| 
 | 
| Borç Çorbası | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1173 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
 5,003 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 bardak et suyu
 2 kaşık yağ
 2 soğan
 2 patates
 1 küçük kereviz
 2 küçük pancar
 1 küçük havuç
 5- 6 yaprak lahana
 2 kaşık konserve domates salçası
 2 diş sarımsak
 1 çay kaşığı limon tuzu
 1 çay kaşığı şeker
 Tuz
 
 Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır.
 Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir.  Un katılır, biraz da un ile kavrulur.
 Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır.  Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.
 
 
 ML® Borç Çorbası için tıklayın
 
 
 
 | 
| Borsch (Bors) Çorbasi | 
|  | EnginAr Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2006
 Mesajlar: 68
 Şehir: Bayrampaşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3470 Gönderme Tarihi: 05.May.2006
 9,090 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 12 bardak et suyu
 500 gr haşlanmış sığır eti
 100 gr sana yağı
 2 adet pancar
 1 küçük kereviz
 1 küçük havuç
 ¼ küçük bir lahana
 2 orta boy soğan
 2 yemek kaşığı domates salçası veya 3 orta boy domates
 4-5 sap maydanoz
 1 adet defne yaprağı
 1 adet kırmızı biber
 3 diş sarmısak
 1 tatlı kaşığı şeker
 1 yemek kaşığı sirke
 1 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı tuz
 
 Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarmısak, şeker ve sirke koyarak biraz bekletin. Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havucu da kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.İri parçalara bölün.Büyük bir tencerede soğanla sana yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.Üç litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sığır eti, demet halinde maydanoz, defne yaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve tuz katıp 30 dakika pişirin.Defne yaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın. Servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyun.
 
 
 ML® Rus Bohçası için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Bortsch Borç Çorbası | 
|  | -BMW- Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2006
 Mesajlar: 164
 Şehir: Niğde
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6129 Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006
 10,645 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 2 lt et suyu (2 Tablet Et Suyu olabilir )
 2 büyük pancar
 2 büyük soğan
 250 gr kadar lahana
 2 orta boy patates
 1 orta boy kereviz
 1 havuç
 3 çorba kasıgı domates salçası
 50 gr margarin
 3 defne yaprağı
 Bir demet maydanoz sapı
 4 - 5 diş sarımsak
 1 tatlı kasıgı toz seker
 Tuz, karabiber, kırmızı biber
 Servis esnasında yoğurt veya ekşi krema
 
 YAPILIŞ TARİFİ
 2 litre et suyunu veya içine 2 et suyu tableti koyduğunuz çorba suyunu kaynamaya bırakız ve kaynayınca söndürünüz.
 Pancarların kabuklarını soyunuz ve kibrit çöpü inceliğinde doğrayınız.
 Pancarları cam bir kaseye alınız. Plastik kaplar pancar rengine boyanır.
 Tuzla dövülmüş ve macun haline gelmiş sarımsakları pancarlara katınız ve bir miktar ovaladıktan sonra bir kenara ayırınız.
 Soğan ince çintiniz ve yağ ile kavurunuz. Soğanlar ölünce içine domates salçası ilave ediniz, salça kokusunun yok olması için bir miktar daha soğanlarla beraber kavurmaya devam ediniz.
 Şimdi pancarları ilave ediniz, ateşin altını kısınız pancarlar yumuşak bir hal alana kadar pişiriniz. Fazla kavurmayınız, pancarlar daha sonra çorba ile de pişeceği için çok yumuşak olur.
 Hazırlamış olduğumuz et suyunu bu soğanlı, salçalı, pancar kavurmasına ilave ediniz. Şimdi küp halinde doğranmış havuç, kereviz, patates (Biraz büyükçe), doğranmış Lahana, Defne Yaprağı, şeker, bağlanmış maydanoz sapı çorbaya ilave ediniz.
 Sebzeler yumuşak bir hal alana kadar kaynamaya bırakınız. Çorba pişince maydanoz sapı ve Defne yapraklarını servisten önce çıkarınız. Ekşi Krema veya iyice çırpılmış Yoğurtla beraber servis yapılır ve her tabaga konan bir veya iki çorba kaşığı yoğurt ,corbaya özel bir lezzet verir.
 
 ML® Rus Bohçası (görsel)
 
 
 
 | 
| Borç Çorbası | 
|  | Borekch Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.04.2006
 Mesajlar: 125
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7437 Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
 4,199 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 8 bardak et suyu,
 2 bardak su,
 3 adet iri kuru soğan,
 1 adet patates,
 50 gram kereviz,
 250 gram lahana,
 500 gram domates,
 300 gram pancar,
 yarım bardak yoğurt,
 2 çorba kaşığı margarin,
 1 demet maydanoz,
 4 diş sarımsak,
 yarım çorba kaşığı tozşeker,
 findik büyüklüğünde limon tuzu,
 yeterince tuz
 1-2 adet defneyaprağı.
 
 Hazırlanışı:
 Pancarlar kibrit büyüklüğünde doğranır. Sarımsak dövüldükten sonra doğranmış pancarla karıştırılır. Üzerine çok az suda eritilmiş limon suyu dökülür ve karışım bir kenara bırakılır. Soğan kıyılır, kereviz parmak kalınlığında doğranır. Lahana yapraklarına ayrılıp yıkandıktan sonra tuzlu suda diriliği gidinceye kadar haşlanıp, ince ince kıyılır. Derince bir tavada margarin eriyince soğan katılıp pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Kabuksuz doğranmış domates pancarlı karışıma ilave edildikten sonra karıştırılarak kavrulur.
 
 
 | 
| RUS ÇORBASI (BORÇ) | 
|  | ananas Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.09.2006
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7975 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
 9,309 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 10 su bardağı su
 1 küçük lahana
 3 adet pancar
 3 baş soğan
 1 adet patates
 1  adet kereviz
 2 adet domates
 2 su bardağı yoğurt 1 demet maydanoz
 3 adet kırmızı tatlı biber 1 kahve kaşığı şeker
 5 diş sarımsak
 3 çorba kaşığı katıyağ
 Yeterince tuz, kırmızı ve karabiber.
 
 YAPILIŞI:
 Soğanları yağda kavurunuz. Domatesle pişirip, salça durumuna getiriniz. Bütün sebzeleri yıkayıp küçük küçük doğrayınız. Yaptığınız salçanın içine sebzeleri pişme sırasına göre atıp, tahta kaşıkla karıştırınız. En son patatesleri atınız. Biraz yumuşayıp ölünce üzerine sıcak suyunu dökünüz. Tuz ve şekerini ekleyiniz. Arada sırada karıştırarak orta hararetli ateş üzerinde pişiriniz. Sebzeler iyice pişip bütünleşince üzerine iyice çalkalanmış sarımsaklı yoğurt dökerek sıcak sıcak ikram ediniz. Kaselere alırken ince kıyılmış maydanozla süs-leyiniz.
 Not: Bu çorba et veya kemik suyuyla pişirilirse hem kuvvetli hem daha lezzetli olur.
 
 
 | 
| BORŞ  (RUS ÇORBASI) | 
|  | Seval Hoşgör Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9877 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
 25,758 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme :
 3000  gr.  et suyu   (12 bardak)
 750   gr.  su   (3  bardak)
 300   gr.  soğan   (3 büyük)
 300   gr.  lahana
 150   gr.  patates  (1 büyük)
 800   gr.  domates (veya 100 gr. salça)
 50   gr.    margarin   (2  çorba kaşığı)
 400 gr. pancar  (3 büyük)
 1 demet maydanoz
 4 diş  sarımsak
 1/2 çorba kaşığı toz şeker
 1/2 bardak  yoğurt
 Limon tuzu   (fındık  kadar)
 Tuz
 
