Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mercimek Çorbası Tarifleri > Börülce Çorbası (4 adet - 170,686 defa bakıldı)

Börülce Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Börülce Çorbası

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10398
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,459 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr börülce
300 gr un
300 gr koyun eti (döş veya kuyruk sokumu tarafından)
1 baş soğan
3 yumurta
4 keçi paçası
1 tutam tarçın tozu
Yeteri kadar paça suyu
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Keçi paçası temizlenip pişirilir. Un, yoğurma mermerine boşaltılır. Ortası çukurlaştınhr ve buraya yumurtalar kırılır. Gerekirse birkaç damla ılık su da katılarak un yoğurulur ve hamur durumuna getirilir. On dakika kadar yoğurulucak olan hamur, zaman zaman unlanarak bir merdaneyle açılmalıdır. Elde edilecek yufka 2x3 cm'lik tırtıllı parçalara doğranır. Bu parçalar bir süre kurumaya bırakılır. En azından bir saat kadar kurutulacak hamur parçaları, yani erişteler kaynar tuzlu suya atılıp, makarna kıvamında haşlanır. Sonra su süzülüp bir kenarda bekletilir. Bir güvece zeytinyağıyla rendelenmiş soğan konup ateşe oturtulur. Tahta kaşıkla kavrulacak soğanlar pembeleşince küçük parçalara doğranmış ve iyice yıkanmış et buna katılır. Etler nar gibi kızarıncaya kadar karıştırmaya ara verilmez. Et parçaları kızarınca ılık suda eritilmiş domates salçası katılır. Tarçın ve karabiber serpilir ve bir-iki dakika karıştırılır. Bir gece önceden taşı ve darısı temizlenip soğuk suda ıslatılmış olan börülcenin suyu süzülür, güveçteki-lerin üstüne boşaltılır. Ayrı olarak pişmiş paçanın suyundan alınarak güveçtekilerin yüzünü kaplayıp dört parmak aşacak kadar dökülür. Börülceler dağılmayacak kadar pi-şince kemikleri ayıklanmış paçalar ve haşlanmış erişte de bunlara katılır. Tuzu da serpildikten sonra gerekirse biraz daha paça suyu dökülür ve bir taşım daha kaynatıp güveç ateşten indirilir; olduğu gibi sofraya götürülüp, servis yapılır.


BÖRÜLCE ÇORBASI

organik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc47138
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
2,921 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr koyun eti (kuyruk sokumu tarafından veya döşten)
200 gr un (4 kahve fincanı)
200 gr börülce
1 tutam tarçın tozu
2 adet yumurta
1 baş soğan
3 adet keçi paçası (paça suyu)
4 kaşık zeytinyağı
tuz
karabiber

Un temiz bir yüzey üzerine konarak ortası çukur-laştırılır. Yumurtalar bu çukura kırılır. Çok az ılık su ilâve edilerek 10-15 dakika kadar iyice yoğrulur. Hamur, zaman zaman un elenerek bir merdane ile açılır. Elde edilen yufka 2x3 santimlik tırtıllı parçalar halinde doğranır. Bir saat kadar açık havada bırakılarak kurutulan bu eriştejer daha sonra tuzlu, kaynar suya atılır. Makarna kıvamında haşlanır, suyu süzülüp bir kenarda bekletilir. Bu arada, keçi paçası da temizlenip pişirilir. İyice yıkanmış et, zeytinyağı konulan bir kap içinde rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra bu kaba konur ve iyice kızartılır. Etler kızardıktan sonra ılık suda eritilmiş domates salçası katılır, tarçın ve karabiber de serpilerek bir iki dakika daha karıştırılır. Temizlenerek içine bir gece önceden suya konulmuş olan börülce de ilâve edilir. Başka kapta pişen paçanın suyundan alınır, güveçtekiler tamamen içinde kalacak şekilde doldurulur, üç, dört parmak da fazla konur. Börülceler adamakıllı yumuşayana kadar pişirilir. Kemiklerinden ayrılmış paçalar ve haşlanmış erişte de güvece konur, tuzu eklenir. Bir miktar daha paça suyu konulurak bir iki taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir, servis yapılır.


Börülceli Çorba

Fazilet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2007
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc16414
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
2,588 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. börülce
100 gr. kıyma
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tarhana
10 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
tuz
karabiber

3 çorba kaşığı sıvıyağla kıyma kavrulur, üzerine bir parmak eninde doğranmış börülce katılır, bir su bardağı soğuk suyla karıştırılmış tarhana, tuz ve karabiber ilave edilir. Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir, pişmesine yakın yoğurt, sarımsak, bir su bardağı su karışıma katılır, sıcak et suyu eklenir, bir taşım kaynatılır, servis yapılacağı sırada üzerine 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve salça kızdırılır gezdirilir.


Börülce Çorbası

Ranbo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71588
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2012
2,346 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
1 su bardağı börülce
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Nane, tuz, karabiber
6 su bardağı sıcak su

Börülceleri 15 dakika haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını koyup rendelenmiş soğanı ve rendelenmiş havucu 5 dakika kavurun. Üzerine sarımsakları ekleyip beraber kavurmaya devam edin. Börülceleri süzüp bu karışımın üzerine ekleyin. Çorbanın içine sıcak suyu koyup baharatları da katın. Karıştırıp 20 dakika daha pişirin. Bu çorbaya nane çok yakıştığı için bol miktarda konulabilir. İstenirse servis yaparken kıyılmış dereotu da ilave edilebilir.






Börülce Çorbası Tarifleri Mercimek Çorbası Tarifleri



(4 adet Börülce Çorbası 170,686 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort