| 
 
 
 | 
Boşnak Böreği (Kıymalı) | 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67176 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
7 yemek kaşığı margarin
 
İç harcı için:
 
2 adet soğan
 
300 gr. dana kıyma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
2 adet tane karabiber
 
 
Oval bir kabın içine 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı elinize yuvarlayıp, yaklaşık 15 dakika üzerini bir tülbentle kapatarak dinlenmeye bırakın. İçini hazırlamak için; ince ince doğradağınız soğanları 2 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun, içine 300 gr. kıymayı ekleyip hızlı ateşte kavurmaya devam edin. içine tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber atıp altını kapatın. Dinlenmiş olan hamurları bir oklava yardımıyla yaklaşık 15 cm büyüklüğünde açın. Oda sıcaklığında erimiş 6 yemek kaşığı margarini elinizle de yumuşatarak sürülecek kıvama getirin, her bir hamurların birer yüzünü tamamen kapatacak şekilde margarin ile sıvayın. Üst üste koyup 15 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurları elinizle çekiştirerek inceltin. Kenarlarını ortaya doğru katlayın. Hazırladığınız börek harcının çeyreğini hamurun içine koyun ve kenarlara doğru yayın. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayıp, 's' şeklinde içine doğru kıvırın. Her bir hamur için aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizin. 180 derece fırında 35 dakika pişirip sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.03.2021
  
 | 
Boşnak Böreği (Kıymalı) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98104 
Gönderme Tarihi: 09.May.2014 
3,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
2 adet kuru soğan
 
500 gr kıyma
 
200 gr margarin
 
Yeterince su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Un, su , tuz ile börek hamuru yoğrulur. İyice özleşene kadar yoğurmaya devam edilir. Ayrı kapta kıyma ile yemeklik doğranan kuru soğan karıştırılır. Özleşen hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parça oklavayla açılır. İnce yufkalar açılmalıdır. Sana Hamurişi tavada eritilir ve ılınmaya bırakılır. Açılan yufkaya yağ sürülür ve kıymalı iç serpilir. İki tarafından içe doğru sarılır, yuvarlak halde Sana ile yağlanan tepsiye yerleştirilir. Tepsi dolana kadar aynı işleme devam edilir. Böreğin üstü yağlanıp 200 C de ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 5 dk dinlendirilip servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.03.2021
  
 | 
Kıymalı Boşnak Böreği | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146177 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 kilogram un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
3 su bardağı ılık su
 
İçi için:
 
500 gram yağsız kıyma
 
3 adet soğan
 
Sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Açmak için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Unu ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
 
Ilık su ilave ederek güzelce yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
 
Üzerine bir bez örtüp hamuru yarım saat dinlendirin.
 
Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.
 
Soğanları ince ince doğrayın.
 
Kıymayı az yağda kavurun.
 
Soğanları kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Karabiber ve tuz da ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
Dinlenen hamurunuzu yeniden yoğurup 2 eşit parçaya ayırın.
 
Bezeleri 10 dakika daha dinlendirin.
 
Tereyağını eritip içine sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
 
Bezelerden birini merdaneyle hafifçe açın.
 
Erimiş yağdan hamurun üzerine sürün ve elinizle hamuru çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün.
 
İç harcının yarısını hamurun üzerine yayın ve dikkatle rulo yapın.
 
Tepsiyi yağlayıp hamurları ortadan dışa doğru sarın.
 
İkinci hamura da aynı işlemleri yapın.
 
Yağın kalanını hamurların üzerine sürün.
 
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
 
Ardından çıkarıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Boşnak Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161544 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2021 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
5 su bardağı un
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
3 adet orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
Hamuru yağlamak ve açmak için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
150 gram margarin
 
 
Öncelikle unun üzerine tuzu ekleyip şu ile yavaş yavaş yoğuralım. Sert bir hamur elde edeceğiz.
 
İyice yoğrulan hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
 
Daha ayrı bir kapta sıvı yağı ve margarini eritelim. Soğumaya bırakalım.
 
Eşit parçalara böldüğümüz hamuru her katı yağlı olacak şekilde elimizle ufak ufak açalım.
 
İşlem bittikten sonra üzerini örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakalım.
 
O sırada bir tavaya kıymayı kavurup soğanları ekleyelim.
 
Dinlenen hamurumuzu erittiğimiz yağ yardımı ile büyük bir alanda elimizle açalım.
 
İncecik bir hamur elde ettikten sonra iç harcını ekleyerek içerisine birazda yağ koyarak kıvıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım. Tepsimize yerleştirelim.
 
Kalan yağı da hamurun üzerine gezdirelim. Fırında pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |