|
BRİYOŞ |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54177
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4,5 bardak un
2,5 çorba kaşığı toz maya
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı süt
4 kahve fincanı eritilmiş margarin
4 yumurta
1 limonun suyu
hindistancevizi
1 çay kaşığı tuz
Un, maya, yağ, şeker, süt, 3 yumurta, tuz ve limon suyuyla bir hamur yoğurup, yarım saat dinlendirin. Hamurun dörtte üçünden 24 tanetopyapın. Ortalarına parmağınızla birerçukuraçıpyağlanmışfırın tepsisine dizin. Kalan hamurdan küçük toplar yapıp çukurlara yerleştirin. Yarım saat dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, hindistancevizi serpin. 180 dereceye ısıtılmışfırında pişirin.
|
Briyoş |
|
Lale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5171
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4.5 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Kahve Fincanı Süt
4 Kahve Fincanı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Limon Suyu
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin
Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın
ML® Briyoş için tıklayın
|
Briyoş |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8968
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
3/4 çay bardağı toz şeker (50 gr.)
1 1/4 kahve fincanı süt (75 gr.)
1 1/2 çay kaşığı tuz (4 gr.)
4/5 paket margarin (200 gr.)
3 adet yumurta
1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
1 1/5 dolu çorba kaşığı kuru maya (20 gr.)
Limon
Hindistancevizi
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika Sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra hamuru bir kısmı 3/4'ü diğeri ise 1/4'ü olacak şekilde ikiye ayırın. Büyük kısmı 24 eşit parçaya bölün ve elinizle herbirine top şeklini vererek yağlanmış bir tepsiye dizin. Bu hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın ve hamurun 1/4'lük kısmından 24 adet küçük top yapın. Bu çukurlara yerleştirin. Bu şekilde 30 dakika mayalanmak üzere bekletin. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi serpin ve 190°C ısıtılmış fınnda yaklaşık 20 dakika pişirin.
ML® Briyoş (görsel)
|
BRİYOŞ |
|
Gülhayat
Aşçı
Kayıt: 16.12.2010
Mesajlar: 16 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc58745
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2010
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo un
50 gr. maya
Yarım kilo süt
3 yumurta
200 gr. margarin
100 gr. pudra şekeri
Biraz tuz
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun, maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun. Sonra yumuşatılmış margarin ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına biraz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kadar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanmış küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir süre bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta haraetli fırında pişirin. Çayın ve tereyağı ve reçelle birlikte servis edin.
|
Briyoş |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51683
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı un
10 çorba kaşığı sadeyağ
4 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı maya
3 limon rendesi
Un elenir, ortası havuz gibi açılır. Malzemeler karıştırılarak 10 dakika yoğrulur. Oluşan hamur bir saat kadar üstüne nemli bir bez örtülerek dinlenirilir. Kabaran hamur açıldıktan sonra 20 eşit parçaya kesilir ve içi hafifçe yağlanmış tavaya dizilir. Daha sonra üzerine fırça ile yumurta sarısı sürerek, üstleri iyice kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirilir.
|
Briyoş |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17502
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 kişilik Gerekli malzeme:
4.5 su bardağı un
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tuz
4 kahve fincanı margarin
3 yumurta
5 tatlı kaşığı kuru maya
1 limon suyu
1 yumurta sarısı,
hindistancevizi
Un, tozşeker, süt, tuz, margarin, 3 yumurta, limon suyu ve kuru mayayı derin bir kapta karıştırın. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dakika bekletin.
Dinlenmiş hamurun dörtte birini ayırın. Kalan dörtte üç hamurdan 24 büyük parça koparın. Herbirine top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Bu hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
Hamurun kalan dörtte birlik kısmından 24 adet küçük top yapın. Tepsiye yerleştirdiğiniz büyük toplardaki çukur yerlere yerleştirin. Bu şekilde 30 dakika mayalanmak üzere bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sü-rünp hindistancevizi ile süsleyin. 190 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Briyoş |
|
Ezogelin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc15657
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 kişilik
Gerekli malzeme:
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Mayalı hamur malzemesi:
4.5 su bardağı un
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı süt
4 kahve fincanı margarin
3 yumurta, 1 limon suyu
5 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin.
Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
|
Briyoş |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169216
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
100 g tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
12'li muffin kalıbı
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın. Üzerine pudra şekeri, yumurta, süt, tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Limon büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan hamuru 12 eşit parçaya bölün. 12 adet hamuru elinizde yuvarlayıp top şekline getirin ve muffin kalıbının bölmelerine yerleştirin. Top hamurun ortasına parmağınız ile bastırıp çukur oluşturun. Ayırdığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün, elinizde yuvarlayın ve kalıp içindeki hamurların çukur kısımlarına hafifçe bastırarak birer adet küçük hamur yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerine toz şeker serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız briyoşları 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
|