 Yapılışı :
 Pancarlar çok ince doğranır. Sarmısak dövülerek pancara karıştırılır, bunların üstüne limon tuzu konarak bir tarafa bırakılır. Bir tavaya margarin konur ve ince «doğranmış soğanlar   pembeleşinceye kadar kavrulur. Bunun üzerine domates ya da salça ile hazırladığımız pancarlar ilâve edilir. Pancarlar ölünceye kadar kavrulur. Sonra bir tencereye alınır. Ve üzerine kereviz doğranır, demet halinde maydanoz konur. 1-2 çorba kaşığı toz şeker bir yeşil bibeı, su ve et suyu da ilâve edilerek harlı olmayan ateşte 45 dakika pişirilir Tencere ateşten indirilerek maydanoz demeti tencereden alınır ve büyükçe bir patates çorbaya doğranır. 20 - 25 dakika yeniden pişirilir. Bundan sonra tencere ateşten indirilir ve içerisine yarım bardak yoğurt katılarak karıştırılır.
 
 
 | 
| Borsc çorbası | 
|  | Cemile Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.11.2006
 Mesajlar: 123
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc10127 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
 5,228 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hazırlanışı:
 İnce doğranmış lahana yaprakları, küp kesilmiş havuç ve kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirin. Küp doğranmış patates ve kerevizleri ilave edin. Haşlanmış pancar ve suyunu ekleyip kaynatın. Salça ve tuz ilave edin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar çorba kıvamında pişirin. Ekşi kremayı sıkma torbasına alıp çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| BORSC ÇORBASI | 
|  | DARI Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2007
 Mesajlar: 416
 Şehir: Kırıkkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc12486 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
 8,570 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
 8 bardak et suyu,
 2 bardak su,
 3 baş iri soğan,
 1 iri patates,
 50 gram kereviz,
 250 gram lahana,
 1/2 kilo domates veya 100 gram domates salçası,
 300 gram pancar,
 1/2 bardak yoğurt,
 2 çorba kaşığı sadeyağ,
 1 demet maydanoz,
 4 diş sarımsak,
 1/2 çorba kpşığı toz şekeri,
 fındık iriliğinde limon tuzu,
 yeteri kadar tuz,
 1-2 defne yaprağı.
 
 Yapımı: Pancarları kibrit çöpü gibi'doğramalı. Sarmısağı havanda dövdükten sonra doğranmış pancarla karıştırmalı. Bunların üzerine çok az suda eritilmiş limon tuzu dökmeli ve karışımı bir kenara bırakmalı. Soğanı kıyarcasına ince, kerevizi ince parmak kalınlığında doğramalı. Lahanayı yaprak yaprak ayırıp yıkadıktan sonra tuzlı suda diriliği gidecek kadar haşlamalı. La hana haşlanınca bunu doğrama tahtasına koymalı ve ince ince kıymalı. Derince bir tavaya veya bir kuşaneye sadeyağı koyup eritmeli. Yağ ısınınca soğanı katmalı ve pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurmalı.
 Soğan pembeleşince buna kabuğu soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi veya ılık suda eritilmiş domates salçasını katmalı. Kabın içine pancarlı karışımı da kattıktan sonra karışımı devamlı surette karıştırarak kuvvetli ateşte kavurmalı. Pancarlar börttürülünce kaptakileri büyükçe bir tencereye boşaltmalı. Demet hâlinde yıkanmış maydanozu yine demet hâlinde tencereye koymalı. Kerevizle defne yapraklarını, kıyılmış lahanayı, toz şekerini, kalan suyla et suyunu da kattıktan sonra tenceredekileri orta ısılı ateşte 45 dakika kadar pişirmeli: Bu işler olurken patatesi soyup ufak parçalara, doğramalı ve su içinde tutmalı. Yoğurdu ise çırparak iyice sulandırmalı. Tenceredekiler pişince, maydanoz demetiyle defne yapraklarını çıkarıp atmalı ve suyunu süzdükten sonra patates parçalarını çorbaya katmak, tuzunu da serptikten sonra 20 - 25 dakika daha pişirmeye devam etmeli.
 Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten indirmeli ve çorbayı karıştırarak çırpılmış yoğurdu katmalı. Bir - iki defa daha karıştırdıktan sonra servis köşesine boşaltmalı ve hemen sofraya götürmeli. Rus çorbası diye de anılan Borşç'a bazı kimseler kıyılmış yeşil biber yahut kırmızı toz biber de katmaktadırlar. Yeşil biber koyacak kimseler bunu kerevizle birlikte tencereye atmalıdırlar.
 
 
 | 
| Rus Usulü Lahana Çorbası | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc12652 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007
 8,522 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Buyuk bi tencerede kucuk dogranmis etler yada kemikler pisirilir,onlar pismeye yakin 2 adet patates uzun ince dogranir ve icine ilave edilir. pismeye yakin bir lahananin yarisi ince ince dograndiktan sonra tuzla beraber ilave edilir.
 Ayri bir tavaya biraz siviyag koyulur ve iki yemek kasigi salca kavurulur ve  kavurulan salcaya bir buyuk incecik dogranmis havuc ve ince dogranmis bir turp ilave edilir, kavurulur.
 Tencerede pisen lahanaya ilave edilir. Bir tasim kaytaniktan sonra ocaktan alinir ve sicak servis yapilir.
 
 
 ML® Lahana Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| BORÇ ÇORBASI | 
|  | susam sokağı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.12.2007
 Mesajlar: 72
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20133 Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
 4,333 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Orta boy patates
 1 Orta boy soğan
 1 Küçük kereviz
 2 Lahana yaprağı
 1 Küçük pancar
 1 Küçük havuç
 1/2 su bardağı yoğurt
 1/2 çorba kaşığı tereyağı
 2 Diş sarımsak
 8-10 Dal maydanoz
 1 Defne yaprağı
 1 Çay kaşığı şeker
 1  Tatlı kaşığı tuz
 
 Tencereye 8 su bardağı su koyup, tuz atarak kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, defne yaprağı, salça, şeker, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kereviz, pancar ve lahana ilave ederek 15-20 dakika pişiriniz.
 Patates ve havuç, ezilmiş sarımsak ve yağ ile birlikte çorbaya atınız. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirip, defne yaprağını çorbadan çıkartınız. Yoğurdu ezip sulandırınız. Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çarbaya ilava ediniz. Çorba kâsesine boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
 
 
 | 
| Borç çorbası | 
|  | semih44 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2008
 Mesajlar: 40
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20692 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
 3,900 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 250 gr. dana parça et (kemikli)
 8 yaprak lahana
 2 adet orta boy patates
 2 adet orta boy kuru soğan
 1 adet küçük kereviz
 1 adet küçük havuç
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı şeker
 1 yemek kaşığı un
 1 adet limonun suyu
 tuz
 
 10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun. Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin. Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın. Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, tereyağı ile pembeleştirin. Üzerine 1 kaşık un ilave edin. 4-5 sefer karıştırın. Et suyunu tekrar 10 bardak suya tamamlayın. Küp küp doğranmış havucu ilave edin. Patatesleri ve kerevizi doğrayın. 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin. Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın. Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin. 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın.
 
 
 | 
| BORTSCH ÇORBASI | 
|  | pozitif Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33153 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009
 4,847 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 8 bardak et suyu
 2 bardak su
 3 büyük soğan
 3 büyük pancar
 200 gr. lahana
 1 patates
 3 kereviz
 3 domates veya 100 gr. domates salçası
 2 çorba kaşığı margarin
 1 demet maydanoz
 4 diş sarımsak
 1/2 fındık büyüklüğünde limon tuzu
 1/2 çorba kaşığı toz şeker
 1/2 bardak ekşi krema veya 1/2 bardak yoğurt
 tuz.
 
 Hazırlanışı:
 Kabukları soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş 3 büyük pancara doğulmuş 4 diş sarımsak ilave ederek hepsini iyice karıştırın ve bu sarımsaklı pancarların üstlerine yarım fındık büyüklüğünde limontuzu oturtun ve pancarları bir tarafa bırakın. Diğer taraftan bir tavaya 2 silme çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 3 büyük baş soğan koyarak soğanlar iyice ölüp de pembe bir renk alıncaya kadar kavurun ve bunlara kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile pancarları ilave ederek, pancarlar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar kavurun. Kavrulma sona erince bunları olduğu gibi bir tencereye aktarın. Üstlerine yarım parmak en ve boylarında doğranmış 1 küçük baş kereviz, demet halinde bağlanmış maydanoz, 1 defne yaprağı, yarım çorba kaşığı toz şeker, 1 yeşil biber, 2 bardak su ile et suyunu katın. Sebzeler hafif pişmiş bir hal alana kadar orta ateşte pişirin. Sonra tencerenin kapağını açarak içindeki maydanozu çıkartın. Sonra buna yine küçük kesilmiş 1 baş patates ilave ederek 30 dakika daha pişirin. Kaseye alarak, yanında çiğ krema veya yoğurt olduğu halde servis yapın.
 
 
 | 
| BORŞ ÇORBASI | 
|  | rutin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.01.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33213 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2009
 16,435 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 8 bardak et suyu
 2 bardak su
 3 büyük soğan
 200 gr. lahana
 1 büyük patates
 3 büyük kereviz
 3 büyük domates
 2 çorba kaşığı margarin
 1 demet maydanoz
 4 diş sarımsak
 1/2 fındık büyüklüğünde limon tuzu
 1/2 çorba kaşığı toz şeker
 
 Hazırlanışı:
 Kabukları soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş 3 büyük pancara, doğulmuş 4 diş sarımsak ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sarımsaklı pancarların üstlerine yarım fındık büyüklüğünde limon tozu oturtun ve bir tarafa bırakın. Diğer taraftan bir tavaya 2 çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 3 büyük baş soğan koyarak soğanlar iyice ölüp de pembe bir renk alana kadar kavurun. Bunlara kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ile uzunca keserek bir tarafa bıraktığınız pancarları ilave edin. Pancarlar ölmüş bir hal alana kadar kavurun. Kavrulma sona erince bunları olduğu gibi tencereye atarın. Üstlerine yarım parmak eninde doğranmış kerevizi, demet halinde bağlanmış maydanozları, 1 defne yaprağını, yarım çorba kaşığı toz şekeri ve 2 bardak su ile et suyunu katın. Sebzeler hafifçe pişmeye başlayana kadar bunları 45 dakika pişirin. Çorbanın içinden maydanoz demetini çıkarın. Buna yine küçük kesilmiş patatesi ilave ederek 30 dakika daha pişirin.
 
 
 | 
| Borç Çorbası | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47757 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
 5,227 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet orta boy pancar, soyulup rendelenmiş
 1/2 kilo (orta boy) ince doğranmış lahana
 2 diş sarımsak
 1 demet maydonoz, ince doğranmış
 1 adet orta boy patates
 1 adet büyük havuç (temizlenip rendelenmiş)
 2 adet orta boy kuru soğan
 2 adet defne yaprağı
 2 adet orta boy domates
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 litre et suyu
 
 Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
 Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin.
 Kısık ateşte hepsini kaynatın.
 Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun.
 Domates ve biber salçalarını ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın.
 Üzerine rendelenmiş ya da küçücük doğranmış domatesleri ilave edin.
 Domatesler kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları tencereye atıp beş dakika kadar pişirin.
 Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, pancarlı karışıma ekleyip hep beraber bir kaç dakika kaynatın.
 Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ilave edin.
 Servisten önce defne yaprağını içinden çıkartmayı unutmayın.
 
 
  
 
 | 
| Borç Çorbası | 
|  | bitmeyen şarkı Editor
 
  
 Kayıt: 07.01.2011
 Mesajlar: 2219
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc59649 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2011
 4,151 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 büyük pancar (soyulmuş ve dilimlenmiş)
 1500 gr (7+1/2 su bardağı) su
 1 soğan (ince kıyılmış)
 150 gr domates salçası
 1 çorba kaşığı limon suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 kahve kaşığının ucuyla karabiber
 1 tatlı kaşığı şeker
 250 gr acı krema
 
 Pancar, su ve soğanı büyük bir tencerede harlı ateşe koyunuz. Karışım kaynamak üzereyken tencerenin kapağını kapayıp, ateşi kısınız ve pancarları 45 dakika haşlayınız.
 Domates salçası, limon suyu, tuz, biber ve şekeri de ekleyip, çorbayı 45 dakika daha kaynatınız.
 Tencereyi ateşten alıp, çorbayı bir tel süzgeçten süzerek sebzeleri ayırınız; çorbayı çorba kaselerine koyup üstlerinde birer kaşık acı krema ile servis ediniz.
 
 Not: Rus'ların klasik bir yaz yemeği olan Borç hafif bir çorbadır; sıcak yada soğuk olarak haşlanmış patates ve acı krema ile servis edilir. Dilerseniz, sıcak servis etmeden hemen önce, kaynar sıcaklıkta çorbaya, çırpılmış 2 yumurta karıştırabilirsiniz.
 
 
 | 
| BORÇ ÇORBASI | 
|  | im Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2012
 Mesajlar: 1159
 Şehir: Balgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80197 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
 3,573 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Necip Usta
 
 1/2 kilo sığır sokum (veya döş)
 2 adet iri pancar
 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
 2 adet orta boy havuç
 1 adet küçük pırasa
 3 adet orta boy patates
 1 orta lahananın sekizde biri
 2 adet iri soğan
 3 diş sarmısak
 3 çorba kaşığı yağ
 3 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
 1 çorba kaşığı tuz
 150 gram vurulmamış krema
 baharat torbası:
 1 tatlı kaşığı kekik
 2 adet defne yaprağı
 1 tatlı kaşığı fesleğen (yoksa istemez)
 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
 1 bağ maydanoz sapı ve kökleri
 2 diş sarımsak
 
 1) 500 gram etin üzerine 20 bardak (4 litre) su ilâve edip, kaynamaya yakın üzerinde toplanan köpükleri bir kevgirle alıp atınız ve 1,5 saat kaynatınız ve böylece elde ettiğiniz 3 litre et suyunu ayırınız.
 2) Bütün sebzeleri soyup temizleyiniz. Evvelâ pancarları 2'şer milim kalınlığında boyuna, sonra enine kibrit gibi kesiniz. Bir tabağa koyunuz. Renk vermesi için üzerine Vı tatlı kaşığı tozşeker dökünüz.
 3) Havuç ve pırasayı 5'er santim uzunluğunda kesip, aynen pancar gibi dilimleyiniz. Yıkayıp bir süzgece çıkarınız.
 4) Patatesleri iri kuşbaşı doğrayıp ayrı olarak yıkayınız ve suyun içinde bırakınız.
 5) Lahanayı kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzünüz. Soğan ve sarmı-sağı ince piyaz olarak kesiniz.
 6) Çorbayı pişireceğiniz tencereye, yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ederek karıştırınız. 2 dakika kavurduktan sonra pancar ve havucu ilâve edip karıştırınız.
 7) 3 dakika daha kavurduktan sonra pırasa, kereviz ve sarmısağı ilâve ederek 1 dakika daha karıştırarak salçasını ilâve ediniz.
 8) 1 dakika daha karıştırdıktan sonra lahanayı, tuzu ve baharat torbasını, V2 saat pişmiş eti ve etten elde edilen 3 litre et suyunu ilâve ederek ağır ağır kaynatarak 1 saat pişirip patatesini ilâve ediniz.
 9) Ağır ağır 1 saat daha pişirip ateşten alınız. İçindeki eti çıkarıp kuşbaşı doğrayarak tekrar çorbanın içine ilâve ediniz.
 10) Baharat torbasını çıkarıp atınız. Çorbayı tabaklara taksim idiniz. Üzerine birer çorba kaşığı krema koyup, servis yapınız.
 
 
 | 
| Borscht Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95984 Gönderme Tarihi: 17.Şub.2014
 3,992 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 Ankara 2006
 
 400 g sığır eti (pişmiş)
 3 çorba kaşığı tereyağı
 1.5 fincan un
 3 lt et suyu
 1 demet maydanoz
 1 demet dereotu
 400 gr beyaz lahana
 1.5 su bardağı krema
 1 adet kırmızı pancar
 2 adet soğan
 2 adet havuç
 1 adet kereviz
 1 adet patates
 2 adet domates
 1 adet limon
 2 adet sivri biber
 
 Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve julienne veya paysanne doğrayınız.
 Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zarı şeklinde (concasse) doğrayın.
 Soğanları (brunoise doğranmış) tereyağında pembeleştirin.
 Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin.
 Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun. 2.5 litre et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin.
 Bir limonun suyu, tuz, bir çay kaşığı şeker ekledikten sonra 20 dakika pişirin.
 Eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
 Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın.
 Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın.
 Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Borsch Çorbası | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc102639 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014
 4,410 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr pişmiş sığır eti
 1 adet kırmızı pancar
 2 adet soğan
 2 adet patates
 1 adet domates
 3 yemek kaşığı margarin
 2,5 litre et suyu
 1 adet limon suyu
 1 paket krema
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
 Lahanayı iyice yıkayıp ince ince kıyın.
 Pancarı, patates ve domatesleri soyup küp küp doğrayın.
 Tencerede yağı eritin, içine soğanları atıp kavurmaya başlayın.
 Soğanlara sebzeleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
 Daha sonra tencereye et suyunu, etleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 Çorbanın üzerine krema ekleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Borç (Borscht) Çorbası | 
|  | parametre Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.07.2016
 Mesajlar: 23
 Şehir: Gümüşhane
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118545 Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
 2,870 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Alina Zaslavska
 
 250 gr. kuşbaşı et
 6 bardak et suyu
 4-5 yaprak beyaz lahana
 2 adet patates
 1 adet pancar
 1 adet havuç
 2 diş sarmısak
 1 tane soğan
 Maydanoz
 1 tatlı kaşığı sirke
 1 adet defne yaprağı
 1 yemek kaşığı salça
 Tuz
 Tereyağı veya zeytinyağı
 
 Tencerede eti suyunu salıp çekene kadar kavuralım ve 6 bardak ılık su ekleyelim kaynamaya bırakalım. Lahanaların damarlarını çıkarıp ince doğrayalım. Patates, havuç, pancar ve soğanı küp doğrayalım. Sıvıyağı tencereye koyup doğradığımız sebzeleri ekleyelim. Salça ve sarımsağı koyup 1-2 dakika kavuralım. Etimizi ve et suyunu ekleyelim. Defne yaprağı kıyılmış maydanoz ve sirkeyi koyalım. 20 dakika pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Borç Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125984 Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
 1,663 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gram margarin
 100-150 gram kuşbaşı et (tercihan, sığır eti)
 100 gram ince kesilmiş lahana
 100 gram pancar (uzunca kesilmiş)
 100 gram kereviz (uzunca kesilmiş)
 1 baş soğan (irice)
 1 çorba kaşığı salça
 2-3 adet patates (orta büyüklükte)
 1 su bardağı yoğurt
 1 paket et suyu
 Karabiber (dövülmüş)
 Maydanoz
 Tuz
 
 Bu çorbayı yapmak için önce, malzemeyi (yukarıdaki tariflere uygun olarak) hazırlayın. Sonra etleri ve ceviz büyüklüğünde keseceğiniz patatesleri haşlayın. Sonra tencereye yağ koyup, önce soğanı kavurun. Ardından, daha önce hazır ettiğiniz sebzeleri tencereye boşaltan ve bir kaç dakika karıştırın. Bundan sonra salçayı koyup biraz daha karıştırın. Et suyunu ve sulan ilave edip, kaynamaya bırakın. Bu arada zaman zaman tencerenin üstünde biriken köpükleri alın ve biber ile irice kıydığınız maydanozu ilave edin. Sebzeler piştiği zaman, öteki tencerede hazır ettiğiniz etlerle patatesi ve yoğurdu birleştirip servis yapın.
 
 Not: Bu çorba, kremalıdır. Krema kullanılması daha iyi olur, ama evde kremi yoksa, yoğurt da aynı işi yapabilir.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.02.2024
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |