|
|
BİLECİK MANTISI |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1772
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağı ile sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
|
Bilecik Mantısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc54349
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
2,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1/2 demet maydanoz
Yeterince tuz, biber
Un, tuz ve su karışımıyla hamur yapınız. 10 dakika dinlendiriniz. Kıymayı incecik doğranmış soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi iyice karıştırınız. Dinlenmiş hamuru 2 mm. kalınlığında açınız. Karelere kesiniz. Üzerine nahut büyüklüğünde kıyma koyunuz. Kare hamurun kenarlarını kapatıp gül şekli veriniz. Yağlanmış fırın tepsisinde pembeleşinceye kadar pişiriniz. Akşamdan ıslattığınız nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Ezilmiş salçayı, tuzu içine atınız. Hamurlar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Servis tabaklarına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt, kızdırılmış yağda eritilmiş kırmızıbiber dökerek, sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|
BİLECİK MANTISI Tarifleri Balıkesir Yemekleri
|
|