|
Bonfile Sarması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145536
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
501 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 ince dilim bonfile
4-5 diş sarımsak
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
İlk olarak soğanı bir kaba rendeleyin ve tülbent yardımıyla suyunu sıkın.
Soğan suyunu geniş bir kaba koyun ve içine tuz ekleyin.
Bonfileleri tuzlu soğan suyunda 2 dakika kadar bekletin.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ve kekiği koyun.
Bonfileleri tavada 1 dakika arkalı önlü çevirdikten sonra yağlı fırın tepsisine birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin.
Yıkadığınız sarımsakları bonfilelerin içine rendeleyin ve sarın.
Sardıktan sonra kürdan saplayın.
180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Pişen bonfilelerinizi birkaç dakika beklettikten sonra üzerine çekilmiş cevizi serpiştirin ve yemeğiniz hazır.
|
Bonfile Dolması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106857
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2015
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet bonfile
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
100 gram kuş üzümü
1 çay kaşığı hardal
2 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı krema
1 çorba kaşığı pirinç
4-5 dal taze nane
Pulbiber
Kekik
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağında ince kıyılmış sarmısak ve kuş üzümünü soteleyin. Hardal, soya sosu, krema ve pirinç ilave edip sotelemeye devam edin. İnce kıyılmış taze nane, kekik, tuz, pulbiber ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra 1-2 defa çevirip ocağın altını kapatın. Bonfileleri döverek inceltin. Ortalarına iç harcı paylaştırıp doldurun. Daha sonra bohça şeklinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
|
Bonfile Dolması |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc41126
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2009
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adese Restorant - Etlik
Malzemeler:
800 g dana bonfile eti
200 g kültür mantarı
3 adet sivri biber
150 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Az miktar tuz
Az miktar karabiber, kekik
Bir tutam maydanoz yaprağı
1/2 limon suyu
Öncelikle mantarlar limonlu suda haşlanır ve bir kenara ayrılır. Bonfile eti, beş eşit parçaya bölünür ve düz bir zemin üzerinde, ince uzun şekilde dövülerek inceltilir. Yeşil biber ve önceden limonlu suda haşlanmış olan mantarlar küçük parçalar halinde, ince biçimde doğranarak bir kaba alınır. İçerisine az miktar tuz, karabiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Hazırlanan karışım karıştırıldıktan sonra, inceltilmiş bonfile etlerin içerisine kaşık yardımıyla paylaştırılarak konulur ve etler dolma şeklinde sarılır. Sarılan etlerin dış kısımları az miktarda ayçiçeği yağıyla yağlandıktan sonra, teflon tavaya konularak orta ateşte ara sıra çevrilerek pişirilir. Bu arada domateslerin kabuğu soyulur ve ince bir şekilde doğranarak bir tavada az yağda kavrulur. Pişen etler keskin bir bıçak yardımıyla parçalara ayrılır. Üzerleri sotelenen domateslerle ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek sıcak olarak servis yapılır.
|
|