| 
 
 
 | 
Biberli Tavuk Sote | 
  | 
nezoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107181 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2015 
1,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 yaprak fesleğen
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
5 adet sivri biber
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
Yarım limon suyu
 
Tuz, karabiber
 
 
Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. 5 dakika kadar kavrulunca üzerine yağları koyup karıştırın. İnce kıyılmış biberleri ve diğer tüm malzemeleri tavuk etlerinin üzerine ekleyin. 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurup pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
Biberli Tavuk Sote | 
  | 
mesnevi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103009 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 su bardağı arpacık soğan
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
2 çorba kaşığı susam
 
 
Sarımsakların ve arpacık soğanların üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içlerine atın ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberlerle kırmızıbiberi de doğrayın. İsterseniz hepsini bir fırın tepsisinin içine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Biberli Tavuk Sote | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65306 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
5 adet çarliston biber
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet iri domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın. Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin. Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |