| 
 
 
 | 
Bıldırcın Kebap | 
  | 
sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3745 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
2,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 Adet Bildircin
 
2 Adet Bostan Patlican
 
60 gr Tereyağıi
 
1 Yemek Kasigi Un
 
1 Yemek Kasigi Krema
 
2 Yemek Kasigi Salça
 
1 Tutam Tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patlicani tepesinden keserek içerisini oyun.Bildircinlari temizleyin patlıcanlarin içerisine koyarak tepsiye alin. Tencerede tereyağıni eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir tasim kaynatin.
 
Içerisinde bildircin olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatip firina koyun. 200 derece firinda pisirin. Bildircinlar pisene kadar firinda kalsin.
 
Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun.
  
 | 
Bıldırcın Kebabı | 
  | 
Berat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72184 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012 
2,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bıldırcın
 
30 gr tereyağ
 
1 yemek kaşığı krema
 
1 yemek kaşığı un
 
1 adet bostan patlıcanı
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Öncelikle bıldırcınları kemiklerinden ayırın, patlıcanın içini oyun ve bıldırcını patlıcanın içine koyun ardından tepsiye dizin. Ölçüsü verilen tereyağını bir tencerede eritin, sonrasında içine unuda koyarak bir süre kavurun. Un kavrulduktan sonra tuz, karabiber, krema ve et suyunuda ekleyerek bir süre kaynatın. Yaptığınız karışımı bıldırcın kebabının bulunduğu tepsiye koyarak üzerini folyo kağıtla sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Daha sonra afiyetle servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 20.01.2015
  
 | 
BILDIRCIN KEBABI | 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53237 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2010 
2,876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bıldırcınları temizleyiniz, tuzlayınız inciklerini vücutlarına geçirip şişte ve orta ateşte 20 dakika pişiriniz, altındaki kaba kızırmiş ekmek koyarak, hazırlamak gerekir.
 
 
Not: Karatavuk kebabı da bu şekilde pişirilir. Kuşlar fırında da kızartılabilir.
  
 | 
Bıldırcın Kebabı | 
  | 
kallavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140380 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019 
865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet bıldırcın
 
1 adet bostan patlıcan
 
50 gr tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı krema
 
1,5 - 2 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
1 tutam karabiber
 
 
Öncelikle patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun
 
Bıldırcınları temiz bir şekilde yıkayın
 
Daha sonra patlıcanların içerisine alarak tepsiye koyun
 
Tencerenin içinde erittiğiniz tereyağının içerisine un koyarak biraz kavurun
 
Daha sonra içerisine salça, krema, tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek kaynatın
 
Daha sonra içerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına verin
 
200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalacak.
 
Daha sonra servis tabağında servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |