|
Bisküvili Pasta |
|
şefim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2013
Mesajlar: 75 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc86316
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013
1,588 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı un
1 Paket kakao
1 Litre süt
1 Su Bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kakaolu petibör bisküvi
Un, şeker süt, kakao ve vanilyayı orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi hazırlayın. Ocaktan alınca içine sana margarin ekleyip karıştırın. Bisküvileri sırayla bu muhallebiye batırıp dikdörtgen kalıba dizin. En son kalan muhallebiyi üzerine döküp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Keserken verev şekilde kesin.
|
Bisküvili Pasta |
|
başar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc79988
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
1 Kg. bisküvi
1 Paket vanilya
7 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Paket margarin
2 Bardak süt
50 gr kakao
3 Yemek Kaşığı un
Tencereye 3 yumurta, 3 kaşık un, 7 kaşık şeker ve kakaoyu koyun. Sütü azar azar ilâve ederek ezin. Ateşe koyup un çorbası koyuluğunda gelinceye kadar kaynatın. Fazla kaynatmayın, kokusu ve lezzeti değişir. Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesi ilâve edin. İlik hale gelince, margarini kremaya katıp, karıştırın. Dikdörtgen veya kare şeklindeki bir kalıba 2-3 kaşık krema koyup yayın. Sütü bir kaba koyup bisküvileri yayın. Tekrar ıslatılmış bisküvileri birinci sıranın üzerine dizip tekrar krema sürün. Bu işlemi krema ve bisküvi bitinceye kadar sıra sıra yapın. Bisküvi bitince kalan krema ile üstünü ve yanlarını kapatın. Üzerine arzu ederseniz dövülmüş fındık, ceviz serpin. Kalıbı buzdolabına koyup 2-3 saat bekletin. Sevis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.03.2023
|
|