|
Bişi (Tunceli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39625
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çemişgezek Belediyesi
Yumurtaya yoğurt kıvamına gelinceye kadar un çalınır. Tavada erimiş tereyağı veya zeytinyağı üzerine kaşıkla dökülerek pişirilir. Çatal, kaşıkla alınarak tabaklara konur, toz şeker ve tatlı ile yenir.
|
Bişi (Tunceli) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc89071
Gönderme Tarihi: 09.May.2013
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Derin bir kasede yumurta, yağ, eritilmiş margarin, süt ve tuzu karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
Daha sonra hamurdan kaşıkla parçalar alıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak servis yapın.
Fotoğraf "çevreli" tarafından gönderildi. 18.08.2015
|
Bişi (Tunceli) |
|
yorgun seyyah
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131044
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018
3,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunceli Valiliği
2 adet yumurta
1 kg. un
250 gr. tereyağı
2 su bardağı su
Önce bir miktar un derin bir kaba konulur. İçine yumurta kırılır. Yumurtayla un yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tavada eritilerek kızdırılmış tereyağı üzerine kaşıkla dökülerek pişirilir.
Tabaklara konularak servise hazır hale getirilir. Çökelikle yenildiği gibi üzerine toz şeker serpilerek tatlı gibi de yenilir.
|
|