Kısa URL: https://ml.md/lc179713
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket bisküvi
1 paket margarin
8 çorba kaşığı tozşeker
1 kaşık limon rendesi
Yarım limon ve portakal suyu
2 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
2 çorba kaşığı çekilmiş şamfıstığı veya fındık
Bisküvileri ezerek toz haline getirin.
Margarini eritip toz şekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvileri ekleyin.
Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin.
Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin.
Not: Süsleme sırasına topların sıcak olmasına dikkat edin. Aksi halde süsleme malzemelerine bulamakta zorluk çekersiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc1615
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2006
3,250 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. bisküvi
1 su bardağı pudra şeker
1 büyük paket margarin (250 gr.)
2- 3 çorba kaşığı kakao (veya daha az)
2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık
3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Yağ ile şeker porselen bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir.
Dövülüp elenmiş bisküvi, kakao, fındık konup yoğrulur.
Küçük toplar yapılıp hindistancevizi rendesi ile kaplanır.
Buzdolabında soğutulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc760
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2005
3,704 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket bisküvi
1 paket margarin
1 limon kabuğu rendesi
yarım limon ya da portakalın suyu
2 çorba kaşığı kakao
Süslemesi İçin;
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Bisküviler ezilerek toz haline getirilir, margarini eritip toz şekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvilere ekleyin. Kakao limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin, iyice karıştırın, hazırlana karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın top haline getirin, çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın. Süsleme esnasında toplar hala sıcak olmalıdır yoksa antepfıstığı yüzeye yapışmaz.