Kısa URL: https://ml.md/lc38190
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2009
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
Süt veya su şeker, tuz yağ kaynatılır, tahta kaşık ile karıştırılır. Un ilâve edilir. Hamur tencereyi yapışıncaya kadar ateşin üstünde pişirilir. Tencere ateşten alınır ve yumurtalar hamur içine (ılık iken) birer birer kırılır. Kuvvetlice karıştırmaya devam edilir. Her yumurta kırıldığında karıştırmaya devam edilir.
Sıkma torbasının ucuna 2 cm. genişliğinde bir huni takınız. Yağlanmış unlanmış tepsiye 7-8 cm. uzunluğunda boru biçiminde yukardan aşağıya doğru sıkınız ve tepsiyi sıcak fırına sürünüz. Kabarmış ve pişmiş şu hamurunun uç kısmından içine doğru krema torbası ile çikolatlı krem veya pasta kremi sıkınız. Üzerlerine arzu edilirse pudra şekeri serpiniz veya fondan hamuru ile kapatınız. Üzerlerine ayrıca kıyılmış yeşil fıstık serpiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc66154
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr. margarin
Yarım kg. hakiki kremşanti
125 gr. un (4 çorba kaşığı)
1 kahve kaşığı tozşeker
250 gr. su (1 su bardağı)
3-4 adet yumurta
1 fiske tuz
Kakaolu pasta kremi
Vanilya
1-2 çorba kaşığı marmelat
100 gr. pudraşekeri
Şuale krem hamurunu hazırlayınız.
Bir torbaya doldurup, hunisiz olarak kalın bir boru çapında tepsi uzunluğunda yağlanmış bir tepsiye sıkınız.
Orta ısılı fırında pembeleşip kuruyuncaya kadar pişiriniz.
Fırından alıp, tam ortasından pastayı 2'ye ayırınız.
Bir parçasını alttan münasip bir yerinden kesip, kremalı pastada olduğu gibi kakaolu pasta kremi doldurunuz.
Diğer parçaya da aynı şekilde hakiki kremşanti veya taklidini doldurunuz.
Üstlerine bol pudraşekeri serpip 1 cm. genişliğinde enine parçalara kesiniz.
Pastaları bir beyaz, bir siyah olarak servis tabağına dizip, servis yapınız.