| 
 
 
 | 
BÖĞÜRTLEN ŞURUBU | 
  | 
şefkarnaval 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22386 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008 
2,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. olgun böğürtlen
 
1 limon
 
5 su bardağı şeker
 
 
Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Böğürtlenleri yıkayıp süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
 
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
BÖĞÜRTLEN ŞURUBU | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54429 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010 
5,586 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 adet limon
 
1 kilogram böğürtlen
 
1 kilogram tozşeker
 
 
Hazırlanışı:
 
İyice yıkanıp temizlenen böğürtlen ezilerek, suyu süzülür. 1 kilogram şeker, 2 bardak su ile koyu şurup haline getirildikten sonra kızılcık ve limon suyu konup 1-2 taşım kaynatılır. Ilıdıktan sonra cam kavanozlara konur. Servis yapılacağı zaman istenilen oranda su katılır.
  
 | 
BÖĞÜRTLEN ŞURUBU | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59677 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2011 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg böğürtlen (yıkanmış, süzülmüş ve sapları ayıklanmış)
 
1 limonun suyu
 
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
 
1 portakalın suyu
 
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
 
5 su bardağı su
 
1 çubuk tarçın (2,5 cm'lik)
 
 
Böğürtlenleri, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, portakal suyu, şeker, su ve tarçınla birlikte büyük bir tencereye koyunuz. Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 5-10 dakika, böğürtlenler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız.
 
Böğürtlenleri süzgeçten, tahta kaşıkla ezip geçirerek çorba kasesine yada derin bir kaba süzdürünüz.
 
Kaseyi buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |