| 
 
 
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc213 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005 
6,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. taze börülce
 
1 Baş kuru soğan
 
1 Adet limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Börülce haşlanır. Soğuduktan sonra soğanlar ince ince kıyılarak börülce ile karıştırılır. Zeytinyağı, limon, tuz, bulbiber de konularak servis yapılır.
 
 
 ML® Börülce Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
azize 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.06.2006 
Mesajlar: 16 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4537 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006 
5,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. taze körpe börülce
 
1 dis sarımsak
 
2-3 çorba kasigi zeytinyag
 
1/2 limon
 
1 çay kasigi tuz
 
 
Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparip kilçiklari varsa biçakla keserek çikartiniz. Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dövülmüs sarımsak, zeytinyağı limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çirpip börülcelerin üzerine gezdiriniz.
 
 
ML® Börülce Pilakisi Videosu
  
 | 
Börülceli Salata | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8439 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2006 
5,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram taze börülce
 
100 gram mantar
 
1/4 limonun suyu
 
2 adet haşlanmış kırmızı biber
 
3 çorba kaşığı konserve mısır
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Börülceleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Daha sonra haşladığınız börülceleri soğuk su dolu bir kaba alarak 5 dakika bekletin. Mantarları ince doğrayıp limonlu suda haşlayın. Kırmızıbiberleri de ince uzun doğrayın. Börülceleri delikli kepçe yardımı ile sudan çıkarın. Bir kapta börülceleri, mantarları, kırmızıbiberleri, mısırı, sıvıyağı ve tuzu karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
  
 | 
Taze Börülce Salatası | 
  | 
müvekkil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41174 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009 
4,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr taze börülce
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı limon sirkesi
 
Yarım limonun suyu
 
1 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Börülceleri yıkayın. Kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye kesin. Tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Börülceleri soğuk sudan geçirin ve süzgece alıp suyunu süzün.
 
Sarımsağı soyup tuzla iyice ezin. Limon sirkesi, limon suyu ve sızma zeytinyağını sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
 
Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Börülceleri servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozları serpiştirin. Limon sirkeli ve zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7875 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006 
4,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg taze börülce
 
1/2 demet dereotu
 
6-7 diş sarımsak
 
1.5 limon
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Börülcelerin iki başlarını kırdıktan sonra haşlayıp süzün. Sarımsakları tuzla dövün, zeytinyağı ve limonla iyice karıştırın. Soğumuş börülceye sosu karıştırın. Birkaç saat kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
 
 
 ML® Ülübü Salatası için tıklayın
 
ML® Ülübü Salatası Videosu
 
  
 | 
Taze Börülce Salatası | 
  | 
mutlu prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51960 
Gönderme Tarihi: 22.May.2010 
4,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram taze börülce
 
1 fincan zeytinyağı
 
Yarım fincan sirke
 
3-4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Toz kırmızı biber
 
Kekik
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bölmeden, çok az su ve tuz ilavesiyle ağır ateşte ve kapaklı tencerede fazla yumuşatmadan haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp, servis tabağına dizelim. Sarımsakları dövüp, sirke ile karıştıralım. Fasulyelerin üzerine gezdirelim. Tavaya zeytinyağını alıp, kızdıralım. Kırmızı biberi ilave edip, 1 dakika çevirdikten sonra fasulyelerin üzerine gezdirelim. Kekik serpiştirip, süsleyerek servis yapalım.
 
 
Not: Börülcelerin doğal renklerini kaybetmeden haşlanmasını istiyorsanız, kaynar tuzlu suya atın. Çok fazla haşlamaktan kaçının. Delikli kepçe ile tencereden alıp, bu kez buzlu suya daldırın. 5 dakika sonra buzlu sudan alın.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
ikbal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35969 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009 
4,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg börülce
 
4 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
1 dilim beyaz peynir
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Börülceleri az suda yarım saat haşlayıp, sonrasında suyunu süzdürün. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bu arada 4 diş sarımsağı biraz tuz ile iyice dövün. Domatesleri irice doğrayın. Beyaz peyniri, tavla zarından büyükçe karelere bölün. Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını küçük bir kapta iyice karıştırın. Börülceleri bütün malzemeyle karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı zeytinyağını gezdirip servis yapın.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36964 
Gönderme Tarihi: 29.May.2009 
4,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. börülce
 
6-7 diş dövülmüş sarımsak
 
Yarım çay bardağı sirke
 
Tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Taze börülce yıkanıp bol suda haşlanır. Diğer malzemeler börülcelerin üzerine dökülüp harmanlanır.
 
 
Not: Dinlenen salata sosuyla daha iyi özleşir ve daha lezzetli olur.
  
 | 
BÖRÜLCE SALATASI | 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13102 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2007 
4,099 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok körpe yarım kilo börülceyi tuzlu suda iyice haşlamalı. Sonra bunun suyunu süzüp börülceyi salata kâsesine koymalı. Bir avuç maydanozu temizleyip iyice yıkadıktan sonra kıymalı. Bir diş sarımsağı havanda dövmeli. Sonra sarımsakla maydanozu iyice karıştırmalı ve börülcenin üstüne serpmeli.
 
Tuz ve biberini de serptikten sonra bir fincan kadar zeytinyağı dökmeli. Limon suyu veya sirke de koyduktan sonra börülceleri iyice harmanlamalı ve kâseyi sofraya çıkarmalı.
  
 | 
BÖRÜLCE SALATASI | 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20880 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2008 
4,020 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. taze körpe börülce
 
1 diş sarımsak
 
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 limon
 
1 çay kaşığı tuz
 
6-7 dal maydanoz
 
 
Börülceleri bol su ile yıkayınız. Uç kısımlarını koparıp kılçıkları varsa bıçakla keserek çıkartınız.
 
Tencereye 1 su bardağı su ve tuz koyup kaynatınız. Böğrülceleri hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirip salata tabağına yerleştiriniz. Doğulmuş sarımsak, zeytinyağ, limon suyu ve kıyılmış maydanozu iyice çarpıp böğrülcelerin üzerine gezdiriniz.
  
 | 
börülce salatası | 
  | 
maymiy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: izmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22087 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008 
3,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Taze çıtır Börülce
 
4-5 Diş Sarımsak
 
1 Limon
 
Zeytinyağı
 
Yoğurt
 
 
Çıtır Börülceler yıkanıp temizlendikten sonra 4-5 cm boyutlarında doğranıp bir tencerede kaynatılıp haşlanır. Haşlanan börülceler süzüldükten sonra servis tabağına alınır. Dövülen sarımsaklar yoğurtla karıştırılır ve Börülcenin üzerine dökülür. Yeterli tuz atıp hep birlikte karıştırılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. İsteyen üzerine limon sıkabilir.
 
Afiyet olsun.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
hanımeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2007 
Mesajlar: 49 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24448 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2008 
3,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1/2 kg. taze börülce
 
1 demet maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Taze börülceyi tuzlu suda pişirdikten sonra, suyunu süzüp salata tabağına koyun. Zeytinyağı, sirke ya da limon suyunu beraberce çırparak sos hazırlayın. İnce kıyılmış maydanozla ezilmiş sarımsağı sosa katın. Börülceye tuz karabiber ekip, sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74549 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
3,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış börülce
 
3 dal taze soğan
 
1/2 demet maydonoz
 
2 diş sarımsak
 
1 kase ceviz
 
1-2 adet kırmızı biber
 
1-2 adet sivri biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı pulbiber
 
1/2 çay bardağı karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Börülceler haşlanır. Soğuduktan sonra bütün malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
us 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2012 
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71861 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012 
3,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı börülce
 
biraz tuz ve kırmızı pul biber
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet limon
 
2 yemek kaşığı sirke
 
 
Börülceleri haslayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
fevkiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97536 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2014 
3,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet taze soğan
 
1.5 su bardağı kuru börülce
 
1 adet soğan
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
3 adet domates
 
2 adet salatalık
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 demet maydanoz
 
10 adet ceviz içi
 
2 adet limon
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Haşlanmış börülceyi derin bir kabın içine koyup kıyılmış maydanozu, sarımsağı içine rendeleyin. Soğanları da ince ince kıyıp içine ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Börülcelerin üzerine bu karışımı dökün. İçine ceviz içi, küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberi, domatesi ve salatalığı da ekleyin. İstediğiniz baharatları katıp karıştırın ve servis tabağına alıp ikram edin.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
mavi kaktüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86296 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram börülce (ayıklanmış ve haşlanmış)
 
100 gram dilimlenmiş yeşil zeytin
 
1 bağ dereotu
 
100 gram kapya biber
 
50 gram tuz
 
250 gram yağ
 
Haşlanmış börülcelerin üzerine zeytinleri, doğranmış köz kapya biberleri ve ince kıyım dereotlarını koyup karıştırın. En son yağını ve tuzunu koyup servis edin.
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
imsak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2020 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150302 
Gönderme Tarihi: 04.May.2020 
549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Börülce
 
Konserve mısır
 
Dereotu
 
Kırmızıbiber
 
Kornişon turşu
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
Nar ekşisi
 
Karabiber
 
 
Börülceler haşlanır bir salata kasesine aktarılır.
 
Üzerine diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164355 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. börülce
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Sirke ya da limon
 
 
Börülceler fasulye gibi ayıklanır. Varsa kılçıkları alınır. Daha sonra yıkanır.
 
Düdüklü tencerede üstünü çıkacak kadar su katıp 20- 25 dakika haşlanır.
 
Buharda pişirme yöntemini de vitamini kaybolmaması açısında uygulayabilirsiniz.
 
Yumuşacık olup, haşlanan börülceler süzülmesi için süzgece konur.
 
Ayrı bir yerde 1 limonun suyu, biraz tuz, 3-4 diş rendelenmiş sarımsak ve istenilen ölçüde zeytinyağı ile karıştırılır.
 
Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine gezdirilir. Arzu edilirse limon yerine sirke kullanılır.
 
 
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173200 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2023 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
300 gr. taze börülce
 
2 adet büyük domates
 
1/2 limon
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2-3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Taze börülcelerin uçlarını ayıklayıp ikiye bölün. Yıkayıp kaynayan suda haşlayın.
 
Sudan süzüp bir kasenin içinde soğuk suya alın. Ve süzüp servis tabağına alın.
 
Başka bir kapta rondodan geçirdiğiniz domatesin içine, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu koyup karıştırın. Servis tabağına koyduğumuz börülcelerin üzerine sosu gezdirin.
 
Dİlerseniz derin bir tabakta karıştırarak da servis tabağına alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177148 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024 
208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram haşlanmış börülce
 
1 büyük boy domates
 
1 büyük boy salatalık
 
1/2 demet taze soğan veya 1 küçük kuru soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
Tuz
 
Karabiber (isteğe bağlı)
 
 
Börülceleri iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Eğer kuru börülce kullanıyorsanız, önceden haşlayın ve soğumaya bırakın. Eğer taze börülce kullanıyorsanız, haşlamaya gerek yoktur.
 
Domatesi ve salatalığı küp şeklinde doğrayın. Taze soğanı ince ince doğrayın ya da kuru soğanı küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
 
Bir salata kabına börülceyi, doğranmış domatesi, salatalığı, taze soğanı ve maydanozu ekleyin.
 
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Salatayı servis tabağına alarak, üzerini isteğe bağlı olarak birkaç yaprak maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |