| 
 
 
 | 
BILDIRCIN IZGARA | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1769 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
3,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet bıldırcın
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra  ortalarından  ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
BILDIRCIN  IZGARASI | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12619 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007 
3,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bıldırcın
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
yeteri kadar tuz
 
 
Bıldırcınların tüylerini yolup içlerini çıkardıktan sonra bunları yıkamayıp ıslak bir bezle üstlerini silmeli. Böylece üstlerinde kalan tüyleri bezle gidermeli. (Islak bez bütün tüyleri toplar). Tavuk kesme makasiyle bıldırcınları sırtlarından keserek iki yana açmalı, bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı. Sonra bıldırcınları teker teker ele alıp et döveceğiyle üstlerine vurarak bunları biraz yassılaştırmalı.
 
Kuşları yassılaştırdıktan sonra bunların iki yanını da tuzlayıp biberlemeli. Bıldırcınlar hazırlanınca bunları orta ısılı kömür ateşinin 4 - 5 parmak üstüne yerleştirilmiş ızgaraya düzenli bir biçimde koymalı ve önce bir yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Sonra öbür yanlarını da pişirmeli ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
  
 | 
BILDIRCIN IZGARA | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8022 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bıldırcın içi temizlendikten sonra sırtından bir bıçakla ayrılır. Göğüs ve sırt kemikleri yavaşça çıkarılır. Hafif döğülür. Tuz, biber ekip ızgaraya konur. Orta ateşte pişirilir.
 
 
 ML® Bıldırcın Dolması için tıklayın
 
  
 | 
BILDIRCIN IZGARASI | 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53236 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2010 
3,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş bıldırcınları ayırınız, kemiklerini kırmadan hafifçe dövünüz, tuz ve biberleyip biraz tereyağı, bir yaprak defne ile tencereye koyunuz, kapalı olarak çok hafif ateşe sürünüz. Büsbütün bıldırcınları çıkarınız, galeta tozuna bulayıp ızgarada kızartınız. Tencereye etsuyu ilâve ediniz, kaşıkla karıştırınız, yağını alınız, sahana dökünüz, bıldırcınları üzerine istif edip servis yapınız.
  
 | 
BILDIRCIN IZGARASI | 
  | 
maden 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34414 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009 
3,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet bıldırcın
 
Tuz
 
 
1 Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslatılmış bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar), bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı ve ikiye açılmış bu bıldırcınları bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra, et dövmeye yarayan demirle üstlerine hafifçe vurarak az yassıltmalıdır.
 
2 Sonra, yassıltmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları hiç harlı olmayan, yani orta kuvvetli kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş, tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafları kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek suretiyle pişirmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
BILDIRCIN IZGARA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83150 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012 
2,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1) Bıldırcınları göğsünü parçalamadan belkemiğinden boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassıltınız.
 
2) Biraz tuz, biber serperek rafine yağıyla hafif yağladıktan sonra ızgarada 4'er dakika alt ve üstünü pişirip servis yapınız.
 
 
Not: Bir kişiye 2 bıldırcın hesap ediniz. Bıldırcınların ayaklarını kesmeyip, yalnız tırnaklarının uçlarını kesiniz.
  
 | 
Bıldırcın Izgara | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95435 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Bıldırcın marinadlardan herhangi biri ile marine edilerek yumuşatılır. Sırtından açılır. Hafifçe yassıltılır. Baharatlanıp yağlanarak ızgarada iki taraflı pişirilir. Mantar sote vb sebze garnitürleri ve pilav çeşitleri ile servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |