| 
 
 
 | 
Böbrek Tava | 
  | 
dinamit 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135707 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2018 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gr. Dana böbreği
 
50 Gr. Kuyruk yağı
 
2 Adet sivri biber
 
1 Adet orta boy kuru soğan
 
1 Yemek kaşığı zeytin yağı
 
1 Tatlı kaşığı kekik
 
1 Çay kaşığı kimyon
 
1 Çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
Tuz ve karabiber
 
Tarifi:
 
 
Böbreği iyice yıkadıktan sonra, önce halka halka doğrayın. Her halkanın merkezinde bulunan sert dokuyu ayırın ve küpler halinde kesin.
 
Kuyruk yağını da küpler halinde doğrayın.
 
Geniş ve yapışmaz bir tavaya, 1 kaşık yağı ekleyip kızdırdıktan sonra böbreklerinizi ve kuyruk yağlarınızı ekleyin. Sürekli karıştırarak, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
 
Halka doğradığınız kuru soğanı ve küçük halkalar halinde kesilmiş yeşil biberleri ekleyin. Sürekli karıştırarak, pişirmeye devam edin.
 
Sebzeler yumuşadıktan sonra, baharatları ve tuzu ekleyin.
 
 
Not: Böbreklerin üzerinde ve içinde bulunan yağları ince doğrayıp, pişirme esnasında kullanabilirsiniz. Bu böbrek üstü yağ dokusu, pişirim esnasında eriyecektir. Yemeğinizin fazla yağlı olmasını istemiyorsanız, kuyruk yağı, böbrek üstü yağ dokusuna göre daha avantajlıdır. Bu tarif kuzu böbreği ile de yapılabilir. Kuzu böbreği daha kısa sürede pişecektir. Farklı tatlar denemek isterseniz, bu yemeğe zerdeçal ve/veya 1 diş ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Özellikle sakatat kokusundan hoşlayanmayanlar, bu tür çeşnilerle bu yemekten daha çok keyif alabilirler.
 
 
 
  
 | 
Böbrek Tava | 
  | 
karakaçan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2010 
Mesajlar: 43
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52934 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2010 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet koyun böbreği
 
2 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Biraz un
 
 
Böbreğin yağı temizlenir, kuşbaşı doğranır. Daha sonra üzerine biraz un konur ve süzgeçte silkelenir. Tavaya yağ konur, ısınınca böbrek atılır ve kızarana kadar kavrulur. Sonra yarım daire şeklinde doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve tuz eklenir. Soğan gevşeyene kadar pişirildikten sonra kekik eklenir ve ateşten alınır.
 
 
 ML® Böbrek Kavurması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
  
 | 
Böbrek Tava | 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5055 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
5,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
 
1 Su Bardağı Rafine Yağ
 
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
 
1/2 Su Bardağı Un
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
 
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.
 
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
 
Tavadaki rafine yağı dökünüz.
 
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız. 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |