Yufka tezgaha yayılır. Üzerine tam çırpılmış yumurta sürülür, gevşek rulo yapılır. Rulo içinde su bulunan kaba batırılır ve hemen çıkarılır. Sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Daha sonra 2 parmak eninde kesilir, kızgın yağda kızartılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc92268
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yufka
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yufkayı düz bir zemine yayın. Yumurtayı çırpıp tüm yüzeyine sürün. Yufkayı kenarından başlayarak 3 parmak genişliğinde katlayın. Daha sonra 4 parmak eninde kesin. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc103498
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2014
4,369 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Kızartmak için yağ
Öncelikle yufkaları üçgen şeklinde kesip hazırlayın. İçine bir şey koymadan da çok lezzetli boş börek oluyor. Sadece yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın. Bu harcı yufkanın her yerine sürüp sarın son olarak ucunun açılmaması için suya değdirip kapatın. Kızgın yağın içine atıp kızartın. Yağda kızartmak istemeyenler fırında da pişirebilirler.
Kısa URL: https://ml.md/lc111127
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015
3,562 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
3 yumurta
2 çay bardağı süt
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Su, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine bu karışımı bolca serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Yufkaları büzerek tepsiye dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.