
 238 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 bardak şeker
 300 gr bitter çikolata
 2 dolu kaşık tereyağı
 1 bardak un
 
 Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
 175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178488 Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
 225 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram bitter çikolata
 200 gram tereyağı
 4 büyük boy yumurta
 200 gram toz şeker
 100 gram un
 50 gram kakao tozu
 1 çay kaşığı vanilya özütü
 Bir tutam tuz
 
 Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Brownie kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
 Bir tencerede tereyağını ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin. Karıştırarak eritme işlemini tamamlayın ve tencereyi ocaktan alın.
 Başka bir kapta yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın, açık sarı renk alana kadar çırpın.
 Erimiş çikolata ve tereyağını, vanilya özütünü ve bir tutam tuzu yumurta karışımına ekleyin. Karıştırın.
 Unu ve kakao tozunu ekleyerek spatula veya tahta kaşıkla karıştırın, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
 Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz brownie kalıbına dökün.
 Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırının sıcaklığına ve brownienin kalınlığına göre değişebilir, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
 Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178128 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
 227 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram tereyağı
 130 gram bitter veya sütlü çikolata
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1.5 yemek kaşığı kakao
 
 Tereyağını kızdırmadan eritin. Çikolatayı da dilimleyerek tereyağının içine atın ve onu da eritin. Akışkan, sos kıvamına gelmeli.
 Ardından 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir kaba alıp 1-2 dakika kadar çırpın. Yumurta şeker karışımına çikolata tereyağı karışımını azar azar karıştıra karıştıra ekleyin.
 Çikolata iyice karıştıktan sonra 1 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyin. Ardından 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edin. Son olarak da 1,5 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek ekleyin. Unu vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin.
 Tüm malzemeleri ekledikten sonra spatulayla unu vanilyayı ve kakaoyu iyice hamura yedirin. Bu işlemi yaparken spatula kullanmalı hamuru yanlardan üste itekleyerek karıştırmalısınız.
 Unun vanilyanın kakaonun iyice karıştığına emin olduktan sonra hamurumuzu yağlı kağıtla kapladığımız otuza yirmilik borcama yayarak dökün.
 Hemen ardından hamurun üzerini düzleştirip önceden ısıtılmış 160-180 derecelik fansız fırında browniemizin üzeri çatlayana kadar 30-35 dakika pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
 Pişen browniemizi oda ısısında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
 
 Not: Unu, vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin. Dinlenen browni yağlı kağıttan daha da kolay ayrılır. Dinlendirdikçe browninin üzeri dalgalı olacaktır. Buzdolabında dinlendirirseniz tereyağı donacağından brownieniniz sertleşecektir. Eğer içi ıslak ıslakken tüketmek istiyorsanız 1 saatin sonunda tüketebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177715 Gönderme Tarihi: 12.May.2024
 230 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 200 gr bitter çikolata
 150 gr tereyağı
 1 paket vanilya
 1 su bardağı un
 
 Brownie tarifi için öncelikle 150g tereyağını uygun bir tavaya alalım. Orta ateşte eritelim.
 Yağ eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyelim. Ocağı kapatarak bir spatula yardımı ile karıştırarak çikolatayı eritelim.
 Güzelce eriyen çikolatamızı bir kenara alalım ve ılımaya bırakalım.
 Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
 Ilıyan tereyağlı çikolatayı kek harcımıza ekleyelim. Mikserle güzelce karışana kadar çırpalım.
 Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez tekrardan çırpalım.
 Hazır olan kek harcını pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 22x22cm boyutlarındaki borcama aktaralım.
 Önceden ısıtılmış 160°C fırında fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
 Pişen browniyi fırından alalım. İlk sıcaklığının çıkması için bir telin üzerinde bekletelim.
 Ardından dilimleyerek servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165754 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
 404 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 tane büyük yumurta
 95 gram un
 1 paket vanilya
 25 gram kakao
 Yarım çay kaşığı tuz
 250 gram toz şeker
 330 gram bitter çikolata
 125 gram tereyağı
 
 Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sos tavasına çikolatayı alın ve eritin. Eriyen çikolatanın içerisine tereyağını ekleyin ve eriyip ilk sıcaklığı geçene kadar karıştırın. Yumurtalı karışımın içerisine çikolata karışımını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
 Fırın kabını yağlayın ve içerisine yağlı kâğıt yerleştirerek tekrardan yağlayın. Homojen kıvamdaki karışımı kaba aktarın ve spatula ile üzerini düzleştirin. 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişen brownie’yi çıkararak bir kenara alın ve 45 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra dilimlere ayırıp, sevdiklerinize servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164621 Gönderme Tarihi: 03.May.2022
 379 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un
 Yumurta
 Çikolata
 Ceviz
 Tereyağı
 Vanilya
 
 3 yumurta, 1 büyük su bardağının 3/4 ü un, 1 paket vanilya, 85 gr. tereyağında benmari usulü ile eritilmiş 1 paket (kare) çikolata ile birlikte hepsi karıştırılır. Bu arada kek yapım kurallarına illaki uyulmalı derseniz, elenmiş un ve vanilya en son eklenir. En son 1 su bardağı iri kırılmış ceviz de ilave edilir. Ve fazla karıştırılmaz. 175 derecede 30-35 dakika pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc163752 Gönderme Tarihi: 20.Mar.2022
 345 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keki İçin:
 5 yumurta
 1.5 su bardağı şeker
 1 bardak süt
 1 bardak çiçekyağı
 1 kabartma tozu
 Vanilin
 Yaklaşık 1.5 su bardağı un (yetmezse biraz daha koyabilirsiniz)
 1 paket kakao
 Üzerinin sosu için:
 1 bardak süt
 1 bardak şeker
 Yarım bardak çiçekyağı
 1 paket kakao
 
 Keki için, şeker ve yumurtayı çırp daha sonra tüm malzemeleri ekle ve 180 derecede fırına ver.
 Sosu için, tüm malzemeleri iyice çırp ve pişir.
 Fırından çıkan kekin üzerine 5 dk sonra sıcak sosu dök.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161439 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
 281 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gram tereyağı
 Yarım su bardağı + bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
 2 adet yumurta
 20 gram bitter çikolata
 1 çorba kaşığı kakao
 1 su bardağı un
 Pasta kreması için:
 2 paket toz krem şanti
 2 su bardağı soğuk süt
 1 paket vanilya
 2 yaprak jelatin
 
 Brownie için önce çikolatayı benmari usulü eritip kakaoyla karıştırın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile 1.5 çorba kaşığı tozşekeri mikserle çırparak kabartın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyip tekrar mikserleyin. Başka bir kapta yumurta aklarıyla yarım su bardağı tozşekeri mikserleyip, kakaolu karışıma iyice yedirin. Üzerine tereyağlı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için toz krem şantiyi sütle mikserleyin. Tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pasta kremasına soğuk suda yumuşayan jelatinleri ekleyip karıştırarak yedirin. Krema soğuyunca krem şanti karışımını ekleyip karıştırın. Brownie'yi kare kare dilimleyip üzerini krema ile sıvayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini marzipan ile kaplayıp servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.11.2023
 
 
 | 
| Brownie | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156279 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2021
 399 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı süt
 Bir su bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 Bir buçuk su bardağı un
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Sosu için:
 2 su bardağı süt
 3 yemek kaşığı kakao
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı toz şeker
 
 Karıştırma kabında yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar, mikser yardımıyla çırpalım.
 Sıvı yağ ve süt eklenerek bir müddet daha çırpılır daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir, 3 dakika daha çırpılır.
 Önceden ısıtılmış 180 derecede fırınımız a kekimizi pişiririz
 Sosu için süt şeker ve sıvı yağ ayrı bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır
 5 dakika kadar dinlenen keke sıcak sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.
 Sosun iyice çekmesi için, birkaç saat beklememiz gerekir
 Daha sonra buzdolabında bir gece beklettiğimiz tatlımızı ertesi gün misafirlerimize ikram edebiliriz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | konik Aşçı
 
  
 Kayıt: 14.07.2020
 Mesajlar: 11
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155868 Gönderme Tarihi: 04.Şub.2021
 518 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 200 gram tereyağı
 250 gram bitter çikolata
 Yarım su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 su bardağı kadar vişne veya ahududu veya yaban mersini veya çilek
 
 Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın.
 Bir tavada tereyağını eritin ve kenara alın, ardından içine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
 Yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak çikolatayı ekleyin.
 Un ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
 Yağlanmış fırın kabına harcı dökün, dilediğiniz kadar meyveleri harcın üzerine düzgünce serpiştirin
 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152828 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2020
 427 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
 150 gram tereyağı (9,5 yemek kaşığı)
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı un
 1 paket vanilya
 İsteğe göre içine ceviz veya fındık
 
 Önce tereyağını bir tencerede eriterek işe başlayın.
 Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine ilave edin. Tereyağının sıcağı ile çikolatayı eritin.
 Başka bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın. Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
 Tüm karışımı ekleyip çırptıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.
 Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Fırınınızın pişirme durumuna göre 160-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
 Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
 
 Not: Browninin içine fındık veya ceviz kullanabilirsiniz. Eğer çikolata yoğunluğunu seviyorsanız üzerini çikolata sosuyla ya da dondurmayla süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | volkan iplikçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.05.2020
 Mesajlar: 21
 Şehir: Aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150844 Gönderme Tarihi: 28.May.2020
 445 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr tereyağı
 600 gr bitter çikolata
 380 gr şeker
 5 adet yumurta
 300 gr un
 80 gr kakao
 2 gr tuz
 50 gr ceviz
 
 Çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta ile şekeri iyice çırparak, kabartın. Erimiş olan çikolatayı bu karışıma ekleyin. Ardından unu, kakaoyu ve tuzu ilave edin. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız kek harcını 3-4 santimetre kalınlıkta olacak şekilde tepsiye dökün. Üstüne iri dövülmüş cevizleri eşit miktarda serpin. 180 derecede, 30 dakika boyunca pişirin. Pişen tatlıyı tabağa aldıktan sonra arzu ederseniz yanına vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | ülke Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.05.2020
 Mesajlar: 22
 Şehir: Sakarya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150704 Gönderme Tarihi: 22.May.2020
 535 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sozcu.com.tr
 
 4 paket bitter çikolata
 1 su bardağı tereyağı
 3 yemek kaşığı varsa taze yoksa kuru lavanta
 3 yumurta
 1,5 su bardağı esmer şeker
 1,5 su bardağı un
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 çay kaşığı tuz
 
 Benmaride çikolataları, tereyağı ve lavantaları en ağır şekilde eritelim. Aynı anda başından ayrılmadan ufak ufak karıştırıyoruz.
 Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar karıştıralım. Eğer vakit varsa sarısı ve beyazını şekeri 2' ye bölerek çırpmanızı tavsiye ederim. Böylece çok daha kabarık bir ürün elde ederiz. Daha sonra un, nişasta ve tuzu da ekleyerek kabarıklığı gitmeden spatula ile ağır ağır karıştırıp en son çikolata sosunu da ekleyip 180 derece fırında 18 dakika kadar pişiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Brownie | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148840 Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020
 591 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr tereyağı
 250 gr çikolata
 4 adet yumurta
 1 su bardağı un
 2.5 çay bardağı şeker
 80 gr antepfıstığı
 1 paket kabartma tozu
 1 fiske tuz
 
 Ufak bir tencerede çikolata ve tereyağını (benmari usulü) buharda eritin.
 Eriyen çikolatanın üzerine unu ekleyin ve iyice çırpın.
 Geniş bir kaba elenmiş şeker ve yumurtayı alın ve köpürene kadar çırpın.
 Çikolatalı karışımı kaba ekleyin ve çırpın.
 Son olarak kabartma tozu, antep fıstığı ve tuzu da ekleyip iyice çırpın.
 Yağlanmış tepsiye hamuru dökün. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
 Browni tarifi hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |