Kısa URL: https://ml.md/lc33756
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
4,133 defa indirildi / yazdırıldı
Hazırlanışı:
1 paket tart unu tarifine göre hazırlayıp tart kalıbında pişirin. Soğutup servis tabağına alın. Yarım çay bardağı sütle tartı ıslatın. Pudingi 400 m süt ile pişirin. Kaynamaya başladığında 30 gr margarin ilave edin. 2-3 dk daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. 1 çay bardağı badem kırığı ve yarım çay bardağı hindistancevizi ilave edip karıştırın ve tartın üzerine yayın. 2 adet muzu dilimleyip pudingin üzerine sıralayın. 1 paket tartjöleyi tarifine göre hazırlayıp muzların üzerine yayın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc63260
Gönderme Tarihi: 18.May.2011
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr bitter çikolata
200 ml krema
Süslemek için:
Şekerlemeler
Hazır çikolata sosu
Yumurta, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın. Hamuru tezgahınıza alarak yoğurun. Strech folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıbın içine yayın ve çatalla birkaç yerinden delin. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tart hamurunu soğumaya bırakın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. Çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tart hamurunu üzerine ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten önce üzerine isteğinize göre hazır çikolata sosu ve şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.