|
|
Bilecik Güveci |
|
ferruh
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52964
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2010
3,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri İçin;
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Patlıcanların acısı çıkarılır, kuşbaşı doğranır kızgın yağda kızartılır, patates de aynı şekilde kızartılır. Tencereye tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. ÜZerine et atılır suyunu bırakana kadar pişirilir, sonra patlıcan ve patates eklenir, tuz katılır, birkaç dakika daha çevrilir. Yemek toprak bir kaba boşaltılır. Diğer taraftan un ve tereyağı kavrulur, üzerine soğuk süt ve tuz eklenir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılark pişirilir. Güvecin üzerine dökülür, kaşar peyniri serpilir. Güveç önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Kızarana kadar pişirilir.
|
Bilecik Güveci |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc173886
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2023
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebubekir Yılmaz - Burak Çıtak
Acısı çıkarılan patlıcan ve patatesler kuşbaşı doğranarak kızgın yağda kızartılır.
İnce doğranmış soğan tencerede tereyağı ile kavrulur.
Etler tencereye eklenir ve suyunu salana kadar pişirilir sonra patates ve patlıcan katılır.
Tuz eklendikten sonra karıştırılır ve biraz daha pişirilir.
Daha sonra toprak güveç kabına alınır.
Başka bir tavada tereyağı ve un kavrulur, üzerine soğuk süt ve tuz eklenir, kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
Kavrulan un süt karışımı yemeğin üzerine dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Güveç önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
|
Bilecik Güveci Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|