| 
 
 
 | 
Bonfile Kebabı | 
  | 
seher yıldızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27408 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2008 
3,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 adet bonfile
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Terbiyesi için:
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 kahve fincanı süt
 
1 kahve fincanı yoğurt
 
Karabiber
 
Sos için:
 
1 kahve fincanı portakal suyu
 
3 çorba kaşığı domates püresi
 
Yarım tatlı kaşığı nişasta
 
1 çay kaşığı kişniş
 
Tuz, karabiber
 
Pilav için:
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı susam
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün. Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun. Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun. Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Bonfileleri terbiyeden çıkarın. Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın. Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
 
Sos için; bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın. Sosu bonfilelerin üzerine dökün. Pilav ile birlikte servis yapın.
 
 
Not:Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi: en az 1-2 saat.
  
 | 
Bonfile Kebabı | 
  | 
sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3747 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
3,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 Kg Bonfile
 
10-11 Adet Çarliston Biber
 
3 Adet Domates
 
2 Adet Soğan
 
100 Gr Tereyağı
 
1/2 Limonun Suyu
 
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
 
Birkaç Taze Biberiye
 
8 adet Küçük Sosis (Arzuya Göre)
 
8 adet Kiraz Domates (Arzuya Göre)
 
8 adet İri Mantar (Arzuya Göre)
 
 
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım. Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim. Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım. Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım. Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar,sosis ve domatesleri de dizelim. Şişleri tepsiye yerleştirelim. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim. Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.
  
 | 
Bonfile Kebap | 
  | 
Gülbeyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc533 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2005 
4,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kuzu bonfile
 
kırmızı lahana
 
3 adet marul yaprağı
 
3 havuç
 
4 taze soğan
 
4 kırmızı et biberi
 
Sos İçin;
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı hardal
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
2 diş sarımsak
 
tuz karabiber
 
 
Sos hazırlanışı: sarımsakları temizleyip, ince ,nce kıyın. derin bir kapta sos malzemelrini karıştırın. Etleri sosa koyarak 2 saat bekletin. Etleri şişe geçirip, mangalda pişirin, kırmızı et biberlerini közleyin. Taze soğan, kırmızı lahana ve marul yapraklarını ince kıyın havucu rendeleyin. Bonfileyi köz biber ve salata ile beraber aynı tabakta servis yapın.
 
 
Tatlı Günler...
  
 | 
 
 
 
 
 
 |