Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > BILDIRCIN AN PİLAV (FRANSA) (2 adet - 160,271 defa bakıldı)

BILDIRCIN AN PİLAV (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pilavlı Bıldırcın

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59623
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2011
4,168 defa indirildi / yazdırıldı




30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
8 bıldırcın (kemikleri temizlenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
4 çorba kaşığı elma sirkesi (içine kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu
Harcı:
125 gr tavuk ciğeri (kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurtanın sarısı
4 tatlı kaşığı badem (çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 mantar turşusu (kıyılmış)
Pilavı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 orta boy salçalık kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış)
125 gr mantar (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
400 gr (2 su bardağı) pirinç
4 su bardağı et yada tavuk suyu
30 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş)

Fırınınızı önce iyice (220°C) ısıtınız.
Yemeğin harcı için küçük bir kasede tavuk ciğerlerini, 2 çorba kaşığı tereyağı, yumurta sarısını, çekilmiş bademi, tuzu, biberi ve kıyılmış mantar turşusunu karıştırıp bir kenara koyunuz. 2 çorba kaşığı tereyağı ile 8 adet 15X 25 sm boyutlarında alüminyum kâğıdı yağlayınız. Kemikleri çıkarılmış bıldırcınları bu kâğıtlara yerleştirip, harçtan herbirinin içine 2'şer tatlı kaşığı koyunuz. Bıldırcınlara elden geldiğince eski biçimlerini vererek kağıtları kapayınız. Ancak, bu arada her kâğıdın üstünde biraz açık yer bırakınız. Buradan bıldırcınlara eritilmiş tereyağı ve şekerli sirkeyi dökünüz. Alüminyum kâğıtları tel bir ızgaraya dizip ızgarayı fırına sürünüz. 15 dakika sonra bıldırcınları kâğıtlarını açarak alt üst ediniz. 10 dakika daha pişirdikten sonra fırınınızı sonuna kadar kısarak bıldırcınları sıcak durmaları için fırında bırakınız.
Pilavı için, bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ ile eriterek kızdırınız. Ateşi kısarak soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi 5-7 dakika, karıştırarak kızartınız. Mantarları, tuzu ve karabiberi katıp 3 dakika daha karıştırarak kızartınız; pirinci koyup 5 dakika kavurduktan sonra, kaynar haldeki tavuk suyunun 1/3'ünü ekleyiniz. Pirinç, suyunu çektikten sonra, tavuk suyunun 1/3'ünü daha ekleyiniz.
Tencereyi ateşten indirip kalan tereyağı ve kaşar peynirini içine karıştırarak, pilavı ısıtılmış büyük bir servis tabağına alınız. Fırındaki bıldırcınları alıp pilavın üstüne yerleştiriniz. Alüminyum kâğıtlardaki bıldırcın sularını küçük bir tavaya boşaltıp, tavayı harlı ateşte kalan tavuk suyu ile 4 dakika kaynatınız. Tavayı ateşten alıp her bıldırcının üstüne sostan biraz dökerek servis ediniz.


BILDIRCIN AN PİLAV (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15617
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
3,089 defa indirildi / yazdırıldı




CAILLES EN PILAW

4 kişi için MALZEME:
8 adet bıldırcın
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1.5 su bardağı pirinç (300 gr.)
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 kahve fincanı beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
Bıldırcınların ciğer ve kalpleri
1/2 tatlı kaşiği tuz
Bir çimdik karabiber
2.5 su bardağı et suyu yoksa su

YAPILIŞI:
Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassıltınız
Pirinci ılık tuzlu su ile yarım, bir saat ıslayınız
Fıstığı, üzümü ılık su ile ayrı ayrı ıslayınız
Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürünüz
Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırınız, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartınız, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alınız
Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilâve edip, bir kere karıştırıp pirinci ilâve ediniz
Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız bıldırcınları yağı ile) bıldırcınların ciğer ve kalplerini ilâve edip tuzunu, biberini suyunu da ilâve ediniz
İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırınız ve ağzını kapatıp onbeş onsekiz dakika gayet ağır ateşte veya fırında pişiriniz, kapağını masada açarak servis ediniz.






BILDIRCIN AN PİLAV (FRANSA) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet BILDIRCIN AN PİLAV (FRANSA) 160,271 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort