| 
 
 
 | 
Biberli Tavuk Köftesi | 
  | 
aslıhan89 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.03.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79609 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012 
1,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk eti
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
 
Tavuk etini kıyma haline getirin. Derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyin. Baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirip servis tabağına domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
  
 | 
Biberli Tavuk Köftesi | 
  | 
hızır ç. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96517 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için:
 
400 gram tavuk kıyması
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber, karabiber
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
Sivribiber, domates
 
1 çorba kaşığı acı biber
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
 
Öncelikle köfteyi yapmak için tavuk kıymasını, rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta ununu ekleyin. Bu karışımı da küçük köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse acı biberi az miktarda zeytinyağında 3 dakika ısıtın. Pişen köfteleri içine atıp harmanlayın, tabağa alıp yanına közlenmiş domates ve biberleri dizerek servis yapın.
  
 | 
Biberli Tavuk Köfte | 
  | 
aydınhavası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108051 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015 
1,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram tavuk kıyması
 
3 adet sivribiber
 
2 adet haşlanmış patates
 
1 demet maydanoz
 
1 yumurta
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı acı pul biber
 
Tuz, karabiber
 
 
Haşlanmış patatesi rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu da üzerine ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. İçine son olarak tavuk kıymasını, baharatları ve ince kıyılmış sivribiberi atıp yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin elinizle şekil verin. Izgarada ya da yağın içinde iki yüzünü de pişirip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |