sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçelli Kurabiye Tarifleri > Bonibonlu Kurabiye (5 adet - 165,628 defa bakıldı)

Bonibonlu Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bonibonlu Kurabiye

müthiş lezzetler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc117864
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
1,278 defa indirildi / yazdırıldı




Erhan Aydın

125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Süslemek için bonibon

Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gr. tereyağını 1 su bardağına yakın pudra şekerini ve 1 adet yumurtayı derin bir kaseye alıyoruz. Tereyağı yumurta ve pudra şekerini birbirine karışına dek yoğuruyoruz. İstediğimiz kıvama gelince diğer malzemelerin de eklenme zamanı gelmiş demektir. 1,5 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı unu da malzemelerin üzerine ekledikten sonra tekrar yoğuruyoruz. (Hamurun kıvamına bakılarak 1,5 su bardağı olan nişasta 2 su bardağına da çıkarılabilir). Hazırladığımız hamurumuzun yoğurma işlemi bittikten sonra sırada hamurumuza şekil verme işlemi kalıyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğimiz gibi şekil verebiliriz. İstersek kurabiye kalıplarını kullanabiliriz istersek sadece yuvarlayabiliriz hatta istersek minik minik rengarek çiçekler de yapabiliriz. Bu kısım tamamen hayal gücünüze kalmış. Değişik şekillerde hazırladığımız kurabiyelerimizin üzerini renkli renkli bonibonlarla süsleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz. 170 derecelik fırında fazla üzerini kızartmadan pişiriyoruz. Fırından çıktığında yumuşak olması beklenir yumuşak olunca pişmemiş endişesine kapılmayın. Kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.



Bonbonlu Kurabiye

merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc127158
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,107 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.reisgida.com.tr

5 Paket Bonibon
80 gr Bitter Çikolata
80 gr Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Reis Un
Yarım Su Bardağı Kakao
Yarım Paket Kabartma Tozu

Tereyağını eritin, bitter çikolataları içine ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Erimiş çikolataları bir kaba aktardıktan sonra üzerine yumurtayı kırın ve pudra şekerini ekleyin.
Karışıma kakao ilave edin ve tel çırpıcı ile çırpın.
Un ve kabartma tozu ekleyin yoğurmaya başlayın.
Başta unun hepsini koymayın.
Yoğurdukça un ilave edin.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp sonra bastırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Kurabiyelerin üzerini bonibonlarla süsleyin.
180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.



Bonibon Şekerlemeli Kurabiye

sarımsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc128744
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017
874 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

225 gr tereyağı veya margarin
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı kahverengi toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 su bardağı un
½ çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
6 paket bonibon şeker

Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
Mikser haznesinde tereyağ veya margarin, şekerler ile çırpılarak krema kıvamına getirilir. Çırpma işlemi sırasında yumurta bu karışıma eklenir.
Başka bir kabın içine un, tuz, karbonat elenir.
Krema kıvamındaki yağa, bu karışım ilave edilir. Vanilya aroması da eklendikten sonra tezgah üzerine alınır. Bu aşamada 2 paket bonibon hamura eklenir.
Hazırlanan hamur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye, bir tatlı kaşığı olacak şekilde yaklaşık 3 santim aralıklarla dizilir. Yağlı bir hamur olduğu için piştikçe yayılacaktır.
Kalan 4 paket bonibon şekerler, dağınık bir şekilde kurabiye hamurunun üzerine yerleştirilir. Hamurun içine gömmek zorunda değilsiniz. Zaten sıcaklığın etkisiyle bonibonlar hamura yapışacaktır. Ön ısıtma yapılmış fırında 15 ile 18 dakika arası, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılan tepsi, soğuması için tezgaha konur. Yaklaşık 10 dakika sonra tel ızgaraya transfer edilir. Sıcakken kırılgan bir dokuya sahip olduğu için transfer sırasında dikkatli olmakta yarar var. Soğudukça sertleşecektir. Oda sıcaklığına ulaştığında servise hazırdır.



Boncuklu Kurabiye

son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144707
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019
1,243 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Üzeri için:
Renkli drajeler

Oda sıcaklığındaki yumurta, pudra şekeri ve tereyağını güzelce karıştırın. Malzemelerin tamamen homojen bir karışım haline gelmesi için oda sıcaklığında olmaları çok önemli.
Daha sonra kakao, nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin.
Bütün malzemeleri iyice yoğurun.
Kurabiye hamurunu elinizle yuvarlayın.
Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üstüne renkli drajeleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
Dilerseniz bu aşamada drajelerin arasına küçük fındık parçaları veya damla çikolatalar batırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Boncuklu kurabiyeleriniz hazır.



Bonibonlu Kurabiye

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172020
Gönderme Tarihi: 13.May.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta,
1.5 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un

Bir kaba tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini koyup elimizle iyice karıştıralım. Üzerine nişastayı, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Tezgahı unlayalım ve hamuru merdane ile çok inceltmeden açalım. Sonra kalıpla hamuru keselim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Kurabiyelerin ortalarına gelişigüzel bonibonlar koyup hafif bastıralım. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirelim. Sütle beraber afiyetle yiyelim.

Not: İsterseniz içine erimiş çikolata, çikolata parçaları ekleyebilir ya da hamuruna kakao ilave edebilirsiniz.







Bonibonlu Kurabiye Tarifleri Reçelli Kurabiye Tarifleri



(5 adet Bonibonlu Kurabiye 165,628 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort