Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bitter Çikolatalı Mus


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bitter Çikolatalı Mus

Beste
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17067
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,285 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram bitter çikolata,
2.5 çorba kaşığı margarin,
3 adet yumurta,
2 çorba kaşığı tozşeker,
100 gram krema,
2 paket vanilya

Çikolata ve margarini benmari usulü eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri karıştırıp, çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayı da ilave edip, pürüzsüz olana dek çırpın. Bir kenarda bekletin. Yumurta beyazını da beyaz bir köpük olana dek çırpın.
Vanilyaya ekleyin. İyice çırpın. 2 saat buzdolabında bekletin. Sıkma torbasına doldurup, kup bardaklarına sıkın.


Bitter Çikolatalı Mus

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62944
Gönderme Tarihi: 03.May.2011
2,093 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)
3 çorba kaşığı şekersiz neskafe (pişmiş)
45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
4 yumurtanm sarısı
4 yumurtanın akı

Çikolata ve kahveyi ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz.
Tencereyi orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, çikolata eriyip, karışım pürtüksüz olana kadar pişiriniz.
Yağı azar azar ekleyip, çikolatalı karışım iyice karışana kadar çırpınız.
Yumurta sarılarını katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla sürekli çırparak 5 dakika, karışım koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. (Yumurta sarıları pişeceğinden, karışımı kaynatmamaya dikkat ediniz.)
Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak karışımı bir kenarda 30 dakika, tamamen soğuyana kadar bekletiniz.
Bu arada yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla, kar haline gelen yumurta akını çikolatalı karışıma yavaşça ekleyiniz.
Çikolatalı musu kaşıkla 6 kaseye boşaltıp, en az 4 saat ya da bir gece buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz.

Not: Dilerseniz, musu bir gün önceden yapıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.


Bitter Çikolatalı Mus

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165523
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2022
175 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı şeker
1/3 su bardağı süt
200 ml. krema
4 yumurta beyazı
2 yumurta sarısı
1 çimdik tuz

Öncelikle bitter çikolataları parçalayıp, benmari usulü eritiyoruz. Eridikten sonra bir kenarda beklemeye alıyoruz. Bu sırada süt ve şekeri bir kabın içinde iyice kaynatıp daha önceden hazırladığınız bir kasedeki hafif çırpılmış 2 yumurta sarısının içine azar azar damla damla ekleyip, hiç durmadan karıştırıyoruz. Hazırladığımız yumurtalı karışımı, erimiş çikolataların içine döküp iyice birbirlerine karışana kadar çırpıyoruz ve bu karışımı tekrar beklemeye alıyoruz. Yine bir benmari düzeneği kurup, bu kez dört yumurta beyazını hiç durmadan çırpmaya başlıyoruz. Çok pişmeyecek, yaklaşık 5 dakika kadar benmaride çırpıp ısınmasını sağladıktan sonra tencerenin üzerinden alıyoruz. Bir çimdik tuz ekleyip, iyice köpük olana kadar çırpıyoruz. Ve köpük haline gelmiş yumurta beyazlarını yavaş yavaş, üç seferde olmak üzere çikolatalı karışıma ekliyoruz. Ve son olarak daha önceden buzdolabında iyice soğumuş olan kremamızı bir kaba koyup çırpmaya başlıyoruz. Bu kıvamı alınca çok yavaş şekilde çikolatalı karışıma ilave edip, söndürmeden yavaş hareketlerle bütün malzemeleri birbirine yediriyoruz. Sonrasında istediğiniz büyüklükte ve şekilde kaselere paylaştırıp, en az 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.


Bitter Çikolatalı Mousse

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170384
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2023
132 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Bitter Çikolata 150 Gram
Yumurta 1 Adet
Krema 60 Gram
Yağlı İnek Sütü 60 Gram
Krema 1 Su Bardağı

Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın.
Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözüne koyun ve karıştırarak ısıtın.
Krema karışımı fıkırdamaya başladığında ocaktan alın.
1 yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın.
Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın.
Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın.1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dk kadar çırpın.
Hazırladığınız çikolata sosu azar azar kremanın içine ilave edin.
Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın.
Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın.
Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirip hafifçe donmasını bekledikten sonra süsleyerek servis yapın.






Bitter Çikolatalı Mus Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(4 adet Bitter Çikolatalı Mus 121,230 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort