| 
 
 
 | 
Bohça Kebabı | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11020 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007 
2,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo çok ince dilimler halinde dövülmüş dana eti
 
3 sosis
 
2 diş sarımsak
 
1 bağ maydanoz
 
2 domates
 
2 soğan
 
1 kahve kaşığı kekik
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı sirke
 
 
Etlerin dışındaki bütün malzemeyi iyice birbirine karıştırarak halledin. Sonra et dilimlerini ya her dilimin ortasına bu içten koyup bohça gibi katlayarak bağlayın yada kürdanlarla tutturun. Fırın tepsisinin altına soğan ve domates dilimleri döşedikten sonra bohçaları yerleştirip fırında pişirin.
  
 | 
Bohçalı Kebap | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57960 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
2 yumurta
 
Alabildiği kadar un
 
Tuz
 
İçi için:
 
400 gr kuşbaşı et
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 havuç
 
1 tutam maydanoz
 
1 çorba k. un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Haşhaş tohumu
 
Susam
 
 
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı. Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız tava büyüklüğünde açın. Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı kıvamda pişirin. Bezeleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. İç harcı için tavaya sıvıyağı alın. Üzerine 400 gr.kuşbaşı eti alın.Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin. 2 adet rendelanmiş havucu ilave edin. Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın. Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın.Üzerine etli iç malzemeyi ilave edin ve ucunu kapatın. Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
  
 | 
Bohça Kebabı | 
  | 
Barış Çığlık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130235 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017 
1,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
6 yemek kaşığı tereyağı
 
1.300 gram kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet orta boy kurusoğan
 
2 adet havuç
 
3 adet patates
 
400 gram mantar
 
1 çay kaşığı kuru fesleğen
 
2 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Krep hamuru için:
 
3 adet yumurta
 
1,5 litre süt
 
3,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
Kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
 
3 adet domates
 
8-10 adet sivribiber
 
 
Kuşbaşı etleri sudan geçirip, soğanları piyazlık doğrayın.
 
Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayıp, mantarları 4e bölün.
 
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar tereyağı ile kavurun
 
Suyunu çekmesine yakın fesleğeni ekleyin.
 
Havuçları ekleyerek 34 dakika daha kavurun.
 
Patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin.
 
Sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
 
En son tuz ve biberini ilave edip, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
 
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın.
 
Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın.
 
Krep hamurundan küçük bir kepçe ile alıp tavaya dökün.
 
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayıp, iki yüzünü de pişirin.
 
Bütün krepleri pişirdikten sonra birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
 
Etli karışımdan bir kepçe ile alıp, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin.
 
Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin.
 
Domatesleri ve biberleri dilimleyip, kreplerin üstüne koyarak kürdan ile tutturun.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
 
Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |