Kısa URL: https://ml.md/lc54842
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2010
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
Çok kararmış ve olmuş böğürtlenlerin düzgünlerini seçiniz. Bunun üçte birini ayırarak, geri kalanını yeteri kadar şekerle porselen bir havanda iyice eziniz ya da elinizle sıkarak yeteri kadar su ile bunu karıştırınız. İki üç tülbentten geçiriniz. İyice süzüldükten sonra hoşaf kâsesine koyarak, daha önce bir kısmını ayırdığınız böğürtlenleri içine atınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc156086
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Matlûbü'l-mikdâr böğürtlen cemedip nısfını toz şeker ile bütün bütün hallolunca ezip hadd-i i'tidâl üzre sulandırıp astardan süzdükten sonra kâse ye ba'de'l-vaz üzerine böğürtlenin nısf-ı dîğerini koyup çiçek suyu ilavesiyle tenâvül buyrula.
Not: Karadut dahi bu usul üzre yapılır ise nefis olur.