Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > Brioche (12 adet - 227,616 defa bakıldı)

Brioche


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Briyoş Ekmeği

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43975
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
3,492 defa indirildi / yazdırıldı




Süt 80 ml.
Yumurta 4 adet
Tereyağı 200 gr.
Tuz 24 gr. (2 tatlı kaşığı)
Beyaz un 575 gr.
Şeker 70 gr.
Kuru maya 1 yemek kaşığı

Süt, yumurta ve eritilip ılıtılmış tereyağını pişirme haznesine koyun.
Daha soma kalan malzemeyi yukandaki sırayla ilave edin. 4 numaralı pişirme programını, 2 numaralı kızartma seviyesini ve 1000 gr. ayarını seçin.
Başlama-durma düğmesine basın. Programın bitiminde makineyi açıp pişirme haznesini dışarı çıkartın.
Ekmeği haznenin içinde hafifçe ılımaya bırakın.

Not: (Moulinex HBB & Pide Ekmek Yapma makinesi içindir)
Meşhur Fransa ekmegi olan Briyoş, bir dönem Fransa sarayında en çoktüketilen beyaz ekmek iken, bugün Fransa yemeklerini tamamlayan bir lezzet.


ML® Briyoş için tıklayın

ML® Briyoş (görsel)


Brioche

1969
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43123
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2009
3,249 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
1 büyük paket margarin
2 yumurta
1 kahve kaşığı maya
Tuz
Limon kabuğu rendesi

Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp mayayı koyup ılık süt veya su ile ezip unun bir kısmını mayayla karıştırın. Kalan unu mayanın üzerine örterek ılık bir yere koyun. Unun üzeri çatlayınca hamurun tekrar ortasını açıp yağı, bir yumurtayı, etrafına tuzu ve limon rendesini koyup bir hamur yapın. Üzerini örtüp iki misli oluncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp elle şekil verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzu ederseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirip servis yapın.


Brioş

bakiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc69843
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
3,224 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı kuru maya
Yarım bardak ılık su
Yarım bardak tozşeker
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet yumurta
250 gr tereyağ
1 adet yumurta sarsı
1 yemek kaşığı toz şeker

Maya, su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerini örtüp ılık bir yerde maya kabarana kadar 10 dakika bekletin. Unu büyük bir kaseye eleyin. Tuz ve u mayalı karışımı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru unlanmış zemine alıp 10 dakika daha yoğurun. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını 10 parçaya bölüp her birini tek tek hamura ilave edin ve yoğurmayı sürdürün. Hamuru büyük bir kaseye alıp üzerini örtün ve 1 jgece için buzdolabında bekletin. Hamuru üç eşit bezeye ayırın. Bezeleri 45 santim uzunluğunda rulolar haline getirin. Rulo hamurları bir iciden birleştirip örgü yapın. Üzerini nemli bizle örtüp serin bir ortamda 1 saat bekletin, Üzerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Brioche

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105243
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2015
2,745 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr un
250 ml süt
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı

Margarini küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın.
Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin.
Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8’e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp15 dakika buzdolabında bekletin.
Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip ılık servis yapın.

Not: Brioche: Bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.



Brioche

açıkel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc119101
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016
1,119 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı tuz
15 gr toz maya
4 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
300 gr margarin
150 gr kaşar peyniri

Şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın.
Unu eleyerek karışıma ilave edin.
3 yumurta, margarin ve rendelenmiş portakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun.
35 dakika mayalandırın.
Bu sırada peyniri küp şeklinde doğrayın.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek peynir dilimlerini içine yerleştirin.
Brioche kalıplarına yerleştirdiğiniz hamurları 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 C'ye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.


Brioche

küçükkız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc123484
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,104 defa indirildi / yazdırıldı




www.vzug.com

500 g beyaz un
1 küp maya
50 g şeker
12 g tuz
0,5 dl süt, soğuk
200 g yumurta
200 g tereyağı, soğuk, küp şeklinde
Üstüne sürmek için:
2 yumurta
1 tutam tuz
2 çimdik şeker
Kristal şeker, serpmek için

Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı 2 dakika karıştırın. Küp şeklinde soğuk tereyağını ekleyin ve düşük kademede 7 dakika daha yoğurun. Hamuru, kabın kenarından çözülene kadar hızlı kademede yoğurun (yaklaşık 9 dakika). Üstü nemli bir bezle kapatılmış kabın içinde hamurun oda sıcaklığında 1 saat boyunca iki kat hacme ulaşana kadar kabarmasını bekleyin.
Hamuru 20 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını top haline getirin ve kalıpların içine koyun. Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin ve şeffaf folyoyla sıkmadan kapatın. Hamuru gece boyunca buzdolabında tutun (maks. 15 saat).
Yumurtayı tuz ve şekerle çırpın ve süzgeçten geçirin. Bu karışımı buzdolabından çıkardığınız hamurun üstüne sürün. Hamuru oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin ve ardından karışımı tekrar sürün. Hamuru makasla istediğiniz şekilde kesin veya üzerine kristal şeker serpin.
Delikli pişirme kabını ısıtılmış fırına sürün. Fırınlayın.

Not: Brioche ekmeği bir günde de pişirilebilir. Hamur kalıpların içindeyken üstünü nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 60 dakika dinlendirin.



Briyoş

tereyağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2016
Mesajlar: 29
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc119079
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2016
1,099 defa indirildi / yazdırıldı




80 ml. süt
4 adet yumurta
200 gr. tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
575 gr. beyaz un
70 gr. şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Üzeri için:
50 gr. tereyağı

Süt, yumurta, tereyağı, tuz, şeker ve mayayı bir güzel karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek bir güzel yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra ben dikdörtgen şekli verdim sizde istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine tereyağını sürüp 180 derecede önceden ıstılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Brioche

defne azer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc141670
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
757 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

500 gram un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
250 mililitre süt
2 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra 2 yemek kaşığı süt ve yarım paket yaş mayayla birlikte karıştırın. Kalan sütün ılınmasını bekleyin. Tuz, şeker ve mayayı ilave ettikten sonra tereyağı ve unu da karıştırıp süte ekleyin.
Yumurtalardan birini içine ekledikten sonra harcı 5 dakika yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 1 saat dinlenmesini sağlayın.
Kek kalıbınıza yağlı kağıdı serin. Sekiz parçaya böldüğünüz hamurları elinizle yuvarlak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kapladıktan sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Yumurtanın geri kalanını çırptıktan sonra hamurun üzerine sürün.
200 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.



Brioche Ekmeği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159393
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2021
470 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Tereyağı 400 g
Yaş maya 14 g
Un 500 g
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yumurta 7 adet
Toz şeker 50 g

Mutfak robotu kullanarak un maya ve şekeri karıştırın. Dört yumurtayı ve tuzu ilave edin. Mutfak robotunu orta dereceli hıza ayarlayarak diğer üç yumurtayı teker teker ekleyin. Hamur çeperden ayrılma kıvamına geldiğinde küçük parçalar halinde tereyağını ilave edin. Hamur yapışmaz hale gelene kadar yoğurun. Daha sonra ayrı bir kaba alarak üzerini streç film ile kapatın ve üç saat sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın. Daha sonra ilk hacmine dönene kadar parmaklarınızla bastırın ve üzerini tekrar kapatarak ikinci kabarma süreci için bir saat kadar buzdolabına kaldırın. Daha sonra yeniden bastırın. Hamuru yayın, biçimlendirin, son kez kabarmaya bırakın ve kalıp içerisinde önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az yarım saat pişirin.



Briöş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159532
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
343 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı un
1 paket (10 gram) instant maya
2 çorba kaşığı ılık su
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
İnce kıyılmış fındık

Elediğiniz unu, bir hamur tahtasının üzerinde dörde bölün. Sonra da dörde bölünmüş olan undan yalnız bir bölümünün ortasını havuz gibi açın. Buraya maya ile birlikte 2 çorba kaşığı ılık su katın. İyice yoğurun. Hamurun üzerine diğer üç kısma ayırdığınız unu da örtüp mayalı hamur kabarana dek yarım saat dinlendirin. Kabaran hamura 1 adet yumurta ve 2 adet yumurta sarısını katıp yoğurun. Pudra şekeri, tuz katıp hepsini iyice yoğurun. Sonra da bu hamura tereyağını katıp tekrar yoğurmaya devam edin. Yağı iyice hamura yedirin. Sonra hamuru içi yağlanmış bir tencereye oturtun. Hamurun üzerini hafifçe yağlayıp kabarması için sıcakça bir yerde 1 saat dinlendirin. Bir saat sonra kabarmış olan bu hamuru 12 eşit parçaya ayırıp, bunları avucunuzda yuvarlayın. Sonra bu yuvarlak hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurlar bir misli daha kabarıncaya kadar ılıkça bir yerde tekrar dinlendirin. Sonra kabarmış olan hamurların üzerine, bir tabak içinde çatal ile çırpılmış yumurta sarısını fırça ile sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Brioche

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159796
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

15 gram yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Üzeri için:
Çırpılmış yumurta sarısı

Yaş maya ile ılık suyu karıştırın. 1-2 çorba kaşığı un ekleyip, 10 dakika dinlendirin. Kalan unu, yumurta, toz şeker ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Tereyağını ilave edip, 5 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamurdan bir parça kenara ayırıp, kalan hamuru kalıplara pay edin. Ayırdığınız hamurdan küçük toplar yapıp, tartolet kalıplarının içindeki hamurların üzerine yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, üzerlerine bir-iki yerden delik açın. Oda sıcaklığında 25 dakika dinlenmeye bırakın. Streç filmi çıkarıp, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın



Brioche

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169217
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Tangzong için:
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı su
7 yemek kaşığı süt
Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı ılık süt
50 g tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı su ve 7 yemek kaşığı sütü küçük bir tencereye alın. Çırpma teli yardımı ile karıştırıp orta ısıdaki ocakta iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir çırpma kabına eleyin. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını bir kaseye alıp çatal ile kısa bir süre çırpın. Tereyağını küpler şeklinde kesin. Un karışımının ortasına ılık sütü ve soğuttuğunuz tangzong karışımını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile hamur sert granüller haline gelinceye kadar karıştırın. Üzerine yumurtaları ilave edin ve hamur toparlanıncaya kadar 3-4 dakika karıştırın. Tereyağını 3 seferde ekleyin. Her bir ekleme arasında tereyağı ile hamurun homojen şekilde karıştığına dikkat edin. 8-10 dakika daha hamur karıştırıcı uçları ile karıştırmaya devam edin. Hamurun iyice toparlanması ve çırpma kabının kenarlarından ayrılması gerekir. Hamuru elinizde top haline getirin ve tereyağı ile yağladığınız başka bir kaba aktarın. Kabın üzerini mutfak havlusu veya streç film ile kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Pişirme kalıbını tereyağı ile yağlayın. Süre sonunda hamurun üzerini hafif yumruklayarak havasını alın. Hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Fazla yoğurmadan rulo şekline getirin. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Eliniz ile yuvarlayın ve uzunlamasına 4, yan yana da ikişer adet olacak şekilde kalıba sıralayın. Kalıbın üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Fırça ile yavaşça hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.







Brioche Tarifleri Fransız Yemekleri



(12 adet Brioche 227,616 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort