| 
 
 
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11497 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007 
2,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram un
 
15 gram maya
 
1/2 kilo böğürtlen
 
300 gram sevilen bir meyvenin marmeladı
 
100 gram toz şekeri
 
100 gram tereyağı
 
1 bardak kadar süt
 
Sadece sarısı rendelenmiş limon kabuğu
 
1 yumurta
 
 
Hamur yoğurma mermerine elekten geçirerek unu dökmeli. Bunun ortasını çukurlaştırmalı. 1 kahve fincanı ılık sütte mayayı eritmeli. Unun üzerine 50 gram toz şekerini serpiştirdikten sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağını (bir kaşık kadarını bir kenara ayırarak) unun ortasında açılmış olan çukura boşaltmalı. Buna rendelenmiş limon kabuğuyla bir yumurtayı katmalı. Karışımı yavaş yavaş karıştırırken önce mayalı sütü sonra öbür sütü damla damla katarak hamuru yoğurmalı. Hamur, kıvamını bulunca bunu yuvarlayarak top haline getirmeli; porselen ve yayvan bir kâseye koymalı. Üstünü de nemli bir bezle örttükten sonra bir kenarda üç saat kadar mayalanmasını beklemeli. Bu süre sonunda una bulanmış bir merdaneyle bir tart kalıbının içini kaplayacak genişlikte hamuru açmalı. Sonra bu kalın yufkayı yağa ve una bulanmış tart kalıbının içine yerleştirmeli. Hamuru bu haliyle bir saat kadar daha mayalanmaya bırakmalı. Sonra iyice dövülerek yumuşatılmış marmeladı dökmeli. Bunun üstüne de böğürtlenleri yaymalı. Kalıbı 180 dereceye göre kızdırılmış bir fırına koyup tartı yarım saat kadar pişirmeli. Tartı fırından çıkarır çıkarmaz geri kalan toz şekerini üstüne serpmeli ve böylece soğumaya bırakmalı. Tart iyice soğuyunca bunu tatlı servis tabağına almalı ve dilimleyip servis yapmalı.
  
 | 
BÖĞÜRTLENLİ TART | 
  | 
semih44 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20679 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2008 
2,588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 dilim
 
MALZEME:
 
Hamur:
 
20 gr. yaş maya,
 
125 ml süt,
 
300 gr. un,
 
25 gr. tereyağı,
 
30 gr. şeker,
 
1 yumurta.
 
İçi:
 
500 gr. böğürtlen,
 
200 gr. taze krema,
 
2 yumurta sarısı,
 
40 gr. şeker,
 
yarım tatlı kaşığı tarçın.
 
 
1. Ilık sütte eritilmiş maya, un, tereyağı ve yumurta ile hamur yapın. Hamuru 1 saat kabarmaya bırakın.
 
2. Böğürtlenleri ayıklayın, taze krema, yumurta sarısı, şeker ve tarçın ile karıştırın.
 
3. Hamuru yağlanmış bir kalıba döşeyin, böğürtlenli karışımı dökün.
 
4. Tartı soğuk fırına sürün, fırını 180 derecede ayarlayın. Tartı yaklaşık 50 dakika pişirin.
  
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
yemiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60146 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gram margarin
 
45 gram şeker
 
1 yumurta
 
120 gram un
 
30 gram patates unu
 
1 çaykaşığı kabartma tozu
 
Harç için:
 
120 gram kremşanti
 
2 yumurta
 
30-60 gram şeker
 
300 gram böğürtlen şeker
 
 
Margarin ile şekeri köpürünceye kadar karıştırın. Üstüne yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Unu, patates ununu ve kabartma tozunu karışıma ekleyin, hamuru yoğurup kek kalıbına yayın. 200 derecede 15 dakika pişirin, kremşantiyi yumurtaları ve şekeri karıştırın (İsterseniz bir çaykaşığı vanilya da ekliyebilirsiniz) Karışımı tartın üzerine döküp böğürtlenleri yerleştirin. Tartı yarım saat daha aynı sıcaklıkta pişirin.
  
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88904 
Gönderme Tarihi: 02.May.2013 
2,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
15 böğürtlen
 
5 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
1 paket kremşanti
 
 
Derin bir kabın içinde yumurta, süt, şeker, sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı aktarın. Bu karışımı yağlanmış unlanmış kalıbın içine boşaltın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldığınız tartın üzerine biraz suyla açtığınız kayısı reçelini sürün. Kremşantiyi hazırlayıp üzerine bolca sürün. Böğürtlenleri dizin, dilimleyerek misafirlerinize ikram edin.
  
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
hayriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114939 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2016 
2,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane yumurta
 
125 gram margarin 
 
2,5 su bardağı un
 
Krema için:
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım litre süt
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 tane yumurta
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
200 gr. böğürtlen
 
 
Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. İlk aşamada mikserin hamur uçlarıyla margarin, yumurta ve unu karıştırıyoruz. Sonra elimizle yoğurup borcama yayıyoruz ve her tarafını çatalla deliyoruz. 10 dakika buzlukta bekletip fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Bir yandan da kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilya karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirip soğuması için bekliyoruz. Sonra pişmiş tartın içine kremasını yayıp üzerine taze böğürtlenleri yerleştiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
hacı abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2017 
Mesajlar: 28 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129381 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017 
1,710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
250 gr. elenmiş un
 
150 gr. soğuk tereyağı
 
70 gr. şeker
 
90 gr. badem ezmesi
 
2 adet yumurta sarısı
 
20 ml. krema
 
Tuz
 
Harç için:
 
1 paket limon aramalı sos
 
250 gr. şeker
 
500 gr. böğürtlen
 
1/2 paket tart jölesi
 
 
Tart hamuru için: Un, tereyağı, şeker, bir tutam tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 20 mİ. soğuk suyu mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru alüminyum folyoya sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
 
Badem ezmesini 6 ince dilime kesin ve buzdolabında bekletin.
 
Harç için: Böğürtlenleri şeker, limon aromalı sos ile pişirin. Tencerenin içinde soğumaya bırakın.
 
24 cm. çapındaki tart kalıbına fınn kağıdı serin. Hamuru 28 cm. çapında açıp kalıba yayın ve kenarlannı iyice bastırın. Kalıptan taşan hamurları kesin, top haline getirerek buzdolabında bekletin.
 
Badem ezmesi dilimlerini hamurun üstüne yerleştirin. Üstüne böğürtlenli reçeli yayıp buzdolabında bekletin.
 
Kalan yumurta sansını krema ile çırpın. Kalan hamuru ince açın. 2 cm. eninde 8 adet şerit kesin ve kafes şeklinde tartın üstüne yerleştirin, üstlerine kremalı yumurtadan sürün.
 
200°Cde 45 dakika pişirin. Tartı soğuduktan sonra krema ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Böğürtlenli Tart | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173192 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023 
373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
1 su bardağı böğürtlen
 
1 su bardağı badem unu
 
1 yemek kaşığı soğuk tereyağı
 
2 yemek kaşığı bal
 
½ limon kabuğu rendesi
 
1 çimdik tuz
 
1-2 dal nane
 
 
Buzdolabından çıkarttığımız soğuk tereyağını parçalara ayırarak badem unumuzun içine atın. 2 yemek kaşığı balı ve tuzu da ekleyerek karışımı robottan geçirin.
 
Streç filme sarılı hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin.
 
Bekleyen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yuvarlak pizza şeklinde açın. Hamurun üzerine çatal ile delikler açın.
 
Böğürtlenin içine limon kabuklarını ekleyip harmanlayın ve hamurun üzerine yayın.
 
Hamurun kenarlarını içe doğru kapatıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkınca üzerine nane yaprakları ekleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |