Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Boz Bulamaç (Aksaray) (2 adet - 385 defa bakıldı)

Boz Bulamaç (Aksaray)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Boz Bulamaç (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2613
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183802
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2025
39 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Su Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
4 Su Bardağı Su

Un kısık ateşte kavrulur, rengi koyulaşınca üzerine su ve tuz dökülür, devamlı karıştırılır.
Diğer bir tavada tereyağı eritilir ve içine pul biber serpilir.
Unlu bulamaç kıvam alınca tereyağı üzerine dökülür ve servis edilir.

Not: Her evde unlu bulamacın kıvamı farklı olur, kimi evde sulu yapılırken, kimi evde daha koyu kıvamda hazırlanıp yeniyor. Kimi yörede bulamaç tuzsuz olarak, tereyağı ve pekmez dökülerek tatlı niyetine yeniyor.



Bulamaç (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2613
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184562
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Su
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pulbiber

Un kısık ateşte devamlı karıştırılarak kavrulur, rengi değişmeye başlayınca ateş söndürülür.
Un ılıyınca üzerine soğuk su dökülür ve karıştırılarak ezilir.
Tava yeniden ocağa alınır ve bulamaç devamlı karıştırılarak pişirilir.
Koyu kıvama gelen bulamaç servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilip üstüne kızgın pulbiberli tereyağı dökülür ve ikram edilir.






Boz Bulamaç (Aksaray) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Boz Bulamaç (Aksaray) 385 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası