|
Biftek Sarma |
|
stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Şehitkamil Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc154977
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet ince dövülmüş biftek
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
8 adet kültür mantarı
1 adet orta boy dolmalık biber
1 adet orta boy havuç
1/2 tatlı kaşığı domates/acı biber salçası karışımı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Biftekleri marine etmek için:
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay bardağı süt
1/4 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet defne yaprağı
Biftekleri marine etmek için; rendelenmiş kuru soğanın suyunu çıkartın. Süt, ayçiçek yağı ve defne yaprağıyla karıştırın. İnce dövülmüş biftekleri hazırladığınız marine karışımında, buzdolabında bekletin.
İç harcı için; nemli bir bezle üzerlerini temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız dolmalık biberi uzun ince şeritler halinde doğrayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sırasıyla; rendelenmiş havuç, dilimlenmiş mantar ve dolmalık biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
Salça karışımıyla renk verip baharatlarla tatlandırdığınız iç harcı ocaktan alın. Kısa bir süre soğuttuğunuz iç harcı rendelenmiş kaşar peyniriyle harmanlayın.
Marine biftekleri buzdolabından çıkartıp fazla sosunu süzdükten sonra iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurup rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını pişerken açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun.
Sarma işlemi bittiğinde hazırladığınız biftek sarmaları yağsız tavada ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre hazırladığınız farklı bir sos eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
|
Biftek Sarması |
|
boyalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc103450
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2014
1,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim biftek
6 dilim pastırma
6 dilim salam
1/2 su bardağı Antepfıstığı
6 dilim kaşar peyniri
1.5 su bardağı toz şeker
1 bardak su
Tuz
Etleri tuzlayıp üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin. Dövülmüş fıstıkları serpip rulo şeklinde sarın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 15-20 dakika pişirin. Folyoyu alıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin.
|
Biftek Sarma |
|
fadıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93665
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2013
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar kimyon
yeteri kadar tuz
250 gr kıyma
6 adet biftek
1 çay kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
Soğanı, havucu rendeleyelim. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğuralım. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyelim. 6 adet bifteğin içine, hazırladığımız harcı dolduralım. Biftekleri rulo biçiminde saralım. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturalım. İçlerini doldurduğumuz biftekleri, margarin ile hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştıralım. Bifteklerin üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp, servis yapalım
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.03.2015
|
|