|
|
Böğürtlenli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159123
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
544 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı böğürtlen
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
50 gr bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata
Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, yağ ve unlu karışımı ekleyip pütürsüz bir hamur hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Keki servis tabağına alın. Üzerine böğürtlenleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. İki çikolatayı çay kaşığıyla meyvelerin üzerine gezdirin. Çikolata katılaşınca servis yapın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161321
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata
Pandispanya için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Şeker şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kramabör için:
250 gram margarin
3/4 su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata sos için:
40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin
Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını toz şekerinin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kramabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve çikolata tanelerini yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kramabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
|
|
Böğürtlenli Pasta Tarifleri Tart Tarifleri
|
|