| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bıldik Dolması (Malatya) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32066 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
2,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 kg. sert küçük domates
 
300 gr. yağlı kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
2-3 baş kuru soğan
 
1 kaşık salça
 
3-4 kaşık tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Küçük sert domateslerin (bıldik domatesler) içi oyularak dolmalık hazırlanır. Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, salça, karıştırılarak dolmanın içi hazırlanır. Hazırlanan iç, domateslere doldurulur. Bir tencerenin dibine kemikli et parçaları dizilir. Üzerine domateslerden çıkartılan iç kısımlar konur. Onun üzerine de dolmalar dizilir. Bir kaşık yağ ve yeterince su, ilavesiyle pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
Bıldik Dolması (Malatya) | 
 
  | 
haslet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2013 
Mesajlar: 51 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86160 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013 
2,102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
1 kg bıldik (küçük domates) 
 
250 gr kemikli et 
 
300 gr yağlı koyun kıyması 
 
2 su bardağı pirinç 
 
1 baş kuru soğan 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
2 yemek kaşığı yağ 
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Küçük ve sert domatesleri yıkayın ve kapaklar açarak içlerini oyun. Diğer tarafta pirinç, kıyma, küçük küp şeklinde doğranmış veya rendelenmiş kuru soğan, tuz, karabiber, domatesten çıkan içler, salça ve doğranmış maydanozun hepsini bir arada az su ilavesi ile yoğurun.
 
Hazırlanan içi, dolmalık domateslerin içine doldurun ve kapaklarını kapatın. Tencerenin dibine yıkanmış kemikli et veya kemikleri dizin. 
 
Üzerine, hazırlanan dolmaları yerleştirin. 
 
Dolmaların üzerine birer parça tereyağı koyun. Sıcak su ilavesi ile kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak pişirin. 
 
 
Not: Kemikli et veya kemik yerine, et suyu da kullanılabilir. Bazı ilçelerimizde iç karışımına reyhan da karıştırılır. Merkez ve ilçelerde bu dolma biber, patlıcan, asma yaprağı ve bıldik domates ile karışık olarak ve içine pirinç yerine bulgur kullanılarak hazırlanır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bıldik Dolması (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |