|
|
Börülce Pilaki |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7007
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2006
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru börülce
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 orta boy havuç
1 iri domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
yarım demet dereotu
Börülceyi bir gece önceden ıslatın, süzüp soğuk tuzlu suya koyun, kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Soğanın kabuğunu soyun, çentin. Sarmısakları soyun, çentin. Havucun üstünü kazıyın, küçük küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini atın, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın, bir santim uzunluğunda yuvarlaklar olarak doğrayın. Tencereye iki kaşık zeytinyağını koyun, soğan, sarımsak ve havuçları beş dakika süre ile kavurun, domates, sivri biber, toz şeker, tuz, karabiber ve bir su bardağı sıcak su ekleyin. Tencere kaynayınca haşlanmış börülceleri ilave edin, ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Ocağı söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını ve dereotunu serpin, karıştırıp kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Domates yeterice ılık suda eriteceğiniz 1 yemek kaşığı domates salçası da koyabilirsiniz.
ML® Börülce Pilakisi için tıklayın
ML® Börülce Pilakisi Videosu
|
Börülce Pilaki |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118657
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2016
1,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru börülce
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet patates (küp küp doğranmış)
2 adet kuru soğan
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için dereotu
Börülceleri 2 saat ılık suyun içinde bekletin. Suyunu süzüp, yeniden su koyarak 20 dakika haşlaym, süzün.
Bir tencerede soğanları zeytinyağında sarartın. Üzerine patates ve havuçları ekleyip, 1-2 dakika ateşte çevirin. Börüİce, tuz, şeker, salça ve ince rendelenmiş sarmısağı katm. 4 su bardağı sıcak suyla, 45 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınınca dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
Börülce Pilaki |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118656
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2016
1,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru börülce
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Yarım demet maydanoz
Börülce akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış havuç, şeker ve tuz eklenir. Kapak kapatılır 10 dakika pişirilir. Sonrasında börülce ve su eklenir, bir taşım pişirilir. Ilıyınca servis tabağına aktarılır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
|
Börülce Pilaki Tarifleri İç Bakla Tarifleri
|
|